4 a více dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1776
5.5.17 17:25

@ještěřice tobě to přijde sobecké, ale těm co mají to jedno ditě, může přijít sobecké mít jich vícero. Protože chcou s dítětem prostě cestovat, dát jim možnost i studovat na soukromé škole, věnovat se mu na 100%,vybavit ho do života i nějakýma financema.To prostě 5dětem dát nemůžeš(pokud nejsi jo extra dobře placený)Takže takové řeči že mít jedno je sobecké, bych neříkala. Každý ať má dětí kolik chce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
5.5.17 17:25

@Mičule není zakázáno pracovat při mateřské, jen není možné pobírat mateřskou (ty peníze co se počítají z příjmu) a současně dělat dělat práci, ze které se počítá mateřská; takže v praxi je možná práce pro jiného zaměstnavatele, případně práce pro toho stejného, ale třeba na DPP
při pobírání rodičovské to není vůbec omezeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5122
5.5.17 17:35
@niki V píše:
@ještěřice tobě to přijde sobecké, ale těm co mají to jedno ditě, může přijít sobecké mít jich vícero. Protože chcou s dítětem prostě cestovat, dát jim možnost i studovat na soukromé škole, věnovat se mu na 100%,vybavit ho do života i nějakýma financema.To prostě 5dětem dát nemůžeš(pokud nejsi jo extra dobře placený)Takže takové řeči že mít jedno je sobecké, bych neříkala. Každý ať má dětí kolik chce :nevim:

Souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
5.5.17 19:54

@niki V to se sakra pleteš. Mému nejstaršímu je 25 let, vystudoval Vš a pracuje jako stavby vedoucí v jedné velké stavební firmě. Druhý má sice jen sš, ale dál jít nechtěl a místo toho strávil několik let v VB, ted si koupil malinký domeček kousek za Prahou. Další je puberťák, pokud bude chtít studovat určitě mu to umožníme. Jezdí každý rok lyžovat na týden do Alp a kroužky a tábory má všechny o které má on zájem. Poslední dvě děti jsou 3letý a 2 letá a myslim, že jim nic neschází. Máme byt, chatu, dvě auta, motorku…všem dětem spořim. A to ani jeden s mužem nevyděláváme statisíce, muž pracuje v nemocnici a já jsem pečovatelka. Od státu neberu ani přídavky na děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
5.5.17 20:22

@niki V a @hani28 a jaké cestování? Evropu zvládáme a kam jet dál v dnešní politické situaci? To mne nějak neláká a třeba Sejšily, Thajsko…tak tam opravdu finančně nedosáhnem. Ale myslim, že než prckové povyrostou, tak možná také poletíme někam dál. Jen co doděláme půdní vestavbu (bez hypotéky)

A z dětí mám služně vychované člověky, kteří se umí o sebe postarat a nespoléhají pouze na plnou peněženku rodičů. Ale i u studia byli schopní si vydělávat a vše nad rámec si platit sami. Tím myslím svou zábabu, benzín do aut, jelikož každý dostal k 18 narozeninám na řidičák a poté auto. Když přijdou domu, jdou automaticky za mladšíma dětma, berou si je ven, když jdou hrát tenis, nebo se slečnou do Zoo, nebo plavat. Myslím, že děti z početnější rodiny možná nepojedou každý rok do exotiky, ale jinak jsou v životě bohatší. A z pohledu dnes již i skoro tchýně, vím, že bych jim nepřála jako partnerku, ci manželku holku, co vyrostla bez sourozenců. Již jsem takové jedince v mém okolí zažila několikrát a není oč stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
5.5.17 21:22

@fragola Zdravim, snad nebude vadit.. ale chci se zeptat, zda uz mate 11 detatko na svete? :andel: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
5.5.17 21:28

@Ketris Děkuji za optání, ale ještě ne. Máme zhruba měsíc čas. TP mám mezi 5.-12.6.17 ;) Zatím jsem v klidu a nevyšiluju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
5.5.17 21:41

@ještěřice prosím tě, proč to bereš tak osobně a hned vypisuješ jak jste na tom vy? Já to jen psala pohled třeba z druhé strany, ať neřikaš že mít jedno je sobecké. Každý ať má kolik chce dětí :nevim: každý má proto své důvody.

Příspěvek upraven 05.05.17 v 21:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.5.17 21:42

@Mičule tak k rodičovské, já jak už mluvím že jsemna mateřské po celou dobu i rodičovské tak jsem to i napsala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.5.17 21:50
@Anonymní píše:
Mě by zajímal i pohled z druhé strany, tedy těch dětí, protože si myslím, že není vše tak sluníčkové, jako u Betynky. Známí (z nichž nejmladší je můj vrstevník) mají dětí pět. Mezi prvním a druhým je rozdíl 2 roky, mezi ostatními rok. Jsou to super hodní lidé a právě proto, že jsme se celé dětství stýkali vím, že to má hodně ale, které možná rodiče předem nevidí. Nejstarší byla holka, jinak kluci a nemusím asi popisovat, jak vypadalo její dětství. Když jsme běhali venku, ona buď hlídala nebo vařila, či pomáhala s domácností. Až ostatní dorostli, tak se samozřejmě zapojili, ale jsou to kluci. Také proto, že jich bylo celkem 7 byly větší výlety nebo dokonce dovolené tabu (možná je to i dobou, tehdy opravdu auta pro 7 lidí nebývala), kroužky taky, všechno se dědilo, takže když nejmladší dostal něco, co je jen jeho, byla to pro něj abnormální radost. Ano, možná namítnete, že materiální stránka není důležitá, ale to dítě to vnímá jinak, když v tom žije. A vím i z jejich vyprávění, že se i když se mají bezmezně rádi, tak by si tuhle cestu sami dobrovolně nezvolili a nejen kvůli výše zmíněnému.
Uf, to jsem se rozepsala. Proto by mě zajímal názor i té druhé strany. :-)Prosím o anonym, mluvím o cizích lidech, jejichž příslušníci to mohou číst a nechci dělat zpětně rozbroje v rodině.

Kamarádka je jediná holka a má 4 bratry. Nikdy nemusela hlídat, dělat uklízečku. Meli rozvrh a šichni se střídali (umýt nádobí, zajít nakoupit cerstvé pečivo, vynést smetí, pověsit prádlo, aj.). Co vím, tak i ona chce velkou rodinu. Pak mám kaarádku ze 4 holek a nejstarší ma 2 děti, druhá 3 děti, třetí 2 děti (a ta se netají, že nekončí) a moje kamarádka ted první - ti čekali až dokoncí rekonstrukci a ted chtějí minimálně dvě, tři po roce. Mám kamarádku která byla i jedináček a ta má 4 děti a kdyby nebydleli v paneláku 4+1 tak mají prý více… Ono je to i o člověku. Mám i kamarádku z 3 dětí a ta má jedno dítě a dalsí nechce, prej těhu hrozný, porod hrozný a kluk nespí, strašný uplakánek a takové celkově antikoncepční dítě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5122
6.5.17 07:43
@ještěřice píše:
@niki V a @hani28 a jaké cestování? Evropu zvládáme a kam jet dál v dnešní politické situaci? To mne nějak neláká a třeba Sejšily, Thajsko…tak tam opravdu finančně nedosáhnem. Ale myslim, že než prckové povyrostou, tak možná také poletíme někam dál. Jen co doděláme půdní vestavbu (bez hypotéky)A z dětí mám služně vychované člověky, kteří se umí o sebe postarat a nespoléhají pouze na plnou peněženku rodičů. Ale i u studia byli schopní si vydělávat a vše nad rámec si platit sami. Tím myslím svou zábabu, benzín do aut, jelikož každý dostal k 18 narozeninám na řidičák a poté auto. Když přijdou domu, jdou automaticky za mladšíma dětma, berou si je ven, když jdou hrát tenis, nebo se slečnou do Zoo, nebo plavat. Myslím, že děti z početnější rodiny možná nepojedou každý rok do exotiky, ale jinak jsou v životě bohatší. A z pohledu dnes již i skoro tchýně, vím, že bych jim nepřála jako partnerku, ci manželku holku, co vyrostla bez sourozenců. Již jsem takové jedince v mém okolí zažila několikrát a není oč stát.

Tak ja jen souhlasim s tim, ze se neda rict, ze kdokoliv je sobec kvuli poctu deti. A pokud tvemu nejstarsimu je 25 a nejmladsimu 2, tak to je uplne jina situace nez treba 4 deti rok dva po sobe, kdy na ne fakt pak rodice nemusi mit dost casu, penez atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
21.5.17 11:09

Já obdivuji rodiny, kde mají hodně dětí. Jednu dokonce znám mají čtyři děti a je to krásné :lol: všechny děti sportují vzájemně si pomáhají i s úkoly. A nepřijde mi že tím že v jich je vic mají nějak méně soukromí nebo lásky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.5.17 18:09
@hani28 píše:
Tak ja jen souhlasim s tim, ze se neda rict, ze kdokoliv je sobec kvuli poctu deti. A pokud tvemu nejstarsimu je 25 a nejmladsimu 2, tak to je uplne jina situace nez treba 4 deti rok dva po sobe, kdy na ne fakt pak rodice nemusi mit dost casu, penez atd

A na tohle jsi přišla jak, že na 4 děti v rozmezí dvou let rodiče nemají dost času? Peníze je zas jiná otázka. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.5.17 18:10
@Beata 68 píše:
Já obdivuji rodiny, kde mají hodně dětí. Jednu dokonce znám mají čtyři děti a je to krásné :lol: všechny děti sportují vzájemně si pomáhají i s úkoly. A nepřijde mi že tím že v jich je vic mají nějak méně soukromí nebo lásky.

Taky mi to nepřijde. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
22.5.17 18:15
@Beata 68 píše:
Já obdivuji rodiny, kde mají hodně dětí. Jednu dokonce znám mají čtyři děti a je to krásné :lol: všechny děti sportují vzájemně si pomáhají i s úkoly. A nepřijde mi že tím že v jich je vic mají nějak méně soukromí nebo lásky.

tak to já teda rodiny kde mají hodně dětí automaticky neobdivuji, možná pokud vidím že mají fakt vše co potřebují a rodiče se jim stíhají věnovat - ok, ale nasekat si hodně dětí a čekat, že mě okamžitě budou všichni obdivovat, no znám takovou :mrgreen: má 8 dětí, nemůže jim koupit každému nové boty, ok, nejedou na dovču - ok nic se nedá dělat, vánoce neslaví, ok je to jejich věc, ale ona prostě nestíhá se věnovat všem, s každým se učit, každého vyslechnout… tak takové lidi neobdivuju, udělat si hromadu dětí fakt není umění :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML