Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jelikož jsem toto slýchala od pár kamarádek, co mají syny po dcerách, trnula jsem, když se mi měl po holce narodit syn.. Ale opravdu ani jednou nechtěl nic holčičího, kočárek nevozil, panenky si nebere, šaty nechce.. hurá hurá. Ale opravdu to ti kluci celkem často chtějí, asi proto, že to je něco jiného, a tranďáci to nejsou, neboj.. no, i kdyby, je váš a budete se s tím muset vyrovnat
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, teď řešíme doma podobnou věc, malej (2.5 roku ) odkoukal princeznovské šatečky od starší ségry, která je excht parádnice, ještě když u nás byli s kamarádkami tak je musel mít s nimi, ale nějak když skončila hra on v nich chtěl zůstat dál. Řval jak tur když jsem mu je večer sundávala, jakože fakt už se musí jít koupat. Ale náš malej od tý doby nasadil level rozhrabu skříň a tahá dcery tričko fialové s jednorožcem, co následovalo po návštěvě mého tchána když to viděl nemusím snad rozebírat
Od té doby náramky z gumiček, nosí její čelenky s oušky, furt žvatlá že má rád holky a že on je jeho sestra, řeknu ti až z toho vyroste, pokud tedy vůbec asi si dám panáka něčeho tvrdšího
![]()
Mám o rok staršího bráchu. Jako malý jsme si společně hráli s panenkama nebo se se mnou taky převlíkal do šatů a maloval si pusu, dával si šperky atd.. Babička to tenkrát hrozně hrotila, že bude divnej. No brácha má už 7 let přítelkyni, příští rok se budou brát naprosto v pohodě. Za to já už 6 let žiju s partnerkou ![]()
@mau-mau píše:
Jelikož jsem toto slýchala od pár kamarádek, co mají syny po dcerách, trnula jsem, když se mi měl po holce narodit syn.. Ale opravdu ani jednou nechtěl nic holčičího, kočárek nevozil, panenky si nebere, šaty nechce.. hurá hurá. Ale opravdu to ti kluci celkem často chtějí, asi proto, že to je něco jiného, a tranďáci to nejsou, neboj.. no, i kdyby, je váš a budete se s tím muset vyrovnat![]()
No, přikláním se k variantě, doufám že z toho vyroste a jen se opičí po ségře, protože je jeho vzor ![]()
@Anonymní píše:
Mám o rok staršího bráchu. Jako malý jsme si společně hráli s panenkama nebo se se mnou taky převlíkal do šatů a maloval si pusu, dával si šperky atd.. Babička to tenkrát hrozně hrotila, že bude divnej. No brácha má už 7 let přítelkyni, příští rok se budou brát naprosto v pohodě. Za to já už 6 let žiju s partnerkou
Děkuji
asi je to fakt blbost něco řešit
a milovat ho budu stejně jak napsala mau
![]()
@Anonymní píše:
No, přikláním se k variantě, doufám že z toho vyroste a jen se opičí po ségře, protože je jeho vzor
Tak muj kluk, když si hraje s dcerou, tak se nechá dobrovolně nacpat do kostymu čarodějnice nebo baletní sukynky, do školky to naštěstí nikdy nechce 😁 a rád houpa panenku miminko, z toho nemohl jeho tatínek, ve školce si dlouho hrál hlavně s holkama, ale teď už vzal na milost i kluky a hračky superhrdinůa dinosary, ty má rád od malička…
Já myslím, že je v tom hlavně vliv té starší sestry ![]()
@Anonymní píše:
Děkujiasi je to fakt blbost něco řešit
![]()
a milovat ho budu stejně jak napsala mau
![]()
Hele, nemá cenu se děsit, změnit to nejde, kdyby náhodou.
Já mám postiženou dceru, nejspíš teda heterosexuální, ale co bych dala za to, kdyby byla zdravá a jen teplá
Tím se tě, slunečnice, nechci dotknout, doufám, že je to sranda, já to tak beru a myslím.
Nicméně si opravdu myslím, že to s největší pravděpodobností nic neznamená a že kluk je „normální“, protože tohle dělá opravdu kdejaký hoch
Kamarádky syn používal dlouho v řeči i ženské koncovky pro sebe, ale taky je na holky a v roli kluka zůstal ![]()
U takhle malýho to je ještě v pohodě, u nás má teď růžové a jednorožčí období druhák..
jediný, čeho se bojím, že by se mu mohly děti ve škole smát, protože i tak je trochu jinej..
Já bych to taky nehrotila. Ať si dělá dítě v tomto ohledu co chce. Myslím si, že taková věc neovlivní jeho pozdější orientaci. Já když byla dítě tak jsem si nikdy s panenkami atd. nehrála… Jen s klučičími věcmi. ![]()
V tomhle veku normalni. Kluk je jeste starsi, 5 let, prostredni mezi dvema holkama, k vanocum chce dudlik pro panenku a jako krouzek balet. No a? Oblika se vesmes normalne, ale sponky a celenky do vlasu uz taky zkousel.
To chce klid. Ja jsem si jako malá hrála výhradně s autama a s klukama. Brácha zas s myma barbinama a nosil moje sukně, které ja jsem razantně odmítala…oba jsme teď zcela hetero a pohlaví si měnit nehodláme. Náš starší syn, skoro 5 let má, miluje růžovou barvu a hebke věci. Od kamarádky ve školce dostal chlupatou růžovou gumicku a jak pyšné si ji nosí na ruce. V obchodě si vybral růžově rukavice a taly fialovo růžovou látku, že které chce ušít kalhoty. Nemám v plánu mu v tom nijak bránit, ve školce se mu ani nikdo neposmiva. A kdyby se ukázalo, že je gay, tak co no…mrzelo by mě, že nebudu mít od něj vnoučata a že to asi nebude mít v životě lehký, ale tak jsou i horší věci, že…hlavně, že je zdravej.