Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
buďte trpělivá!!Chápu leze to na nervy obtěžuje to ,ale určitě se to zpraví!I bych se pokusila ji motivovat třeba něčím co si sama přeje !Držím palečky ![]()
jan1610 píše:
Moc se omlouvám ,že píši do této diskuse!
Chci se Vás maminek zeptat ,těch ktrým chodí dětičky do školky a spinkqají tam, jestli je paní učitelky svlékají i ze spodního prádla do pažámek !Řeším to,že od září přišel můj syn ač 5 letý už 3× v sicích slipech !!!!Jsem na mrtvici!!!Ekzistuje na to prý norma a svlékat ho budou ,zatím co se všude ptám naše školka je jediná!!!!!pracovišti…
U nás se děti svlékají samy (i spodní prádlo). Oblečení si dávají vedle sebe na židličku, takže vždycky přišli ve svých, akorát je občas mají předkem dozadu. ![]()
Tak máme výsledky z moči od Dr. a vše je OK. takže zas je o čem přemýšlet. ![]()
Zakl.
Anonymní píše:
Tak máme výsledky z moči od Dr. a vše je OK. takže zas je o čem přemýšlet.
Zakl.
hele mně už ruply nervy (denně prát postelní prádlo…
), tak jsem prostě řekla, že když se počůrává, tak je asi malý miminko a malý miminka nekoukají na pohádky, takže vypojíme tv. Od té doby se nepočůral.
![]()
Davdan píše:Anonymní píše:hele mně už ruply nervy (denně prát postelní prádlo…
Zakl.), tak jsem prostě řekla, že když se počůrává, tak je asi malý miminko a malý miminka nekoukají na pohádky, takže vypojíme tv. Od té doby se nepočůral.
![]()
To je taky možné řešení.
Mne dneska napadlo, jeslti prostě jen není tak utahaná ze školky, že se prostě a jednoduše neprobudí.
Nádohou na to padla řeč dneska u sousedky a ona taky neměla trpělivost a u svého o 6 týdnu mladšího syna než je naše cácorka se vrátila k plínám.
Jo u nás byl teď pokrok, na dnešek do rána byla postýlka suchá, tak uvidíme zítra…
Anonymní píše:Davdan píše:To je taky možné řešení.Anonymní píše:hele mně už ruply nervy (denně prát postelní prádlo…
Zakl.), tak jsem prostě řekla, že když se počůrává, tak je asi malý miminko a malý miminka nekoukají na pohádky, takže vypojíme tv. Od té doby se nepočůral.
![]()
Mne dneska napadlo, jeslti prostě jen není tak utahaná ze školky, že se prostě a jednoduše neprobudí.
Nádohou na to padla řeč dneska u sousedky a ona taky neměla trpělivost a u svého o 6 týdnu mladšího syna než je naše cácorka se vrátila k plínám.
Jo u nás byl teď pokrok, na dnešek do rána byla postýlka suchá, tak uvidíme zítra…
Vzpomínám na Tebe, zrovna TEĎ tu mám knížku od nějakýho psychologa (našemu čtyřleťáčkovi právě teď krapet hrabe, tak pročítám názory…) a tam se ten dr zmiňuje, že prostě noční počůrávání (pokud dítě není nastydlé) nemáme řešit. Cituji:
Zamyslete se nad následujícím: Výzkumy prokázaly, že děti, které se pomočují, mívají velmi tvrdý spánek. Většina z pomočování jednoduše vyroste.
Proto raději vychladněte! Jak říká moudré úsloví: „I toto pomine“.
Než půjde dítě na druhý stupeń školy, pomočování ustane. Dám za to hlavu na špalek. Do té doby používejte gumová prostěradla.
Jde o to, abyste se na celý problém dívali z dlouhodobého hlediska.
Konec citace.
Takže prostě vydržet…
Davdan píše:Anonymní píše:Vzpomínám na Tebe, zrovna TEĎ tu mám knížku od nějakýho psychologa (našemu čtyřleťáčkovi právě teď krapet hrabe, tak pročítám názory…) a tam se ten dr zmiňuje, že prostě noční počůrávání (pokud dítě není nastydlé) nemáme řešit. Cituji:Davdan píše:To je taky možné řešení.Anonymní píše:hele mně už ruply nervy (denně prát postelní prádlo…
![]()
Zamyslete se nad následujícím: Výzkumy prokázaly, že děti, které se pomočují, mívají velmi tvrdý spánek. Většina z pomočování jednoduše vyroste.
Proto raději vychladněte! Jak říká moudré úsloví: „I toto pomine“.
Než půjde dítě na druhý stupeń školy, pomočování ustane. Dám za to hlavu na špalek. Do té doby používejte gumová prostěradla.
Jde o to, abyste se na celý problém dívali z dlouhodobého hlediska.
Konec citace.
Takže prostě vydržet…
Dík za podporu.
![]()
Já jsem teď hlavně ráda, že testy od Dr. dopadly dobře no a i dnes byla postýlka ráno suchá, tak snad najedeme na dřívější režim a bude stačit jí dávat kolem půlnoci vyčůrat…