Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, moc prosím o radu, jsme 39tt a malá ležela pořád tak, že když jse na ní koukala, tak měla záda na levé straně a pokopávaa do pravé a dneska je to poprvé obráceně, má záda naparvo a kope vlevo, je to ok???
A proč by to nemělo být ok? Jestli ji cítíš, není co řešit, jen si asi hledá polohu jak se jí dobře poleze ven ![]()
Druhorozený se taky furt mrcasil ze strany na stranu, nahoru dolu, rozhodně to nebylo jako s prvním, kdy zkrátka pár dnů před porodem klesnul do pánve a už tam zůstal. Asi je to tím, že vícerodičky tam mají víc místa.
Teď třetě mi přišlo, že má celou dobu záda vpravo a kope doleva, na pordadně mi prohmatávala PA břicho a prý má zádíčka vlevo, cítíte pohyby vpravo, tak jsem si připadala jak trubka, říkám ne, necítím, za pár vteřin mě tam kopnul - dojela jsem domu a zas měl záda vpravo a kopal doleva ![]()
Taky se mi malej před porodem takhle točil…říkala jsem si že se vyvrtává ven ![]()
Holky moc vám děkuji, já si říkám, že se třeba ustaluje jak půjde ven, no kdyby šla hned, budu jen ráda
ddnes jsme jí postavili postýlku ![]()
Ahoj, akurát na fóre https://www.emimino.cz/…ankovani/78/?… riešime, ako sú mimča pootáčané a vačšinou majú nohy vpravo a prdelku niekde naľavo
ale tak možné to je, že sa pred porodom sformujú do inej polohy ![]()
Já si ještě pár týdnů počkám, ale když už se tu řeší poloha miminka. U prvních dvou se mi tohle nestalo. Od 17tt je mrňous snad přilepenej zadkem dolů, sedí tam jak žába na prameni a ne a ne se hnout. Teď jsem 23tt, stále prdel dolů, záda vpravo, kope mírně vlevo dolů ke slabinám a občas si krásně čutne do močáku - to je slast!!! Vím, má ještě čas, ale přici jen, neměl by se vrtět v týhle době víc, dělat kotrmelce a podobně a ne tam jen takhle „vysedávat“?
JEstli se neotočí hlavou dolů tak se zblázním strachy ![]()
@trikluci Já už mám hlavou dolů malou asi od 20-25 týdne, ale jak jsem psala, pořád záda na jednom místě a od včera je má na druhé straně
tak nevím.
@trikluci mně se teď mimino otočilo těsně před utz ve 32.tt, ještě dva dny před bylo hlavou nahoru, protože jsem tam cítila škytavku a pak najednou dole. Stejně tam teď dělá různý skopičiny, dr pohmatem zjistila, že je tam trochu naštorc. Kamarádce se třetí otočilo až někdy v 36.tt. Ty třetí jsou zkrátka zapeklitý, i ty porody jsou takový, že buď je to extra super nebo jsou i zapeklitější jak druhý ![]()
Nemá tam málo plodovky? To by mohl být důvod, proč tam furt dřepí v jedný poloze. Děti většinou mají důvod, proč zaujímají nějakou polohu, u KP je to třeba krátký pupečník či jiná nevýhoda, jinak by pro ně byla poloha hlavičkou výhodnější
@Gladys píše:
@trikluci mně se teď mimino otočilo těsně před utz ve 32.tt, ještě dva dny před bylo hlavou nahoru, protože jsem tam cítila škytavku a pak najednou dole. Stejně tam teď dělá různý skopičiny, dr pohmatem zjistila, že je tam trochu naštorc. Kamarádce se třetí otočilo až někdy v 36.tt. Ty třetí jsou zkrátka zapeklitý, i ty porody jsou takový, že buď je to extra super nebo jsou i zapeklitější jak druhý
Nemá tam málo plodovky? To by mohl být důvod, proč tam furt dřepí v jedný poloze. Děti většinou mají důvod, proč zaujímají nějakou polohu, u KP je to třeba krátký pupečník či jiná nevýhoda, jinak by pro ně byla poloha hlavičkou výhodnější
Na velkém UTZ v 21tt bylo plodovky normální množství. Se svým gynekologem jsem to probrala jen okrajově, řekl, že hlavní slovo má porodník a já. Pokud se miminko neotočí a bude mít nožičky správně před bříško, prý si to můžu jako třetirodička střihnout klasickým porodem koncem pánevním. Já měla oba porody opravdu super. První 2,5 hod druhý 1,5 a z toho jen půl hodiny bolestivé kontrakce. Mám strach, aby se něco nepo,,, přeci jen, bojím se hlavně o ty moje kluky co tu už mám a mají rozum abych byla já v pořádku, o miminko také, ale mnohem míň než o sebe. A právě váhám, kdyby se neotočil lumpík, zda císař, nebo když to povolí porodník to risknout - no bojím se. Na první dva porody jsem se fakt těšila
A taky vím, že pravděpodobnost že to donosím do řádného termínu je spíš nereálná. Byl by to zázrak. Takže u mě ani plánovaný císař by nebyl na místě. Někdy mě přepadaj takový depky, že si říkám, že jsem měla být ráda že mám zdravé dvě děti, teď panikařím. Už aby to bylo za mnou a já byla zdravá doma i s mimčem ![]()
@cezet píše:
@trikluci Já už mám hlavou dolů malou asi od 20-25 týdne, ale jak jsem psala, pořád záda na jednom místě a od včera je má na druhé stranětak nevím.
No to jsem měla prvního také tak. Dělal mi tam akorát hrozný boule jak se protahoval. Nikdy nekopl, ale dokázal se mi tam snad narovnat
Ty tlaky nikdy nezapomenu a ten tvar bříška co dokázal! Druhej se jen vrtěl a taky byl od asi 23 hlavou dolů.