Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Fofrník píše:
Tak to mu držím palce taky. Nejml. dvojčata marodí a tak si je „užívám“ doma se vším všudy. Pacholkům už otrnulo a tak to začíná být očistec.![]()
Oni to přežijí. Navařeno mají, manuál dostanou a když bude něco akutního, budu odpovídat na sms
Po 10. otázce si vypnu mobil
![]()
Jo, marodné děti, kterým otrnulo, to je terno
Obvykle to bývá ve fázi, kdy to chytím jako poslední já, takže já jsem kaputt a děti veselé a hravé. Šílená kombinace
![]()
@speedyy píše:
@ještěřice Krasne napsanoTaky čekáme ted páté a lidem, kteří me obdivují říkám, že zatim není co
Ze obdivovat mužou za 20 let az deti vystuduji a budou z nich slusni a pracoviti lide
Nadělat spoustu deti není umění, ale co dál
@fragola Jé, taky se přidávám k přání rychlého a bezbolestného porodu. Ať je vše v pořádku. ![]()
@fragola píše:
@speedyy Já vím, letos to bude
Vlezu do Billy - prodavačka: „Pořád nic?“ Vlezu do COOPu: „Vy jste ještě celá?“
Vlezu do školky: „My jsme dneska čekali Elišku a ono nic…“![]()
tohle jsem taky „milovala“
I když chápu, že je to čistě konverzační. Břicho jako balon a někdo má snad pochybnosti, jestli jsme už neporodila?
![]()
@LadySi Děkuji
, tlumočím to prtěti, ale je to mezek paličatý. (Zřejmě po mamince a tatínkovi
).
@pe-terka Já to tak beru, nějak mě ta otázka nechává chladnou, jen mě to vždycky rozesměje
Tak holt říkám, že letos to bude. To mám ještě poměrně slušnou rezervu ![]()
@fragola Tak úplněk už byl, bouřka v nedohlednu, hezké datum v dohlednu, manžel při ruce, stačí vyslat správné přání a napíšu ti dvě kouzelné věty, které zaručeně fungují:
„Povoluji, aby se dnes stalo něco zázračného a ruším všechny překážky.“ ![]()
@fragola píše:
@LadySi Děkuji, tlumočím to prtěti, ale je to mezek paličatý. (Zřejmě po mamince a tatínkovi
![]()
).@pe-terka Já to tak beru, nějak mě ta otázka nechává chladnou, jen mě to vždycky rozesměje
Tak holt říkám, že letos to bude. To mám ještě poměrně slušnou rezervu
jj, to je dobrá hláška. Snad jen u prosincových mimin se moc nedá použít, tam tu rezervu postrádá ![]()
@pe-terka Zatímco v červnu je času dost ![]()
@slunik Stavím se, jen co prckovou vyženu ![]()
@LadySi Výborně, budu zaříkávat
Ale počkej, jestli to nezabere
![]()
@pe-terka, za 20 let klid? To jsem mohla mít, zůstat u prvních dvou dětí, hned po matuře. Jenže jsem si po 30. pořídila ještě jednoho cvrčka a po 40. další dva, takže klid bude možná po víc jak 45letech výchovy a péče o vlastní děti. A nejstarší dva synové slibují, že mi rovnou šoupnou vnoučátka, abych nevyšla ze cviku
Ale ani jeden dětičky zatím nemá a doufám, že ještě chvilku vydržej. Budu si chtít na chvilku odpočinout
![]()
@fragola Zabere, hned, jak otevřeš ráno v posteli oči, vyslov a nech působit
![]()
@ještěřice píše:
@pe-terka, za 20 let klid? To jsem mohla mít, zůstat u prvních dvou dětí, hned po matuře. Jenže jsem si po 30. pořídila ještě jednoho cvrčka a po 40. další dva, takže klid bude možná po víc jak 45letech výchovy a péče o vlastní děti. A nejstarší dva synové slibují, že mi rovnou šoupnou vnoučátka, abych nevyšla ze cviku![]()
![]()
![]()
Ale ani jeden dětičky zatím nemá a doufám, že ještě chvilku vydržej. Budu si chtít na chvilku odpočinout
![]()
![]()
![]()
no já jsem na tom docela podobně jako ty. Starší děti už jsou jakž takž odchované, ale nejmladší jsou od mimina po předškolačku - a my 40nící. Takže máme o zábavu postaráno ještě na dlouho.
@pe-terka @ještěřice Tak to jsme na tom podobně. Ale ty malé si užívám, má to výhodu, že jsou ještě s námi doma, nechtějí studovat v cizině, objezdit celý svět, plánovat vdavky…
@pe-terka My se taky nudit nebudeme.
Do důchodu mame o zábavu postaráno
Tem starším je 13, 11 a 9 let, takže už relativne samostatní. A tak abysme se doma nenudili máme 18ti měsíčního čertika a v září cekame páťátko
Takže počítám s tim, že az mladší odrostou, tak se am zase o zábavu postaraji vnoucata ![]()
@LadySi píše:
@fragola Tak úplněk už byl, bouřka v nedohlednu, hezké datum v dohlednu, manžel při ruce, stačí vyslat správné přání a napíšu ti dvě kouzelné věty, které zaručeně fungují:„Povoluji, aby se dnes stalo něco zázračného a ruším všechny překážky.“
případně funguje dobře i tohle: „Hlavně, ať nezačnu rodit dnes večer nebo v noci, protože zítra ještě musím zvládnout tohle všechno.“ ![]()