4 měsíce a pije jen ve spánku:-(
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@frity malé je teď 8,5 měsíců. Pití mléka se nikdy nezlepšilo. Zkoušeli to i ostatní a bez úspěchů, pila jenom ve spánku. Jak jsme začali s příkrmy, tak nechtěla, plivala to. Než se naučila, tak to trvalo min. 3 týdny. Není jedlík do dneška, ale je to lepší. Mlíko nevypije stále, dávám ji ho do všech příkrmů, přinejhorším ji ho dávám taky po lžičkách. Hlady se nepřihlásí. Kdyby byla bez jídla celý den, tak ji to nevadí. Musíš být trpělivá a čekat než začne akceptovat ty příkrmy. Jinak ji dělám nemléčnou kaši ráno i večer, ať má alespoň tak mléko, a jak už jsem napsala dávám ji ho všude, i do přesnídávky, obědu, jakékoliv svačiny, za den takhle „vypije“ cca 400 ml mlíka, nic moc to není, ale jinak to nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lenilajd @katerinkaaa díky moc holky za odpověď. Ono asi nic jiného nezbývá než to trpělivě zkoušet, snad se to jednou zlomí a začne aspoň papkat příkrmy a pít čajík. Nemůžu do něj za ten den, kromě spánku právě dostat nic. Mléka vypije ve spánku cca 600-800 ml, podle toho jak ten den spí. Právě že se hlady taky nepřihlásí, vydržel by klidně i 12 hod bez jídla a je spokojený. Nikdy by mě nenapadlo, že s jídlem můžou být takové problémy. Ale kdo to nezažil, ten to nepochopí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@frity přesně to jsem říkala. Ten první týden to bylo peklo. Byla jsem z toho hyn, pořád jsem byla vystresovaná, kdy půjde spát, kdy s ním můžu jít ven, atd. Psala jsem si do diaře v kolik a kolik vypije a po týdnu si všimla, že spí denně stejně (skoro) a také pije stejné množství. No a najednou jsem zjistila, že jsem s tím prostě smířená. Zvykli si i tchánovci, kteří hlídali, a taky z toho byli vedle. Po dvou týdnech mi to ani nepřišlo. Ke konci 4. týdne se ozvala tchýně, že se jí povedlo dát Davidovi stovku, když koukal. Za dva dny to samé manžel. Nenutili jsem ho. Prostě najednou zase začal. Spousta lidí mi říkala, že děti mezi 3-5. měsícem mají bojkot mléka (u někoho kojení) a že to přejde. Nevěřila jsem a byla s tím smířená. Kamarádka mi říkala, že malou nakojila jen v případě, že skákala na gym. míči a manžel na ní šustil velkou palmou. Malá se houpala a čučela na listí a nevěděla, že pije. Trvalo to taky měsíc. Jiná zas nakrmila jen v kočárku, když s ním manžel drncal. Tak přeju, ať je to jen to. Zvykneš si. Já nosila i termosku s teplou vodou ven, ale když se kočárek zastavil, tak malej hned koukal. A houpat a krmit jsem najednou neuměla. Nota bene v prosinci
, kdy je dítě zahrabaný v kožešině a čučí mu jen nos.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lenilajd To je super, že se malý zase sám rozpil:-) Nejdůležitější je se s tím asi smířit, protože člověk s tím moc nenadělá:-( jako už nejsem tak rozhozená jako na začátku, ale pořád mi přijde, že moje nálada závisí na tom, kolik toho ten den Samík vypije:-( Zatím právě nemůžu na nějaký ten denní režim najet, tak se všechno přizpůsobuje spánku. Úplně se děsím toho, že by přestal přes den spát. To už jsem nad tím uvažovala, že si vezmu mlíčko s sebou na procházku a jak usne tak mu ho dám:-D Akorát teď je ještě zima (krmím ho v náruči) a taky se obávám, že ve městě moc klidné místo nenajdu, vzbudí ho totiž všechno:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@frity ahoj, jak to prosim u vas nakonec dopadlo???maly ma 5 msicu za par dni, s kojenim bojumeme uz prakticky od narozeni, posledni dva mesice prso bojkotuje jedine v polospanku, ale jak nepije, tak uz nemam nalita prsa a sam si to nevytahne, ze by to roztahalm, flaksu zadnou, lzicky taky ne, zaciname ted zkouset prirmy, ale vypije za den tak max 300ml a tzoi ma vahu 6,8kg…docela silene nekolik dni stoji na vaze a ja uz jsem uiplne bezradna. jednou jsme uz skoncili v nemocnici, kde dostal sondu, ale nic nezjisitli a hlavne se tim nic nevyresilo a bylo to tam hrozne…diky za tve zkusenosti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Johanka9 Ahoj, to mě moc mrzí, že se trápíte s jídlem. Vím jaké to je, kdo to nezažil, ten to nepochopí:-( Malý už má teď rok a s mlíčkem ani s jídlem už nemáme problém. Naopak je to pěkný žroutík:-) Ze začátku to byly ale boje, mlíčko dostával ve spánku cca do 8. měsíce, dávali jsme mu dokonce mléko v noci, aby dohnal svoji dávku ze dne, protože přes den toho moc nenaspal. Bylo to hodně psychicky náročné období, ale pak jak přišli na řadu příkrmy, tak to bylo lepší a lepší a dávek mléka ubývalo. A pak v těch osmi měsících se najednou vše zlomilo a on začal pít mlíčko i vzhůru, teď se na něj dokonce třese radostí a tleská když donesu láhev. Prostě si řekl sám, kdy. Nejdůležitější je se z toho nezbláznit, zkoušejte pomalu ty příkrmy a hlavně nic nenutit. Samík je taky ze začátku moc nechtěl, ale za měsíc se krásně rozjedl. Uvidíš, že jak budou příkrmy tak to bude lepší. Držte se. Kdybys něco potřebovala nebo se jen chtěla vypovídat, klidně napiš:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@frity dekuju ti za odpoved, tak to je skvele, ze je ze Samika takovy jedlik! A diky za nabidku, je to fajn byt v kontaktu s nekym, kdo vi o cem je rec. nekdy je mi lepe, ze si reknu, ze prece neumre a musim byt silna, ale nekdy, jako treba dnes jsem docela psychicky zdeptana, ze mam na krajicku. dnes jonasek vypil za noc 130ml a za den ma v sobe 120ml.tedy 250ml celkem. prikrm vubec nechtel. a Samik Ti prospival? blbe je, ze uz tolik mleka nemam, tak za tu chvilku, nezse probudi uplne moc nestihne vypit. a dnes taky dost malo cura. takze do 8.mesice mlicko jen v polospanku a prikrmy od kdy zacal papat? kdyby aspon ten nas umel z flasky…dekuju…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Johanka9 Ze začátku neprospíval, pak jo, ale pomaloučku a tak nás pořád posílali na převažování, což člověka strašně vydeptalo. Pak nám dali pokoj a nechali to na nás. Zkoušelas jsi odsávat mléko? Mně to hodně zvýšilo laktaci, ale paradoxně v době kdy už malý z prsu mlíčko nechtěl. Třeba by vám to mohlo pomoct a malému by šlo víc mlíčka. Dokrmuješ UM? Když nechce lahvičku, zkoušeli jste třeba stříkačkou, nebo z malého pohárku? Zkoušel ho krmit někdo jiný než ty? U nás tehdy nic nezabíralo, protože malý vyloženě už nesnesl chuť mléka, prostě se sekl a mléko jsme do něj nedostali, tak jsme mu to dávali přímo ve spánku, to byl jediný způsob.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Johanka9 Johanko, malé to trvalo až do desíti nebo jedenácti měsíců… zkusila jsme nespočetně mnoho flašek, stejně pila jenom ve spánku… Já se na mlíko „vykašlala“ v půl roce (teda jednou za noc jsem ji ho na tajňačku dala - 120 ml), jinak ráno a večer kaši, přes den jogurt a svoji mléčnou dávku si splnila
To mlíčko jsem ji lila i do jídla, třeba jsem dělala krémové polévky, to ji šmakovalo.. za ten den se to nasbíralo. V 11 měs. jsem ji zase zkusila dát lahvičku a ona to vypila, dala jsem ji tam trošinku kakaa, začala to pít a vypila najednou 200 ml.
od roku pije mlíčko každé ráno, čeká na něho, těší se… Pro nás neskutečné!!! Kdo to nezažil nepochopí… Dáváme ji 200 ml a někdy si klidně ještě 100 ml přidá. Večer taky pije 200 ml. Přes den má jogurt, je jí teď 15 měs.
Pije teď z těchto lahviček. http://www.sab-hc.cz/…0150633.html
a ještě z dm, nemůžu najít odkaz… U tebe si myslím, že změna ničeho, ani mlíčka ani lahvičky zatím nepomůže. Byla jsem v kontaktu s hodně maminkama a prostě pomůže čas, skoro všechny se shodly, že pomohla lžička (samozřejmě ne hned, dítě se to musí naučit) a příkrmy. A zkoušet nabízet, buď si mlíčko vezme nebo ne.
Elenka má za sebou hospitalizaci, vyšetření na gastroentrologii, na endokrinologii, neurologii, nefrologii, vyšetření na různé alergie… vše v pořádku. Vážila v roce 6,9kg.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katerinkaaa Dekuji za reakci, to je vazne zvlastni, ze TOLIK maminek ma problemy s prijimanim mlicka at uz z prsu nebo UM, ale v nemocnicich a u dotkoru(alespon z me zkusenosti) se tvari, ze to svet nevidel a neveri, ze dite si nevezme flasku ani po dni, kdy nesni vubec nic. myslim, ze velkou roli hraje psychika, musim se hodit co nejvice do klidu, jakmile se maly nauci jist ze lzicky, najedu po vasem vzoru na kase atd. a jak jsi teda katerinko doplnovala tekutiny jako takove? caj ti elenka vzala nebo to bylo vsechno vcetne tech prikrmu? a kdyz mela v roce 6,9kg, nemela treba nejaky motoricky problem ve vyvoji? to jste pak stagnovali na vaze nebo nepribirali? nebo jak to u vas bylo s pribyvanim na vaze? diky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Johanka9 johanko, ano i u nás se tvářili hrozně, nakonec nám to tam vůbec neprospělo, malá měla strach z doktorů ještě v roce!!! Bohužel jsme odcházeli na revers, i když tam v konečné fázi vypila svoji dávku, ve 4,5 měs. 700 ml mlíčka. Skončilo to tam strašně, protože nám s manželem vyhrožovali sociálkou, protože nejsme schopni nakrmit svoje dítě.
bohužel to mám napsané i v propouštěcí zprávě jako diagnózu: Neschopnost matky nakrmit dítě. To jak ho mám krmit, už nikdo neřekl.
ale našli jsme v tom režim a i s dvojčátky jsem to nějak zvládla.
tak hlavu vzhůru.
Krmila jsem malou hnedka jak usla, jak je dítko malé a spí, tak se to dá, akorát jsem se spoléhala na budík a když už spala jenom dvakrát denně, krmila jsem ji hlavně v noci. Ve 4,5 měs jsem ji začala dávat kašičku ze lžičky, na začátku snědla hrozně málo, už jsem fakt propadala depresi, ale časem se to zlepšovalo. Byla hodně dudlíková, přibližovala jsem se s dudlíkem a když otevřela pusu, tak jsem ji tam šoupla lžičku
to už z toho byl na prášky i manžel, že v životě nebude normálně jíst, ale cíl byl jasný, jíst a jíst, ať přibírá.
každý den jsem si psala a vážila kolik toho snědla. ukazovala jsem to i pediatrovi, kterého máme mimochodem perfektního a nikdy jsem od něho neslyšela škaredého slova, ale jenom ocenění, jak to zvládáme, ještě když máme dvě miminka.
psychika hraje samozřejmě roli, ale to prostě nejde z toho nebýt na nervy… Já kvůli toho přestala kojit malou, ze začátku jsem ji odstříkavala, ale to už se časově fakt s dvojčaty nedalo zvládat. Můj den byl takový, že jsem si nachystala budík, rychle odsávala, dokud se malá nevzbudí, dát ji to mlíko. Druhému dvojčátku taky mlíko a až usli, tak zase odstříkat a pak ji to dát… nestíhala jsem vůbec nic jiného, spala jsem tak dvě hodiny denně, kvůli toho, že jsem malou krmila často v noci. Druhé dvojče jsem nekojila, koukni na můj deníček z jakého důvodu.
co se týče motoriky, tak jsou super, malá v 8 měs, se nám poprvé postavila ke stolu, kolem 11 měs, bravůrně chodila kolem stolu, druhé dvojče, rovněž tak malé (i když mlíko pil bez problémů) se postavil až kolem 11 měs, ale ve 12 měs se rozešel do prostoru. Od 13 měs chodí oba bez problémů a jsou hrozně šikovní, chodíme s nimi na dětské hřiště, vvylezou po žebříku a sklouznou skluzavku - úplně sami!!!
Co se týče jiných tekutin - kontrolovala jsem pročůrané plíny, řešila to s pediatrem a říkal mi ať si z toho nelámu hlavu. do dneška vypije tak max. 150-200 ml čaje a to možná i přeháním. Ty tekutiny si vezmou s něčeho jiného. Vařím jim hodně vývary a polévky. ráno mají mlíko, na svačinku jablíčko nebo jiné ovoce, přes spaním polívku, po spaní druhé - masíčko nebo zeleninku. Na večeři zase polévku, pak mlíčko.
Malá na váze hodně stagnuje, ale jeví se jako naprosto spokojené a zdravé dítě!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
šťastní a spokojení!
Dívej, tady jsou… jde vidět, jak to jsou spokojené a zdravé děti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katerinkaaa jsou krásní.
Jinak pro ostatní. Náš synek jedl pouze ve spaní měsíc. Pak začal v šestém měsíci jíst s otevřenýma očkama. Nicméně masozeleninový příkrm lžičkou snědl celý (180 g) poprvé lžičkou asi v desátém měsíci. Jak jsem si mysleli, že nechce mléko, tak jsme zjistili, že leckdy je to jediné, co do něj ještě teď bez problémů dostaneme. Ještě po 13. měsíci má problémy s polykáním kousků, takže mixujeme skoro do hladka. Ale až nyní lze říct, že sní téměř vše (až na pečivo, které nepolyká). Sice ne zřejmě ve velkém množství, ale jí. V roce měl 80 cm a 9 kg. Chodí kolem nábytku a je poměrně aktivní. Takže neklesejte na mysli, je to boj, ale myslím, že ta dítka k tomu prostě mají nějaký důvod. Pokud jsou jinak zdravá, tak se obrňte trpělivostí a uvidíte, že bude líp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katerinkaaa Ahoj, tak si znova procitam Tve odpovedi a zajimalo by mne, jak jsi to myslela s tim, ze mela malá ráno a večer kaši, přes den jogurt, v noci 120ml mléka a tím se splnila mlecna davka. neni to spis o tech zivinach, ktere v tom jsou? teda ona asi vazila ve svych 4,5 m mene, tak mela mit i mene mleka. Jonasek ma 6,9kg, za poslednich 14 dni pribral jen 50g a kdyz mu delala dr rozbor krve, tak ma spodni hranici hemoglobinu. jako neplace hlady, ale je takovy vic unaveny, predtim, dkyz pil normalane se mi zdal proste spokojenejsi. momentalne za den dame max 300ml meho mleka, jenze jak nepije, tak se laktace snizuje a kdyz jsme chtela ji navysit odsavanim, pak dva dny nemel skoro nic, protoze si v nkci z tech przadnych prsou uz temer nic nevytahl, to bylo hrozne. takze tim, ze ho nemam cim jinym dokrmit, nemohu poradne odsavat.pak ho uz ucime na ty prikrmy, to chce jen hrusku s bananme, takze k tecm 300ml ma prsnidavku a tak max. 50g kase se Sunarem. Kdyby mu jela vic ta kase, davam mu cely den kasi, hlavne, aby mel ty ziviny z mleka. Myslis, ze takto nebude moc stradat jako energie, mineraly atd? kdyby tak pil z flasky! To by byla takova uleva, ze si to snad neumim ani predstavit. Asi na to zkouseni najedeme, kazdy den mu ji strkat do pusinky a treba se chytne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Johanka9 ráno a večer kaše, takže cca 150 ml kaše mi snědla, dohromady tedy 300 ml, jak jsem psala tak to mléko jsem dávala všude do jídla a dávala jsem ji jogurt, ale asi od sedmého nebo osmého měsíce, kolik je malému?
Po ukončeném 4.měsíci jsem ji dávala příkrmy, takhle vypadal náš harmonogram jídla a spánku:
v pět hodin po tajnu mlíko (ve spánku) cca 120 ml
v 8-9 hodin kaše
kolem 10 hod. spánek - zase ve spánku mlíko, vypila někdy 60, někdy 90 ml.
Kolem 13 hod. masozeleninový příkrm s UM
kolem 15 hod. spánek - mlíko ve spánku
kolem 19 hod. kaše.
Za celý den jsem si spočítala, kolik vypila a snědla a podle toho jsem ji dávala mlíko v noci. Někdy se mi nepodařilo za celý den do ní „nacpat“ nic, takže jsem krmila hlavně v noci, jak tvrdě spala.
Jak byla starší, tak jsem ji dávala více přirkmů, tím pádem méně mlíka, např. kolem 6měs, jsem ji dala domácí přesnídávku, ale dala jsem ji dotoh UM a tím pádem jsem ji nedávala mlíko ve spánku. Kolem 7 měs jsem ji začala dávat bílý jogurt a to jsem už počítala do mléčné dávky. Kolem toho 10 měs, jsem si hlídala ať za celý den má 500 ml mléčné dávky. Ale do roku jsem do ní cpala mlíko co to jen šlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit