Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminy, prosim poradte, jsem z toho jelen jedni rikaj at se v tehu nebarvim, druzí zas že mužu, chci jit na docela slozite barveni z tmavych na svetle hnedou jsem uz 6 mesicu tak co myslite vy? díky za info
(nebojim se že to nechytne to cert vem ale aby se nic nestalo miminku)
Já myslim, že to nijak neuškodí. To že to nechytne je druhá věc… ![]()
Ja chtela jit taky, ale pak jsem si to rozmyslela, kadernice rikala, ze ublizit mimcu to nemuze, ja se barvila doma normalne, ale pry to muze chytnout blbe, nebo vubec a hlavne bych nevydrzela pul hodky bez curani
mas to za par, tak to vydrz, pak budes krasna mamca s kocarkem ![]()
Myslím, že se nemusíš bát, ale je fakt, že v těhotenství mohou barvy jinak chytat
Ve čtvrtek jsem byla na melíru a chytlo mi to krásně. Taky sem původně chtěla jít až po porodu.Jsem 31týden
Ahoj, v prvním těhu jsem na melír chodila normálně a teď ve druhém taky. Vždy mi to chytlo správně
Být tebou, tak jdu, s mimčem se ke kadeřníkovi hned tak nedostaneš ![]()
Já jsem byla v těhotenství 2×, jednou 19 dnů před porodem a vždy bylo vše v pořádku. I dcerka vypadá nezasažena
.
Já bych to neriskovala…
Já byla na melíru deset dní před porodem a proteklo to nějak až dolů a malá má melír na hlavě už od narození…
no, aspoň ušetří za kadeřníka a bude zajímavá už od malička… ![]()
Neboj, nic to neudělá a chytá to normálně… ![]()
@jajul Hahaha… tos měla asi štěstí… na naší malé to stopy zanechalo… dělala jsem si v porodnici se sestřičkou o tom legraci a maminka od spoluležící se na nás tak divně dívala a myslím, že věřila, že to je tím melírem… každopádně malá měla při narození úplně černé vlasy, takže to bylo pěkně vidět… teď už ten kontrast takový není, nějak nám vybledla ![]()
Segra se barvila v tehotenstvi a zadny problem. Ja jsem ted v 18 tydnu a u kadernice na barve jsem byla zatim jednou, do porodu pujdu jeste tak 2×.
Vcera jsem na toto tema mela diskuzi s kamaradkou a ta hned na me, ze jsem blba, ze tam jsou ftalaty a ze to skodi. Vzhledem k tomu v cem zijem, tak myslim, ze barva na vlasy jednou za 3 mesice v tehotenstvi neuskodi, jsou horsi veci kolem nas!
@Regina Hero Tak to čumím
. Ale je to moc pěkný, to zas jo
! Teda jestli s tebou nebyla u kadeřníka
. Jestli ne, čím si to vysvětluješ? Jsem bioložka
.
Já bych šla raději před porodem než poté. Kdo ví, jak často pak budeš kojit, hlavně nevíš dopředu, kdy budeš kojit. Může se stát, že se ze začátků pár měsíců ke kadeřnici na melír nedostaneš. (aspoň u nás co týden, to jiný režim v jídle, takže objednat se 2týdny dopředu a na 2-3hodiny odejít by bylo nereálné)
@jajul Čím to je, to netuším, ale podobných lidí s bílým pramínkem je docela dost, sama znám nejméně dva - jeden spolužák a jedna spolužačka dcery, prostě kousek místa bez pigmentu…
Já jsem v těhotenství chodila na melíry, chytalo to v pohodě a dítě tím nijak poškozené není
ale radši jsem kadeřnici poprosila, aby mi barva nešla na kůži, měla jsem ji opravdu jen na vlasech v alobalech
naposledy jsem byla asi 3 týdny před porodem ![]()