Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Potřebovala bych poradit. Byla jsem na imunologickém vyšetření a ještě bez znalosti výsledků mi bylo doporučeno brát prekoncepčně (prý i potom v těhotenství:
Pangamin 3×3
Malý B-komplex 1×1
Zinek-selen 1×1
Vitamín E (200) 1×1
Acidum folikum 2×1
Jen mě zajímá, zda máte některá podobné prekoncepční doporučení - v lékárně na mě totiž koukali jako že jsem se úplně zbláznila ![]()
Pangamin je přece plnej béčka, na co ještě B-komplex?
Nebylo by jednoduší koupit nějaké multivitamíny, kde bude všechno v jedné tabletě?
To jsem se taky divila
. Doporučila mi to přímo paní profesorka Ulčová- Gallová… A když jsem se jí ptala na Femibion (jako komplex vitamínů), tak řekla že NE ![]()
@Raduš.ka44 Ano, je zo kapacita v reprodukční imunologii… No, jdu tam ještě v pondělí, tak se ještě jednou zeptam… Připadám si jako chodící lékárna..
Ahoj, mě to přijde celkem normální ty léky. Ale mě paní doktorka říkala buď pangamin nebo b-komplex. Jinak neuznávám takové ty multivitamíny, sice tam máš všechny zastoupené, ale vše je jen v takovém minimálním množství, že to účinek má téměř žádný. Acidum je kyselina listová proti vývojovým vadám, B a zinek, selen tělo potřebuje, aby dobře fungovalo na to, že chceš otěhotnět, tak nevidím problém ![]()
Taky na tom nevidím nic hrozného. Taky jsem baštila kyselinu listovou, B-komplex i zinek (ten mi poradily maminky v Třetisnažilkách
)
Tak jste mě uklidnily… Já už se teď všeho bojím…Taky mě nejvíc zarazil ten pangamin a ještě b- komplex…No, v pondělí se jí na to ještě zeptám…
@Saraher79 Já teda taky nejsem zastáncem multivitamínů, ale dají se koupit i kvalitní s dobrým poměrem všech vitamínů a minerálů.
@Raduš.ka44 No tak to určitě, jako doplňková výživa, když ti nic není nebo neřešíš nějaký problém, tak multivitamíny v pohodě, ale pokud se potřebuješ zaměřit na nějaký problém, tak bych radši vše zvlášť ![]()
@smiley1 Ahoj Smiley, včera jsem se vrátila od paní profesorky a mám úplně stejný seznam léku jako ty + anopyrin…jak jsi na tom pomohlo ti to. Děkuji za odpoveď.
@jaket Ahojky, no zatim nevim, jelikoz jeste nejsem tehotna. Mam z toho teda hruzu, ale co se da delat. A ty jsi mela taky ZT?
@smiley1 Já nikdy ještě těhotná nebyla…tak jsem si vyžádla po 2,5 letech a nevydařeném IVF imunologii a včera jsme se vrátili do profesorky gállové-ulčové se stejným rozpisem jako ty + anopytin a manžel má teda katastrofický spermiogram, ale dostal agapurin…no uvidíme já ještě před ET mám brát fraxiparin a prednison.
@jaket Snad ví, co dělá. Ale imunologický problém u vas nnasla nebo ano?
@smiley1 ano mám pozitivní výsledky u dvou faktoru, které se právě budou koordinovat tím prednisonem, ale ten jsem brala i před IVF a nedopadlo to…no uvidíme, jak říkáš musíme ji důvěřovat!!
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.