3.trimestr-SI skloubení nebo plotýnky

13.9.24 17:09

3.trimestr-SI skloubení nebo plotýnky

Ahoj, jsem ve 3.trimestru, prvorodička, vyšší věk.
Před 3 týdny po výraznější fyzické aktivitě mě postupně během týdne dost chytly záda, něco dole v bederni páteří jen na jedné straně, ostrá bolest, kulhání, bolest při předklonu a pohybu nohama…po pár dnech odpočinku zlepšení, pořád ale bolest cítím a nemůžu chodit déle jak 20 minut ani se nějak extra moc hýbat. Obvodní mi řekl že jsou to SI skloubeni a že je to běžné, že de roztahuje pánev, já mám ale obavu zda to nemůže být ta poslední plotýnka u křížovékosti, že by se mi vyhřezla ( nemůžu lezet rovně s nataženýma nohama na tvrdém povrchovou strašně to bolí). Teď mám strach s tím případně rodit…vy co už jste rodily, je možné že takovou bolest opravdu dělají ty esicka? Nebo vyhrezla se vám někomu plotynka během těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16944
13.9.24 17:15
@Mandarinka Citronová píše: Více

Ahoj,

dle popisu je to s největší pravděpodobností skříplý nerv v SI skloubení - někdy to i vystřeluje do nohy. Po porodu se to srovná. Měla jsem to také. :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
13.9.24 17:19

Měla jsem něco podobnýho - bolest při pohybu nohou, na konci už jsem se nemohla skoro ani zvednout. Odeznělo to cca do 3 týdnů po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32888
13.9.24 17:33

Mně to potkalo až po porodu. Odeznělo to do 6 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.9.24 10:50

Děkuju za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat