Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@tlucis Ještě mě k tomu napadlo, měříte teplotu v zadečku? Pokud ano, odečítá se 0,5 stupně. To jen až ji budete přeměřovat. Samozřejmě, i kdyby to bylo 39,2 a ne 39,7, tak je to teplota vysoká a je potřeba ji srážet. Ale kdyby jí to pak kleslo, abyste jí třeba nedávali zbytečně čípek, když už by jí bylo lépe. Abyste počítali, že v zadečku je to tak o ten půl stupeň více.
No.. noc byla priserna, nespala sem ani ja ani mala.. furt pobulivala, teplota nejnizsi ze zadecku byla 38,stridala jsem panadol a nurofen, nechtela pit caj ani vodu no hruza. No pusy me nenecha kouknout takze afty nevim, dasinka sou normalni…usnula az ve 4 rano a spala do pul 9,rano si dala mliko a ted par lzicek presnidavky, davam ji hermankovej caj ale taky zadna slava…
Horečky jsou hnusný, já to vždycky nesnáším, vidět svoje děti jak jsou z toho vyřízený… Ale pokud jiné potíže nemá, tak neboj, do tří dnů bude líp. Jinak je to na doktora. Pokud se k tomu něco přidá (kašel, zvracení, průjem, fleky na kůži…), jeďte na pohotovost hned. Ještě ti poradím jednu věc- zkus jestli dá bradu na hrudník (jakože jestli předkloní hlavu tak, aby bradou dosáhla k hrudníčku). Jestli ne, tak by to mohla být meningitida a to je okamžitě na doktora!!!
Držím palce, ať to máte brzy za sebou! ![]()
Boráček malinký
tak asi máte antibiotika, co? držte se brzo bude líp ![]()
Dobře, že jste zašli na pohotovost, do pondělka by se jí to pěkně rozjelo.
Chděrka, tak aspoň, že tak a máte jasno
Ať je brzy v pořádku ![]()
A co máte? penicilin injekčně?
Nn dostali sme ospamox nejakej sirup, ma brat 2× denne po 12hodinach, mame ochlazovat a podavat studene pitivo a dokud neklesne teplota tak stridave cipky a sirup po 4 hodinach… no jo, me totiz uz nedalo pac o pul 5 uz mela 39,9 a kdyz sme se vratili z pohotovosti, rychle sem ji vykoupala (pac se nam v aute poblindila kdyz sme vyrazeli),tak sem ji davala panadol a namerila sem 40,4… doufam ze ty atb zaberou co nejdriv, pac mala teda byla uplne hotovson… choude maly… a v patek na kontrolu k nasi mudre.