Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@saadet No, bulvár by si na nás asi nesmlsl
Ne, vážně, jsme normální, fungující rodina, jen těch dětí je víc než je standard
Nebudu si tu honit triko, ale kdo nás zná, chválí nás ![]()
@fragola už bude 11?
Já Tě vážně obdivuji, osobně si to nedovedu představit. Ale moc Ti fandím.
Jenom se zeptám, čím jezdíte? To už je pomalu na autobus.
![]()
@fragola píše:
@Ketris Přesně tak, vždycky mě tyhle diskuze nepřestanou udivovat. Pokud něco chci, jdu si za tím, pokud nechci, nedělám to…Vždycky by mě zajímaly výsledky těchto diskuzí, to si pak zakladatelka spočítá ANO a NE a podle toho se rozhoduje?
My máme dětí 10, jedenácté je na cesté. A to jen proto, že to já a muž takhle chceme. Je mi jasný, že bych si tady vyslechla lamentace, jak je to strašný a nezodpovědný mít tolik dětí a šla bych si hodit mašli
Zakladatelka musí vědět, jak to mají a co zvládnou, 3 a 4 děti nejsou až takový rozdíl…
Fragolo, strašně moc gratuluju! A obdivuju ![]()
@fragola
ja verim, jen si to zkratka neumim predstavit, jen treba vareni pro tolik lidi, celkove logistiku…proto ta narazka na dokument
obzvlaste pokud jak rikas jste „normalni“, byl by to perfektni protipol k dokumentu Navzdy spolu - pred par mesici na ct2 prave o rodine s tusim 9? detmi…tam to ale melo k normalnosti prave strasne daleko a bylo to smutne…
@fragola ja myslela, ze gratulovat se ma po porodu
kazdopadne preji pohodove tehotenstvi a at se Vam vsem dari ![]()
@fragola mám to stejně jako @saadet - taky bych byla zvědavá jak žijete a fungujete a rozhodně to nemyslím špatně. My se o mimčo snažili a bojovali 5,5 roku, takže pro mě je to sakra dar
@saadet Chápu, ono se občas lidem fakt strašně blbě vysvětluje, že jsme normální a že se to dá vést tak, aby to fungovalo. Hodně dětí nemusí nutně znamenat bordel, řev a paniku a sociální případy ![]()
Věř mi, že to vaření je ten poslední bod, který by mě trápil. Vařila bych tak, jako tak a holt toho vařím víc, no… To vyzvedávání ze školky, školky a už je pak malinko náročnější. Všechno sladit, vypravit ty 4 cvrky doma na čas, abych před tím ještě stihla nakoupit, nesplést si dny, abych byla ve správná čas na správném místě. Prostě vyšší dívčí, ale od září jsem se zajela a už ani nepotřebuju tabulku ![]()
Zakladatelko, moc nemůžu přispět, protože tři děti jsem nikdy neměla Napřed jsem měla dvě a pak čtyři. A to byl teda masakrální rozdíl, ovšem u vás nemluvíme o druhých dvojčatech během méně než 3 let.
Jen těm můžu ujistit, že čtyři nebo pět už rozdíl nebyl, síla na další dítě byla jednoduše získána tím, že starší děti odrůstaly a vyžadovaly míň péče. Největší rozdíl mezi 3 a 4 dětmi je v tom, že už nikdy v očích veřejnosti nebude normální rodina (které se u nás tolerují max. ty 3 děti) a taky se nevejdete do normálního auta.
Ale jestli máte srdce veliký, tak to jsou jen drobné technické detaily ![]()
@fragola Máš můj velký obdiv, musí být nádhera mít kolem sebe tolik štěstí
Jinak můžu se zeptat, jaké je u vás skóre? Kolik holčiček a chlapečků? ![]()
@fragola jé, gratulace ![]()
jinak k tématu nemám co, máme 3 děti, 4. bych ráda, ale asi nebude, rozhodně ne v dohledný době. Nemyslím si, že to bude nějak veliký rozdíl, co do výchovy. Finančně zpočátku taky ne, později ano ![]()
@Ginuš Asi vím, že ode mne to bude znít jako klišé, ale ani my děti nebereme jako samozřejmost a jsme za 10 krásných, zdravých dětí vděční… Neberu to, že už jsem zase těhotná. My z toho máme prostě pokaždé radost ![]()
@Ketris Není co obdivovat, pořád tu píšu, že jsme to takhle chtěli a máme to. A jsme za to moc rádi
Momentálně 6 kluků a 4 holky v pořadí holka - 3 kluci - 3 holky - 3 kluci ![]()
@monrom píše:
@Ronja Vy máte také můj veliký obdiv! Situace, které jsem tu občas přečetla od Vašeho manžela, byly opravdu velmi úsměvné.
Líbí se mi ta definice normální a nestandartní rodiny v aplikaci na auto, které je potřeba k přepravě.
To bude asi nějaká mejlka…
Nevím o tom, že by tu můj muž nějak přispíval. Že by tajně? ![]()
@fragola přeji ať je 11. dítko zdravé a vše v pořádku
Jestli to není tajné, můžu se zeptat jak je máte věkově? Nebo alespoň kolik je nejstaršímu. ![]()
Příspěvek upraven 21.10.16 v 01:20