3x ZT - co ještě testovat?

Anonymní
8.6.12 15:51

3x ZT - co ještě testovat?

Zdravím všechny. :mavam:

V pondělí jsem byla na své 3 revizi po ZT. Už jsem jak chronický „potraceč“. Vezmu to ve zkratce a faktech.

03/11 ZT - revize, 7tt 08/11 ZT - revize, 7tt
začala jsem hledat důvod. Obešla jsem pár doktorů. Nechala si udělat testy na trombfilni mutace na dvou klinikách. S manželem jsme byli na Genetice - testy OK, Imunologie - OK 01/12 Hysteroskopie dělohy, aby se zjistilo, zda tam není nějaký mechanický problém. Zjistili mi septum v děloze (v horní části, ale dle doktora nic vážného, nemám to řešit, mám zkusit otěhotnět a brát listovku atd. 04/12 mám potvrzeno od doktora, že se od května můžeme začít snažit. 06/12 - revize v 8TT (ano, otěhotněla jsem ještě ten měsíc, co mi to doktor dovolil, sama nechápu jak je to možné :-)

Takže s otěhotněním nemám nejmenší problém, mám problém s tím, že plod po pár týdnech zemře. Potřebovala bych poradit a nebo spíš natuknout, zda některá z vás má nějaké podobné zkušenosti. Zda je to opravdu jen mojí špatnou dělohou, nebo zda je možné, že i přesto, že genetika a vše je v pořádku, tak zda je možné, že manžel může mít špatné spermie. Na spermiogramu jsme ještě nebyli, když nám dělali všechny možné testy, měla jsem pocit, že i z těch je to možné poznat, že by ty spermie byly nějak geneticky poškozené.

Já vím, že takto od stolu asi nemůže nikdo radit, když ani doktoři mi neporadí, ale jde mi o zkušenosti a nějaké možnosti.
Za týden jsem objednaná do CAR a chci tam vše pořešit a tak hledám možnosti abych věděla na co všechno se mám ptát.

Děkuji všem :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5505
8.6.12 15:56

Jedine, co jsem Ti chtela poradit je obratit se na CAR, protoze presne temito problemy se zabivaji. Opakovanymi potraty, vi, co prosetrit a tak. Takze bych dala veskerou viru v je. Kazdopadne, drzim moc palce, at uz se zadne ZT neopakuje a to pristi tehotenstvi dopadne na 1* :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.12 15:57

Podívej se zda dělali ty trombo mutace na všechny typy , zkus ještě toxoplazmozu , chlamydie pneumonie i trachomytas, boreliozu , test na žloutenky jo a nezapoměn na test na lepek . já jsem ráda konečně mám po třech letech kompletní vyšetření .Řadu těchto onemocnení mužeš mít v mírné formě nebo skrytě aniž bys to věděla.
U partnera DNa fragmentaci k tomu třeba přidat další testy . Dna -frag. znamená zda spermie má dobrou genetiskou informaci může mít morfologicky dobré spermie ,ale geneticky ne či velmi špatnou morfologii ,ale dobrou genetiku.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
8.6.12 15:58

to je mi moc líto co prožíváš :hug: moc neporadím, ale připomínáš mi mojí příbuznou, taky potratila 3× a cca ve stejném týdnu těhotenství, přišli jí na špatnou srážlivost krve .. hodně laicky řečeno, že zhruba ve stejné době se „ucpal“ zdroj živin pro plod. Nasadili jí léky, otěhotněla počtvrté a dneska už mají tříletou holčičku.. tak snad se taky u tebe brzy přijde na ten problém :hug:

• Citovat
  • Upravit
10486
8.6.12 16:04

já jsem taky po třech ZT, ještě si zkus nechat udělat štítnou žlázu, a veškeré infekce, a možná by stálo za to nechat udělat přítelovi spermiogram…my ho měli součástí imunologie a něco mu tam našli a to co našli mě a jemu by mohl být právě ten problém mého potrácení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7615
8.6.12 16:41

Píšeš, že imunologie ok… ale pak zase, že přítel nemá vyšetřený spermie… my byli na imunologii spolu a právě tam vyšetřili manželovo sperma…

Já mám za sebou 4 potraty a 5. těhotenství naštěstí skončilo porodem. Přeji co nejdříve taky úspěšné zakončení těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10468
8.6.12 16:53

A dělali ti ty trombofilní mutace všechny? Já byla s tou samou diagnózou jako ty odeslané do CAR a tam nás pěkně odflákli. Udělali jen MTHFR, Leidena a Protrombin. Pak jsem se objednala na hematologii a vzala výsledky sebou a tam mi řekli, že to ani zdaleka není kompletní. Takže doplnili ještě JAK2, faktor VIII, PAI1 a deficit proteinů S a C (možná je toho víc, ale na tohle jsem si vzpomněla). Imunologii jsi psala, že máš (nám tam zjistili problém - antifosfolidový syndrom). Pak bych si nechala udělat infekce a štítnou žlázu.
Držím palce ať je ten příští pokus úspěšný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
8.6.12 17:03

Ahojky
měla jsem po 2 ZT když jsem se taky do toho abych zdárně donosila svoje dítě obula.
Genetika je základ,ale na specializovaném pracovišti,pak imunologie,ale obou partnerů,rozhodně infekce-kompletní,ty ti udělí gynekolog,pak štítná žláza-tu vyšetří i na imunologii,ale může i obvodní.nebylo by od věci si zajistit i hematologii.A i to spermio by bylo dobré
Mě na genetice zjistili nějaké mutace,normálně se neřeší,ale na hematologii mě pro jistotu dali fraxiparin na ředění krve a zobala jsem femibion-ta listovka je v něm už naštěpená a tak jsem měla jistotu,že se vstřebá.
Dnes jsem už ve 23tt a jde to.
Držím moc palce.
P.S. možná by nebyly od věci nějaké odbloky pánve,nebo cvičení podle Mojžíšové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
8.6.12 17:36

mojžíšovku také doporučuji také ji cvičím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
8.6.12 18:10

Ja tomu moc nerozumim ale kamaradka taky opakovane potracela, a zjistili ji vyssi srazlivost krve, takze se mimcu nedostavala vyziva. Tak ted je po IUI a hned od zacatku bere neco na redeni krve. Zadarilo se ale je teprve 14dpo, tak ji drzim palce at to konecne vyjde!
I Tobe drzim palce!;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.12 18:15

Holky moc děkuji. Já jsem taky přemýšlela, že by manžel měl jít na to spermio. Testů mám tolik, že se v nich ani nevyznám,ale podle toho, co píšete je klidně i možné, že to není všechno, takže si jdu vzít všechny papíry, udělám si výpis a budu škrtat a co mi vyjde, že jsme neměli testované a nebo to nebudu moct ve výsledcích najít, tak se na to zeptám.

Jj, o mojžíšovce jsem taky přemýšlela, už me to ted po tom posledním ZT taky napadlo.

• Citovat
  • Upravit
10486
8.6.12 18:19

já tu mojžíšovku cvičím už přes 5 měsíců a fakt super, pomáhá to na cyklus na záda atd. a nemůžu si to vynachválit snad i těhu bude kvůli ní úspěšně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
8.6.12 18:48

urcite treba riadne vysetrit ten spermiogram! potraty v tom istom tt mozu byt sposobene zlou morfologiou spermii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.12 22:19

@soldi - jo děkuji. Tohle je asi to, co jsem se snažila najít, jen jsem nevěděla, jak se to jmenuje. Netvrdím, že to bude náš případ, ale tohle jsem potřebovala.
Děkuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
17359
9.6.12 08:43

niet zac. zelam nech sa na to rychlo pride a nech konecne prezijes tehotenstvo az do stastneho konca :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty