Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ginuš Děkuji za optání
Na normální fungování už to moc není, mám pocit, že se každou chvíli někde rozpadnu
a na porod je mi zase blbě málo. Holt se to blíží, jen doufám, že se to nebude blížit ještě týden, už z toho mám lehce nervy na pochodu ![]()
@speedyy Dám vědět ![]()
@fragola
Držím palecky, ať to mas brzy za sebou
Me cekaji jeste 3 měsíce a v tomhle vedru je mi ouvej už ted ![]()
@fragola Ahoj, taky na tebe moc myslím. Ty poslední dny jsou nejhorší. Přeji, ať vše dobře dopadne a ať to máš brzy za sebou. A samozřejmě moc a moc zdraví tobě, miminku i celé tvé krásné rodince.
Iva
@fragola tak držím palce, at je to co nejdříve a hlavně pohodový porod
@Doe_Jane píše:
tak to já teda rodiny kde mají hodně dětí automaticky neobdivuji, možná pokud vidím že mají fakt vše co potřebují a rodiče se jim stíhají věnovat - ok, ale nasekat si hodně dětí a čekat, že mě okamžitě budou všichni obdivovat, no znám takovoumá 8 dětí, nemůže jim koupit každému nové boty, ok, nejedou na dovču - ok nic se nedá dělat, vánoce neslaví, ok je to jejich věc, ale ona prostě nestíhá se věnovat všem, s každým se učit, každého vyslechnout… tak takové lidi neobdivuju, udělat si hromadu dětí fakt není umění
Ano není uměnění si udělat kopu dětí. Mám jich 5 a umění je v tom z nich vychovat slušné pracovité lidi. A to asi umím, když první tři od útlého mládí chodili na brigády a uměli si na nadstandard vydělat a né chodit s nataženou rukou, mami dej…Nejstarší dva již žijí ve svých domácnostech, které si pořídili bez hypoték…Mají čím jezdit, auta jsme jim koupili s mužem. Mladší děti mají co na sebe. A ta nejmladší toho má tolik, že by jsem tím oblékla snad šest holek. Jíst máme co, máme zahrádku a vypěstujem si tolik zeleniny, že pokryjem skoro celoroční spotřebu. A máme křepelky a králíky…v létě spoustu ovoce…Dětem se věnujem, sportují, dobře se učí, chodim s nima do divadýlka…Jezdí na hory i k moři.
@ještěřice Krasne napsano
Taky čekáme ted páté a lidem, kteří me obdivují říkám, že zatim není co
Ze obdivovat mužou za 20 let az deti vystuduji a budou z nich slusni a pracoviti lide
Nadělat spoustu deti není umění, ale co dál
@fragola Ahoj Fragolo, jsem poměrně nováček v diskusích, ale tahle diskuse mě zaujala. Mám na Tebe prosím dotaz - jak zvládáš porodní bolesti? Máš nějakou radu pro čekající třetí, která to 2× prožívala jako „dlouhej bolestivej masakr“ a ráda by si to aspoň jednou „užila“
? Jinak přeji vše nej k očekávánému 11-mu děťátku (každým dnem, jak jsem pochopila). Děkuji.
@ještěřice U nás se zatím obdivuji známky a výsledky ve škole
Lidi nechápou, jak mužou mit syn a dcera ( 3.a 5. třída ) samé jedničky a syn, který bude končit ted 6.třídu dvě dvojky
Jak se to da s tim poctem deti zvladat ![]()
@ještěřice píše:
Ano není uměnění si udělat kopu dětí. Mám jich 5 a umění je v tom z nich vychovat slušné pracovité lidi. A to asi umím, když první tři od útlého mládí chodili na brigády a uměli si na nadstandard vydělat a né chodit s nataženou rukou, mami dej…Nejstarší dva již žijí ve svých domácnostech, které si pořídili bez hypoték…Mají čím jezdit, auta jsme jim koupili s mužem. Mladší děti mají co na sebe. A ta nejmladší toho má tolik, že by jsem tím oblékla snad šest holek. Jíst máme co, máme zahrádku a vypěstujem si tolik zeleniny, že pokryjem skoro celoroční spotřebu. A máme křepelky a králíky…v létě spoustu ovoce…Dětem se věnujem, sportují, dobře se učí, chodim s nima do divadýlka…Jezdí na hory i k moři.
@speedyy Děkuju za pochvalu. Já mám hodně dětí, protože jsem vždy chtěla mít velkou rodinu. A rozhodně, né proto, že nic jiného neumím. Mám dvě střední školy, umím několik jazyků, a pracuju i v době, kdy jsou jiné matky plně zaměstnané jejich jediným dítětem ( hned od konce šestinedělí)
![]()
@ještěřice Já taky chtěla hodně deti. Jsem na mateřský a ještě chodim při tom na brigádu. A to mám 3 měsíce do porodu.
Nemáme nárok ani na přídavky, i když se jistě najde pár chytráku, kteří si myslí, že děti máme kvůli penezum ![]()
Na přídavky na děti nárok také nemáme, Máme s mužem, prej moc vysoký příjem
![]()
Tak, když mám pocit, že na něco nemám, hned si na to vzpomenu a řeknu si, že jsme bohatí…a holt si to koupim o měsíc později. Na štěstí, nikdy nejde o nic zásadního.
@ještěřice Já říkam, že my jsme Ti hloupy, co radši pracuji
Ale zase opravdu máme na vsechno poctive vydelano
Byt máme, auto máme, detem oproti kamarádům, kteří jsou jen ve dvou sourozencich, nic nechybí ![]()
@speedyy, to je stejné jak u nás, moji kluci jezdili na všechny výlety, tábory, hory, kdešto půlka spolužádů chodila s omluvenkou, že je to moc drahé a nikam nejeli…
Jsem také ráda, že na byt, chatu, auta…jsme si vydělali sami. Máme vše, co potřebujem. _Radši půjdem oba do další práce, než o něco škemrat.
@SarkaZn Jo, tak to nevím, co ti k tomu mám napsat za moudro
Já porodní bolesti, oproti těm ostatním bolestem, prostě relativně dobře snáším. Vidím tam na konci tu odměnu ve formě miminka a vím, že to nebude trvat až tak dlouho. Oproti tomu mě třeba bolest zubu, bolesti při pásovém oparu či sekci přiváděly k šílenství a neuměla jsem se s nimi poprat ![]()
@s.y.p.t.a Ivi, díky. Mám stop - stav, muž včera i dnes pryč, tak se děsím, že se to rozjede, když to nebudu zrovna potřebovat ![]()
@Ginuš Děkuji ![]()