4 měsíce a pije jen ve spánku:-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10
20.1.14 14:47
@Lette píše:
@katerinkaaa myslím, že tebou navrhovaný postup, což je míchání mléka do všeho možného je správný. To množství vypitých jiných tekutin by mě taky zajímalo.Docela by mě zajímalo, jakým způsobem ten jídelníček vznikal. Jestli opravdu jako odpověď na prvotní reakci dítěte: příkrm = nechci mléko? Mě se těch jídel totiž zdá fakt dost. Jestli mimčo prostě není přejedené.

Pije mi čajík, fenikoví, cca 200ml za 24 hod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41432
20.1.14 14:48

@nelinka001 Takže během 4 měsíců tři různá mlíčka, do toho kaše, ovoce, zelenina, maso, piškoty, sunarky…nemáte zácpu? Nebolí ho bříško? V noci pije mlíčko? A přes den např. čaj? Vodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.1.14 14:49
@Keyllah píše:
@nelinka001 A v noci ti mlíčko pije?

Ne, v noci nebaští, zkoušela jsem dávat, když se v noci vzbudí, ae odmíta, napije se jen čajíku, nebo čisté vody, a spinká dál. Usiná kolem 20 hod, a ráno vstáva kolem 6-7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.1.14 14:51
@Keyllah píše:
@nelinka001 Takže během 4 měsíců tři různá mlíčka, do toho kaše, ovoce, zelenina, maso, piškoty, sunarky…nemáte zácpu? Nebolí ho bříško? V noci pije mlíčko? A přes den např. čaj? Vodu?

Ne, není plakavy, nejeví známky nějakého bolení, směje se, hraje, vypadá spokojený. Ale když zača odmítat mlíko, co jsem měla dělat, nedávat mu nic? první dny jsem čekala aby dostal pořádny hlad, jenže když nedam nic jiného, ječí hlady a ječí ale k lahvy se nepřicucne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41432
20.1.14 14:54

@nelinka001 200ml čaje?? Tak ze mě, při tom množství jiného jídla, je totálně přeplácanej a přejedenej. Zvážila bych omezení některých těch příkrmů, nebo kaši např. jen jednou denně, vynechala bych ty piškoty (jídlo mu evidentně nechybí a tohle je dost sladké, maximálně ho to zaplácá tak, že už pak nechce pít mlíčko)…když si to spočítáš, tak na 4 měsíční miminko toho sní víc než moje malá v 6,5m. Dost možná proto ti už pak nechce víc pít. Tekutiny má v tom čajíku, kašičce i v přesnídávkách, takže žízeň už asi nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41432
20.1.14 14:56
@nelinka001 píše:
Ne, není plakavy, nejeví známky nějakého bolení, směje se, hraje, vypadá spokojený. Ale když zača odmítat mlíko, co jsem měla dělat, nedávat mu nic? první dny jsem čekala aby dostal pořádny hlad, jenže když nedam nic jiného, ječí hlady a ječí ale k lahvy se nepřicucne!

Podle mě jste najeli na ty příkrmy tak rychle, že už to mlíčko vlastně nepotřebuje - nacpe se tak, že už hlad nemá. Tekutiny mu nechybí…otázkou je, jestli má dostatek mléčných dávek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.1.14 14:59
@Keyllah píše:
Podle mě jste najeli na ty příkrmy tak rychle, že už to mlíčko vlastně nepotřebuje - nacpe se tak, že už hlad nemá. Tekutiny mu nechybí…otázkou je, jestli má dostatek mléčných dávek.

Tak kaše dělám z UM, takže tím to mlíko to něj dostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
20.1.14 15:05

@nelinka001 já taky dnes dostala vypeskováno v jedné diskuzi :nevim: :nevim:… asi to bude počasím :think: my taky začali s příkrmama ve 4,5 měsících, proto, že malé už MM nestačilo a nepřibírala. Myslím, že prcek nepije UM, protože prostě po tom všem, čím ho přikrmuješ nemá hlad. Má krásnou váhu, takovou nemáme ani mi v 7 měsících, tak bych ubrala na příkrmu, nechala ho vyprázdnit a začala pouze obědem zeleninovým (žádná rýže, maso, piškoty…) jinak UM, potom třeba kaši na noc, já používala SINLAC, ale aby malá neměla těžké bříško, dala jsem méně kaše a nadstavila třeba jablkem, ale ze začátku pár lžiček čisté řídké kaše. Pokud by UM nechtěl stále, přidávala bych do kaše, ale ne po kýblech, všeho s mírou a hlavně nespěchej, nemíchej malýmu vše dohromady, nemůže jíst tolik jídla a ještě vypít UM a ještě píšeš, že pije čajík. Pokud se začíná s příkrmy nahrazuje se tím přísun kojení, nebo UM, nemůžeš dávat jídlo a ještě stejnou dávku UM. Já taky nevěděla, jak na to, stresovala a už je to dobrý, na všechno si příjdete a bude to dobrý a pokud by malý neprospíval, sám se ozve :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41432
20.1.14 15:16

Souhlasím s Radanka25 jen pozor na „hezkou váhu“ - to může klamat, aby jsi za chvilku neměla opačný problém, ony ty kaše, pyškoty a sunarky jsou dost sladké a může potom víc přibírat, tak si to pohlídej, ať nemáš doma michelinka :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.1.14 15:24

Holky díky moc, zlepším to, a uvidíme, já měla pořád strach aby neměl had když nechce míko, a byla jsem už v nesnázích. Díky moc. Jsem hned klidnější :-) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9226
20.1.14 16:08

Potrefená husa se vždycky ozve:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27716
20.1.14 16:24

Zajímavý v podstatě ti tu všichni řekli totéž že mu dáváš moc jídla atd a část lidí jsi nazvala slepicemi a druhé části lidí děkuješ??? No nic snad bude miminko v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27716
20.1.14 16:25
@babetka333 píše:
Potrefená husa se vždycky ozve:D

to máš pravdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.3.14 20:55

@lenilajd Ahoj, jakoby jsi popsala situaci u nás doma. Malému je pět měsíců, byl plně kojený do tří měsíců, ale kvůli hospitalizaci v nemocnici, kde byla totálně nulová podpora kojení, jsme nakonec skončili na UM. Nikdy toho nevypil moc, ale teď už měsíc odmítá pít UM mléko. Pije jedině ve spánku, za bdělosti do něj nic nedostaneme, ani čajík. Příjem tekutin mu stačí, dehydratovaný není, ale moc nepřibírá. Jezdíme každý týden na převažování a kontroly do nemocnice, dle odběrů krve a vyšetření je v pořádku, doktoři nám nic neporadí, jen to prostě máme dál zkoušet nebo hospitalizaci (tu po minulých zkušenostech odmítám)Jinak přes den je to čilé a zvídavé miminko, evidentně mu nic nechybí. Před třemi týdny jsme začali s příkrmy zkoušíme zeleninu - mrkev a dýni, zatím ale sní jen dvě lžičky a víc nechce. Taky jsme zkoušeli kaši Synlac, ale bez úspěchu. Chtěla jsem se zeptat, jak jste na tom, jestli se u vás něco změnilo a jak vám jdou příkrmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
10.3.14 07:11

@frity ahoj. Tak u nás to trvalo přesně měsíc. Malý po měsíci začal pomalu najíždět na pití mléka v bdělém stavu. Ale nejdřív tak jednu dávku přes den a ještě málo, takže jsme mu dali lahev, on ji vypil do půlky a my mu zbytek dali zase ve spaní, protože by měl hlad. Ale snažili jsme se co nejvíc, aby jedl normálně. Pořád ale pil něco kolem 700 ml v pátém měsíci. Přibíral 100 g za týden, takže všichni řekli, že to nic není. Vydržel i 11 hodin nejíst, takže jsem mu to prostě ve spaní raději dala. Bála jsem se dehydratace, i když v té době nám začal pít denně 150 ml čaje (fenyklový ze sáčku). Ten pil normálně :) Příkrmy lžičkou nejí doteď. Jedině z lahve a to sní cokoliv (dám mu tam skleničku zeleniny s masem a naředím to vodou). Lžičku odmítá stejně jako předtím lahev, i když to s ní umí (jednou zapomněl, že ji odmítá a snědla půlku sklenky hrušky, až pak začal vyvádět). Jen tak mimochodem nechce ani kaši, takže mu dělám mléko a do něj mu dávám třeba dvě tři odměrky kaše a to musím umixovat tyčovým mixerem. Jinak dělá že se dusí :zed:
Takže jsme ho krmili měsíc ve spaní, denně zkoušeli lžičku (to neprošlo), no a pak přesně po měsíci se to začalo upravovat. Kdybys chtěla vědět ještě něco, klidně mi napiš do pošty. Jo, byli jsme na gastru a tam mi v podstatě doktor naznačil, že jsem hysterická matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí