Podpora mámy - hyperaktivní dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1711
3.10.11 10:31

podpora mamy, dite hyperaktivita

ahoj, nas syn ja nakonec zrejme opravdu hyperaktivny, za 14 dni se jde na nej podivat pani psycholozka do skolky jak se chova tam … pak asi nastane kolotoc, nevim presne jaky, ale mam strach co se s nim vse bude dit.

v pripade potvrzeni asi ho budu nucena ze skolky odhlasit, co se da delat. nejak to snad doma zvladneme, ale zima s miminem a hypeaktivcem bude asi krusna zvlast kdyz ztracim chut chodit do jakehokoliv kolektivu :-(

vcera me to na hristi dostalo. hral si sam na houpacce ze s ni houpal, takove to pero. libilo se mu jak se pri tom z ni sypal pisek … a asi tam prisel chlapecek do ktereho pak strcil. nevidela jsem to, jen jak pak sedel na zemi a syn byl zase na svem miste, tak nevim co to bylo. nestala jsem u nej protoze si hral sam a zadne nebezpeci jsem opravdu necekala. zvlast kdyz hriste docela zvlada a malo kdy je konflikt, ikdyz nekdy prece…

ale ja uz zase ne. staci mi, ze jsem zaslechla jak hned maminka riko klukovi pojd jdeme pryc, to je zly kluk. tady si nehraj. ja nevim, cekala bych neco typu to se nedela, preci si tu muzete hrat oba, ale dostal me ted ZLY KLUK. jsem z toho na nervy, nemam rada tohle nalepkovani a je mi opravdu smutno.

nevim jestli je lepsi na hriste nechodit a usetrit si nervy (netusim jak to udelat, jsou vsude a rad tam chodi) nebo mu stat porad za zadkem coz se mi trochu prici. preci jen uz jsou mu tri roky. na pisku jsem u nej vzdy, tam jsou bitvy o lopaticky na vsech frontach, to jo.

holky co mate podobne ditko, da se proti tomu nejak obrnet. jako veta ze za to nase vychova nemuze je pekna, ale stejne me neuklidnuje. je to muj broucek a venku slysim ZLY KLUK :zed:

diky moc, ale jsem asi na dne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2825
3.10.11 12:48

Ahoj, snad te trochu podporim. Mam doma takoveho petiletaka. Mezi vrstevniky se taky nechova moc dobre, vekem je to tedy lepsi, ale nastup ve trech letech do skolky byl opravdu obtizny. Proto jsme navstivili psycholozku, ktera mu urcila ADHD, a vzhledem ke spatne adaptaci ve skolce i slabsi socialni dovednosti. Ja dala papir z psychologie do skolky, ucitelky se castecne prizpusobily a tak trochu se nam ztratila nalepka „zly kluk“. Je teda pravda, ze reditelka ve skolce mi vzdy rikala, ze on za to snad ani nemuze, ze ho deti proste strasne rozciluji. Nepochopila jsem, proc by jsi ho musela dat ze skolky pryc? Hyperaktivita neni nejaka zavazna nemoc, ktera by znemoznovala pobyt ve skolce :wink:

S tim hristem je to tezky. Zadne matce se nelibi, kdyz je jejimu diteti ublizovano. Ja teda vetsinou pokud se deje prikori mym detem (ale to moc casto neni :mrgreen: ), je odvedu pryc a neresim to, ze sve vlastni zkusenosti vim, ze dite mohlo ublizit z mnoha ruznych duvodu. Nevim, kde bydlite, my na vesnici, kde je jedno hriste, par mamin s detmi, ktery vidam kazdy den. Vsechny vi o nasem Adamkovi, jak to s nim je a berou ho tak. Ja ale na druhou stranu neustale hlidam, co kde dela a okrikuju, placam a nutim ho se chovat spravne. Momentalne hlidam oba asi stejne na tom hristi, dcera se rozjizdi, donedavna mi Adamek zabiral mnohem vic casu a energie, nez to rocni mrne. Ale opravdu ti radim, neustale sledovani po ocku, co se deje, je to na mrtvici a uznavam, ze si moc s maminama na pisku nepokecam, ale pro to tam nejsem ze…

Vy uz jste nejake sezeni u psychologa absolvovali? Ja si strasne oddechla, po prvnim sezeni, protoze mi pani doktorka vysvetlila, ze diky ADHD Adamek drive jedna nez mysli a proto se chova tak jak se chova. Nemuze to ovlivnit, dlouhe soustredeni je pro nej problem, hodne rychle se rozcili a ozene, protoze je to jeho prvotni reakce, teprve az se uklidni, tak mu dojde, ze to nebylo potreba. Ale ani to nekdy ne. Ja zasahuji jeste driv, nez se ozene, neni to vzdy v klidu, kolikrat chytne ty sve zachvaty a place, jeci, protoze se citi v pravu.

Neni to jednoduche, ale nejsi v tom sama, ver mi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
3.10.11 12:49

Ahoj Cácorko, hlavně z toho nebuď smutná a na hřiště s ním dál choď, přece jenom to je dítko a bohužel není každý stejný.
Já mám teda menší holčičku, v lednu jí budou dva, ale je to taky drak. Moc ráda má společnost dětí, většinou těch starčích, od kterých vždycky něco okouká a pak to zkouší u malejch. Neuvědomuje si, že to může někoho bolet, ¨třeba přijde k holčičce a strčí do ní, tak jí hned okřiknu, dám přes ruku apod. Ale rodiče mi přijdou na ty svý děti docela úzkostlivý, to třeba malá jenom k někomu přijde a chce si hrát a t¨rodiče koukaj jak vrazi a odcházej, není jich moc taovejch ale taky jsou
Ale myslím si, že by bylo škoda ho takhle oddělit od kolektivu dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
3.10.11 18:59

diky holky,

ja jsem mu prave porad za zadkem. hlavne na hristi vetsinou problem neni, on ma problem ve vetsim poctu deti- trida ve skolce a tak. na hristi je to vetsinou dobre. najde si nejakeho kamose a tam blbnou. ale nekdy se zadari, no :nevim: on ma ted jeste mladsihop sourozence tak ne vzdy za nim muzu letet ikdyz maly se spis prizpusobuje nam nez my jemu, ale sve potreby take ma. jako nemam problem letet s nim u prsa, ale nejsem tak obratna …

o ty skolce, proc by mel jit pryc. pry uz jednou dite dostalo posudek ze neni schopno byt ve skolce. a hlavne jsem nerada vyslechla rozhovor ne jeho ucitelky ze skolky. oni byli spolecne na hristi. rikala to jedne mamince. ja byla sklonena a oblekala mu boty, takze me nevidely mezi skrinkama. no jak je neadaptabilni, ze to proste nejde, jak nici hracky (vim o jedne placacce co pouzil jako lopatku- dle psycholozky napadite a ma fantazii), ublizuje detem a totalne 2 zeskrabal v obliceji. jednu holcicku z nich jsem videla a s maminkou jsem mluvila. mela skrabanecek u pusinky, tak pul cm, ale mela, to jo. ona nad tim tedy mavla rukou, ze holka je take ranarka, ale me z toho tedy dobre nebylo.

proste se bojim teto nalepky, netusim zda si ho tam nechaji kdyz je jedna ucitelka na tolik capartu …

on tam pry neposloucha, neuklizi hracky, lita tam … proste doma mu to jde, funguje normalne,jenze ja mam jen jeho no. dokazu ho zamestnat. pani ucitelka nemuze zamestnavat jen jeho.

uz se to tedy hodne zlepsilo, ale on jak vidi nejake dite hazet pisek tak hazi take, ale poradne, netroskari. tak je to se vsim. nekdo do nej trosku zduchne a on to klidne zopakuje poradne :nevim:

diky, ze s vekem se to zlepsi. u nas je to jeste asi trochu zhorsene tim prckem

jo jinak jsem z velkeho mesta, takze hrist spousta, ale take spousta lidi …

diky, nesel mi net tak jsem reagovala az ted u vecernicku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
3.10.11 19:58

Ahoj Cacorko, shodou okolností jsem nejdřív četla asi měsíc starou diskusi, kde jsi psala o problémech ve školce a jak se k chování synka postavit. Tvůj synek bude hodně inteligentní v kombinaci s novým „vetřelce=sourozencem“ do rodiny a vývojovým obdobím, kterým prochází. Využij toho, že je chytrý, to je tvoje zbraň na něj. V žádném případě na něj nepoužívej tělesné tresty, to by se obrátilo proti vám a nic to stejně dlouhodobě neřeší. Neodsuzuj ho hned pokáráním, za to, co kde udělal, ale zkus mu pomoct se vyrovnat s jeho pocity - nejčastěji vztek nebo rivalita, frustrace, žárlivost - oni chudáčci ani dle mého názoru neví, jak se s tím vypořádat. Zjisti, co ho naštvalo, že zareagoval agresivně: někoho shodil,praštil, něco rozházel. Vím, že jsi psala, že se synek o tom nechce bavit, ale potvrď jeho pocity (on to nečeká, čeká pokárání) a řekni třeba: „to tě musel chlapeček hodně naštvat, že jsi do něj strčil!“ Počkej, co na to sám řekne, jestli se nerozmluví, potvrď mu, že mu rozumíš, že je naštvaný a zkus ho nějak navést k tomu, aby zjistil, že může reagovat i jiným způsobem. Je to hodně o důvtipu a trpělivosti. Používej jen krátké výrazy, jako „opravdu?“, „to je neuvěřitelné“, „aha“. Pokud u stejné situace budeš přítomna a uvidíš, že se k něčem podobnému schyluje, tak musíš podpořit i cizí dítě ve smyslu: „ty si chceš taky házet písek na rozhoupanou houpačku, zda se ti to zábavný?“ Můžete pak i spolu vymyslet nějaké lepší metody, jak může vyjadřovat svůj vztek a zároveň tím nikomu neublíží - napadá mě vzít klacek a silou jím malovat tlusté čáry na zemi, nebo bouchat do míče vší silou. napište si seznam všeho, co ho napadne a pak spolu vyškrtejte, co bude nesmysl a domluvte se na nějakých společensky únosných. Můžete to zaznamenat do nějakého jeho deníčku, který spolu vyberete. Doporučím Ti knížku, ze které se dá o komunikaci s dětmi hodně naučit, doporučuje ji jedna dětská psycholožka - sama to na svých dětech trénuji a mám v některých oblastech fakt veliké posuny v komunikaci, ale chce tomu fakt věnovat čas. Knížka: Jak mluvit, aby nás děti poslouchali, Jak naslouchat,aby nám děti důvěřovali. Autorky: Adele Faber, Elain Mazlish. Ještě mám tip na další, ale tu teď nemám u sebe. Jinak nepřemýšlela jsi o změně školky? To co popisuješ mi přijde, že si na hošíka trochu zasedli. Myslím, že je hodně neprofesionální, že se o tvém dítěti baví za Tvými zády s jinými maminkami- to by měla řešit jen s Tebou. Psychologa si pozvali na Vaši žádost nebo to byla jejich iniciativa? Za psychologem s ním přeci můžeš zajít sama, ne? Nicméně učitelka by přeci měla umět pracovat s různým typem dětí, nejsou všichni přes kopírák, jsou mezi nimi i temperamentnější děti, což by měla učitelka zvládnout ukočírovat a kluka nějak zaměstnat.
Přeju Ti pevné nervy a velikou dávku trpělivosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
3.10.11 19:58

Ahoj Cacorko, shodou okolností jsem nejdřív četla asi měsíc starou diskusi, kde jsi psala o problémech ve školce a jak se k chování synka postavit. Tvůj synek bude hodně inteligentní v kombinaci s novým „vetřelce=sourozencem“ do rodiny a vývojovým obdobím, kterým prochází. Využij toho, že je chytrý, to je tvoje zbraň na něj. V žádném případě na něj nepoužívej tělesné tresty, to by se obrátilo proti vám a nic to stejně dlouhodobě neřeší. Neodsuzuj ho hned pokáráním, za to, co kde udělal, ale zkus mu pomoct se vyrovnat s jeho pocity - nejčastěji vztek nebo rivalita, frustrace, žárlivost - oni chudáčci ani dle mého názoru neví, jak se s tím vypořádat. Zjisti, co ho naštvalo, že zareagoval agresivně: někoho shodil,praštil, něco rozházel. Vím, že jsi psala, že se synek o tom nechce bavit, ale potvrď jeho pocity (on to nečeká, čeká pokárání) a řekni třeba: „to tě musel chlapeček hodně naštvat, že jsi do něj strčil!“ Počkej, co na to sám řekne, jestli se nerozmluví, potvrď mu, že mu rozumíš, že je naštvaný a zkus ho nějak navést k tomu, aby zjistil, že může reagovat i jiným způsobem. Je to hodně o důvtipu a trpělivosti. Používej jen krátké výrazy, jako „opravdu?“, „to je neuvěřitelné“, „aha“. Pokud u stejné situace budeš přítomna a uvidíš, že se k něčem podobnému schyluje, tak musíš podpořit i cizí dítě ve smyslu: „ty si chceš taky házet písek na rozhoupanou houpačku, zda se ti to zábavný?“ Můžete pak i spolu vymyslet nějaké lepší metody, jak může vyjadřovat svůj vztek a zároveň tím nikomu neublíží - napadá mě vzít klacek a silou jím malovat tlusté čáry na zemi, nebo bouchat do míče vší silou. napište si seznam všeho, co ho napadne a pak spolu vyškrtejte, co bude nesmysl a domluvte se na nějakých společensky únosných. Můžete to zaznamenat do nějakého jeho deníčku, který spolu vyberete. Doporučím Ti knížku, ze které se dá o komunikaci s dětmi hodně naučit, doporučuje ji jedna dětská psycholožka - sama to na svých dětech trénuji a mám v některých oblastech fakt veliké posuny v komunikaci, ale chce tomu fakt věnovat čas. Knížka: Jak mluvit, aby nás děti poslouchali, Jak naslouchat,aby nám děti důvěřovali. Autorky: Adele Faber, Elain Mazlish. Ještě mám tip na další, ale tu teď nemám u sebe. Jinak nepřemýšlela jsi o změně školky? To co popisuješ mi přijde, že si na hošíka trochu zasedli. Myslím, že je hodně neprofesionální, že se o tvém dítěti baví za Tvými zády s jinými maminkami- to by měla řešit jen s Tebou. Psychologa si pozvali na Vaši žádost nebo to byla jejich iniciativa? Za psychologem s ním přeci můžeš zajít sama, ne? Nicméně učitelka by přeci měla umět pracovat s různým typem dětí, nejsou všichni přes kopírák, jsou mezi nimi i temperamentnější děti, což by měla učitelka zvládnout ukočírovat a kluka nějak zaměstnat.
Přeju Ti pevné nervy a velikou dávku trpělivosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
3.10.11 20:03

Cacorko, podobné reakce (matek na hřišti) ignoruj.

Třeba by ti pomohla kniha Respektovat a být respektován (nemám srovnání, ale mělo by to být velmi podobné jako titul, který zmínila Snopky).
Mimojiné je tam hezká kapitola o Nálepkách :-?

Nemám doma dítě s žádným nálezem, ale v poslední době jsem si nevěděla už rady, proto jsem po knize sáhla. Mně pomohla ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
3.10.11 20:05

Cacorko, je to jako by jsi psala o nasem Adamovi. Beze srandy, kopie, hlavne jak popisujes, ze okamzite reaguje na ostatni, ale s vetsi silou. Ja to resila u psycholozky, rikala, ze vysvetlovat, ze je to boli (to uz jsme delali predtim), neukazovat pred nim nasili (v tom teda bohuzel, Adamkova vychova je cukr a bic, bohuzel, ale plati na nej 100 procentne, navic on to nasili vidi u ostatnich deti, ty jenom umeji zabrzdit a nedovoli si vic…). Vysvetlovala mi to tou jeho impulzivitou, on ma proste v tu chvili jako kdyby cerno pred ocima a jede. Pry to chce cas.

Je jasny, ze to ve skolce s nim nemaji lehky, s nasim Adamem taky nemeli, popravde prvni rok skolky (mezi 3 a 4 rokem) byl pro vsechny utrpeni. Choval se presne jak popisujes, ja ho tam davala jen na dopoledne, taky jsem od prosince doma mela miminko. Ale cely rok na dopo dochodil, protoze to ze se neumi chovat v kolektivu neznamena, ze ho z nej mas vyradit, on se to nauci jen v tom kolektivu. Doma je to taky zlaticko (az na ty zachvaty), ale jak je s hodne detmi, tak se rozdovadi a neposloucha.

Nejak si nedokazu predstavit ten posudek o jakymkoliv diteti, ze neni schopno byt ve skolce. My teda sli k psycholozce az ve ctyrech letech, rikala jsem si, ze adaptovat by se v tech 4 uz mel. Jenze po prazdninach zadna zmena, tak jsem ho objednala, oni nas ale vzali az za dva mesice, a par dni pred prvnim sezenim (Ada o nem nic nevedel) se uplne zmenil. Jako nebylo to idealni, ale pokrok tam byl. Bez problemu je ve skolce konecne letos, v peti letech, pristi rok jde do skoly, tak jsem zvedava tam. Ale doufam, ze mu skola jen prospeje (je nadprumerne inteligentni jako vetsina techto deti). Prave tuto spatnou adaptaci mi psycholozka vysvetlovala urcitou socialni „zaostalosti“, on se proste ve trech chova jako dvouletak atd…Je fakt, ze je videt, ze v te socialni oblasti neni nejsilnejsi, ale v jadru je opravdu hodny a dobry, pri hrach nepodvadi, nelze (zatim), pujcuje hracky, souciti s ostatnimi, kdyz je zle. Jen nedokaze tak uplne predvidat, co se diky jeho cinum stane…

Ja prave myslela, kdybys byla z vesnice, ze potkavas porad ty stejny lidi a ti si proste zvyknou, tak jak je tomu u nas. Ja nemam problem s tim, kdyz Adamka upozorni jina maminka, ze se to nedela a oni mi zase nevycitaji, jak se chova, protoze vedi (doufam), ze za to tak uplne nemuze. Aspon ne vzdy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
3.10.11 20:12

Jeste jsem chtela rict, ze on mi uz v tech trech ci ctyrech letech vykladal, ze chce byt hodny ale nejde mu to, ze mu rucicka ci nozicka rekla, aby to udelal. Meli jsme strach, ale psycholozka mi to vysvetlovala, ze v podstate rika pravdu, ona to ruka ci noha dela a on to jako kdyby v te chvili nedokaze ovlivnit a zabranit tomu.

Sopky: s tim micem jsi mi pripomnela, me psycholozka taky rikala, ze ho mame ucit nebyt agresivni a destruktivni. Ale kopnout ve zlosti do balonu si pry muze. Jen me tak napada, bohuzel pozde, neptala jsem se ji na to, co bych mela delat, kdyby tim balonem trefil nekoho do hlavy, nebo vysklil okno a podobne? Jinak s Adamkem se taky moc v tomto veku jak pise Cacorka nedalo domluvit, on nedokazal ovlivnit sve chovani a proto si jej neustale omlouval. Navic on se bil s detmi az pote, co mu nekdo ublizil, takze vzdy to bylo, on mi to dela taky atd…Na to jsem nevedela co rict, jen ze on nebude takovy zlobivec, jako kamarad a to uz jsem u nalepek ze :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
3.10.11 20:57

opravdu diky moc holky, nekdy podle reakci soudim, ze jen ja mam to zle dite a vsichni ostatni jsou vychovani … opravdu to neni tak, ze bych ho na hristi nechavala samotneho, porad ho kontroluji, ale nekdy proste prekvapi. na hristi mi to uz posledni dobou prislo dobre, byla to opravdu vyjimecna situace kdyz se neco semlelo.

jinak na respektova a byt respektovan jsem chodila do kurzu a po vecerech si to cetla, jak mluvit mam tez, v podstate je to to respektovat. takze se snazim jit tou cestou, ale proste po te dobe jsem ji prestala duverovat. jenze to jsem nepremyslela ze by byl hyper. to v nejake vypjate situaci na zadek proste uz dostal. toho bych se ted chtela vyvarovat. asi budu potrebovat psychologa sama :roll:

take jsme chodili do montessory kurzu ze snad mu to pomuze se trochu uklidnit. diky tomu doma prelevame vodu, presypavame a tak. je to fajn, ma to rad.

libi se mi napad s tim ze mam mu dat najevo ze chapu jeho pocity, ale bojim se, ze na hristi me ty maminy sezerou :lol: chteji krev za krev, ne nejake rozmluvy. pak jim pripadam jak z jineho sveta … ale co, kdyby to melo pomoci, ze?

on proste nevi. nevi proc to dela ale vi, ze to delat bude. tot vse.ja se snazim mu rict, ze kazdy nekdy zlobi, i ja nebo tata, ale zalezi co provadi. ze urcite veci se proste nedelaji. hlavne tedy to bouchani a tak. pak kdyz doma udela neco dobre (ten uklid napr) tak ho chvalim a jeste k tomu pripojim ze i ve skolce uklizeji aby to tam meli tak pekne a mohli vse co potrebuji najit …

k psycholozce jsem sla z vlastni iniciativi, ale ve skolce to doporucila pani ucitelka zda by nestalo za to se tam stavit. ale sama mi pak rekla, ze necekala ze to vezmu tak rychle :lol: jenze my ji mame u domu tak jsem tam proste rovnou zasla. navic mame psychologa v rodine, ale touto cestou to resit nechci, myslim, ze to muze ovlivnovat. uvidim pozdeji.

skolka- i podle psycholozky, maminek je ta nejlepsi v okoli, takze nerada bych menila. mozna si proste s tou pani ucitelkou nesedi. s ni si tedy nesedi ani muj muz kdyz na nej po ranu pred zase jinou mamkou spustila nejaky divadlo. on je hodne klidny, ale nazval ji hysterkou… tak pry radeji sel, ze nebyla schopna se s nim bavit v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
3.10.11 22:07
LeMa píše:Sopky: s tim micem jsi mi pripomnela, me psycholozka taky rikala, ze ho mame ucit nebyt agresivni a destruktivni. Ale kopnout ve zlosti do balonu si pry muze. Jen me tak napada, bohuzel pozde, neptala jsem se ji na to, co bych mela delat, kdyby tim balonem trefil nekoho do hlavy, nebo vysklil okno a podobne?

Lema: tomu už se pak říká smůla nebo pech, ale určitě tu zuřivost a vztek minimálně přehodíte na někoho jiného :lol: . Teď vážně, musíte vymyslet něco, co bude pro vás přijatelné a nezpůsobíte tím nějakou další katastrofu.
Jinak já bývám s dětmi spíše v pozici těch, kterým je ubližováno, ale snažím se, aby si to v rámci možností děti vyřídili mezi sebou. Teď jsme zrovna byli venku a dcerka si tam vyhlídla holčičku, se kterou si hrály, ale jen do doby, než tam přišla její kamarádka, pak už jim dcerka překážela a chovali se k ní fakt hrozně, úplně mi to lámalo srdce. Jenomže za každé situace nebudu schopná je vždy 100%ochránit, musí se to naučit sami. Doma jsme se pak tedy holčičce pomstili, nakreslili jsme jí rohy, bradavici atd., dcerka cítila, že jsem na její straně a pomohla jsem jí se vypořádat s pocitem zklamání. U nás strašně moc na různé emoce funguje kreslení…
Cácorko - školka může být sebelepší, ale ono je to vždy o lidech. Mě taky nesedí všichni lidi, se kterými přijdu do styku a věřím, že s tím stejným pracují i učitelky. Některé děti jim sedí, některé ne. Pokud bys věděla, že je to váš případ, tak malého v rámci jeho vlastního dobra přehoď jinam. Já bych tedy učitelku ve školce dělat nemohla, do roka bych byla na psychiatrii. Nicméně z toho, co píšeš, tak jste toho pro malého udělali dost, nekašleš na to, staráš se, pracuješ s tím, co máš nejlepšího k dispozici. Myslím, že Ti to ovoce brzy přinese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
3.10.11 22:20

s tim co vymyslet kdyz bude chtit nekoho zduchnout jsem „vymyslela“ at se placne pres prsty. uz jsem to zkousela. obe ruce ma vzdy po ruce jsem si rikala, nejaky poustarek na vybiti u nas nema smysl vzhledem k me zapomnetlivosti :lol: tak to zkusim byt duslednejsi. nechci aby si ublizoval, to ne :lol:

nu a pak kdyz jsem se ho ptala proc to ci ono udelal tak mi casto odpovidal ze ten kluk ho zduchnul, mu neco vzal … jenze ja to nevidela, bohuzel nas kluk je videt vzdy.

ale uspech to asi ma, protoze casto na hristich se spis brani a az pak jde do toho na plno. jenze kdyz se sejde vice zduchacu tak je veselo.

myslim, ze i ty deti maji nejaky zebricek oblibenosti, prijde mi, ze nektere deti mu vyslovene nesedi a to dochazi temer hned ke konfliktu. casto jsou mu v urcitych ryech dost podobni. take je jedno zda kluk nebo holka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
3.10.11 22:53

dnes jsem s nim zkusila pracovat doma a neco tvorit. soustredil se pekne, krasne pracoval. tak jsem mela radost. nevim, jak je to v te skolce, ale pani ucitelka rikala, ze rad kresli. tak snad to s tou pozornosti nebude bejhori. nasla jsem doporuceni na vitaminy s rybim tukem tak zkusim podavat, je to dobre i na imunitu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
4.10.11 13:58

Sopky: jj, to by byl pech :mrgreen: Na druhou stranu bych za to syna karala a nadala mu, tak by to asi nechapal. Ja proste vsude vidim, co se muze stat, uz jsem takova, bohuzel se mi to kolikrat vyplni, coz me v tom „videni“ utvrzuje :-?
Jinak se mi opravdu libi, jak si s dcerkou vyresila, kdyz se proti ni ty dve pustily. Ono je to vzdy, kdyz jsou holky tri spatny, dve jsou kamaradky a ta treti je pak v opozici, i kdyz nechtene. U kluku to neni tak vzdycky, nevim, co my baby porad mame :lol:
Jinak o tech ucitelkach nevim, pokud jsou to profesionalky, tak by se mely snazit najit i v tech detech co jim nepasuji, neco dobreho. U nas je to jedina skolka na vesnici, kdyz tam Ada nastoupil, bylo tak takovych kluku sest a ten rok byl opravdu strasny pro vsechny. O prazdninach ale na sobe a programu ve skolce reditelka tak zapracovala, ze klobouk dolu. Ony se proste musi prizpusobovat tem detem, co tam chodi. Ale uznavam, ze pomlouvat za zady by nemely. U nas je to zase naopak, kdyz Adamek neco nekomu udelal, tak mi to reknou, ale kdyz nekdo nahodou ublizi jemu, tak mi nereknou jmeno. Ono se to diky malosti nasi vesnicky brzo proflakne, ale snazi si udrzet urcitou profesionalitu. A ja driv chtela delat ucitelku v MS, ted jsem opravdu stastna, ze jsem do toho nesla :mrgreen: :mrgreen:

Cacorko: a funguje to, s tim placnutim pres prsty? Nas Adam by asi nejdriv uhodil, a pak se na oplatku placl pres prsty, ale ze by si to uvedomil jeste predtim, nez by uhodil (moc to nevidim, nekdo jde proti nemu s naprazenou rukou a on se placne pres prsty misto prvni reakce (prehnane), ze ho rovnou bouchne).
Adamek je taky videt vzdy, vim proc je tomu tak u nas. On je hrozny tvrdak a nerekne, kdyz spadne, kdyz ho nekdo bouchne, snazi si to vyresit sam. Jenze kdyz mu nekdo neco udela, tak mu to vrati a ten druhy uz zacne vetsinou brecet, takze je videt pouze to, ze Adam nekoho bouchl.
A hlavne se bije s vrstevniky a kluky, kteri jsou hyperaktivni stejne jako on, mas pravdu. Starsi ani mladsi deti, tam neni problem, bud se stara jako velkej bracha ci kamarad, nebo se rad zapoji do her starsich. Ale vrstevnici, to jsou boje :roll: Jeste si pekne hraje s holkama :mrgreen: Ho proste ty deti strasne ovlivnuji :roll:
Jj, rybi tuk taky davame, ted jsem na netu nasla prirodni leky eye q, tak zkusime mozna toto.
Super, ze ho bavi kresleni, to je dalsi nas problem, spatna motorika, a co mu nejde, to ho moc nebavi. Ale ted je to lepsi, co je v predskolacich a pripravuje se do skoly, tak kresli a vykresluje rad, vi ze mi tim dela radost, tak se snazi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
23.1.13 11:17

Ahoj maminky hyperaktivních dítek, ráda bych se s váma poradila.Jak vy samy zvládáte chování vašich dětí? Já se snažím být v klidu, nekřičet a brát to tak jak to jde, ale někdy je to opravdu peklo, jako třeba včera, už od příchodu ze školy se valil jeden průšvih za druhým, trest za nepozornost v hodině, špatně zapsané zadání DÚ, takže žádný úkol, potom šla holčina v 1 s kamarádkou do knihovny, pustila jsem jí s tím, že bude nejpozději o půl druhé doma, samozřejmě nepřišla, malá spala, tak jsem čekala kdy dorazí, ve tři hodiny mi přišla sms od kamarádky, že přidou až ve čtyři, volala jsem jí, že teda jo, ale přesně ve čtyři, že potřebuju na nákup. Přišly dřív, nebyla jsem doma, tak šla za barák.,házela ledem a sousedovi roštípla okno :cert: V pět jsem jí poslala se psem a ať hned příjde, že za chvíli odcházíme cvičit, v půl šesté jsem jí volala, ať hned příjde, že za deset minut jdeme, přišla s kamarádkou, že nikam nejde, že si budou u nás hrát, to jsem zatrhla, v mé nepřítomnosti u nás nikdo nebude, vypukla obrovská scéna a to už jsem fakt startovala, hodila se do klidu a že teda bude doma sama. Když už jsem byla oblečená, obutá a brala klíče že jdu, přišla další obrovská zcéna že chce jít taky :zed: :zed: :zed: Nakonec se pomalu převlékla a šla, přišly jsme pozdě. Celou noc jsem se klepala, zdálo se mi pořád dokola o těch jejich věčných alotriích a nevím jak dlouho tohle ještě vydržím aniž bych vybouchla, vy které to máte podobně, berete něco na nervy, nebo zvládáte bez toho, mě už pomalu dochází šťáva.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML