4týdenní miminko hodně jí.

15
9.12.21 17:54

4 týdenní miminko hodně ji.

Zdravím holky mám dotaz malej má dneska 4 týdny narodil se větší 3700 a 53 cm. Přijde mi ale že hodně papa pije 120 ml vypije to vždy. Budí se po třech hodinách.. Nebo Teda přes den ani moc nespí max v kočáru nebo na hodku zabere v houpatku. V noci spí 4 někdy 5 hodin někdy ale i po těch 3 hodinách. Přes den se stane že má hlad už po 2,5 hodinách vypije Teda cca 8× 120 ml což je 960 není to nějak moc? Nebo může to být růstový sprut? Má teď už nějakých 4,8 kg. Díky za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1910
9.12.21 18:01

Ty jo, tolik nevypije ani moje 3 měsíční, regulovaně 2 měsíce. Za den má tak od 600 - 700 ml. :lol: Má cca 4,8 kg.
Jako asi pořád lepší než ho trápit hlady. Nebo zkusit méně a dopít čajem? Asi nejlepší by bylo poradit se s pediatrem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
9.12.21 18:06

@Wenn.Nox no on Teda přítel má už dvě starší děti kluky a jsou hrozně veliký oba mají přes dva metry už v 15 letech tak si myslím že tam malej taky míří :D já si právě říkám že když to vypije a to úplně bez problémů že to asi potřebuje. Nevím nejdřív byl hrozně moc uplakanej zacala jsem mu dávat víc jist a je spokojenej až na prdiky Teda ale na to nám pomáhá rourka. Ale zase si říkám jestli to není moc. Nebo co je vlastně moc? :D :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3926
9.12.21 18:09

Tak růstový spurt to může být. Ne že ne.
Ony ty tabulky jsou tak nějak orientační. Pokud tomu dítěti nenarveš do pusy láhev kdykoliv se začne nějak ošívat, ale jenom když má opravdu hlad, tak je to v pohodě. Ono se to může za chvíli zase změnit.
Můj syn ze začátku taky pil o dost víc než říkaly tabulky a potom zase pil o dost méně… Pro mě bylo podstatné že prospívá. Nechtěla jsem ho trápit hlady a nebo mu zase nutit jídlo, jenom kvůli tomu, aby pasoval do tabulek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1106
9.12.21 18:13

Noo tak je to trochu víc než uvádějí tabulky… :mrgreen: ale buď ráda že hezky papá, určitě bych nenechávala hladovět. Spurt to může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
9.12.21 18:14

@LilyJane nikdy mu nedám dřív než za 2,5 hodiny. Když place tak nejdřív masáž bříška cvičení nozickama pak rourka protože já nevydržím se dívat na to jak se kroutí takže tu Teda používám dost. Vyordi se vykadi se a pak zkouším houpat atd a když pořád place atak mu dám najíst ale dodržuju ty 3 hodiny nebo 2,5 když je krize přes den v noci ho nechám jak se vzbudí. Ale přijde mi skoro 1 litr denně fakt hodně ale přijde mi že on by snad vypil ještě víc. Nechci mu nějak ublížit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
9.12.21 18:21

@Tynuse808
Tak z něj bude velký chlap! :lol: Pokud to není fakt to přecpávání po hodině, tak asi v pohodě. Myslím, že doktorka si vás když tak pohlídá. Třeba je to jen období. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
9.12.21 18:22

@Wenn.Nox jdeme právě 22. Na prohlídku po 6. ti neděli a mám docela strach co mi na to řekne :D hlavně mám strach že mu to za 2 týdny už stačit zas nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
9.12.21 18:28

Ahoj, malá mi vypije taky hodně. Má 3 týdny a 2 dny a narodila se s 4,060g :D za týden přibrala víc jak 200g a doktorka rikala, ze prý je to moc :nevim: mám to podobně s těma intervalama a těch 100ml mi vypije taky :D.. Ale zas lepší než kdyby to bylo opačně. Bylo malé a nepapalo, si rikam já Teda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
9.12.21 18:32

Tak naše dcera (nyní 4 měsíce) také měla vyšší porodní váhu. Ve 14 dnech vážila 3890 g, ve 4 týdnech 5040 g, tedy za 14 dní přibrala 1150g. A to mi ani nepřišlo, že nějak moc jí. Teď už přibírá dle tabulek :) je sice pořád trochu cvalík, ale zase lepší, než kdyby nejedla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
9.12.21 19:12

@Tynuse808 úplně v pohodě. Já teda nevím kolik vypil můj prostřední syn, protože jsem kojila, ale narozen s váhou 3800g měl ve 4 týdnech 5100g. Po pár měsících dost zpomalil a pak měl dokonce bojkot kojení a nepribirql skoro vůbec. Pak si to zase rozmyslel a probíral kilo za měsíc, pak to bylo ještě chvíli jak na houpačce a až kolem dvou let se jakž takž ustálil na plus mínus průměru.
Dítěti dávej tolik, kolik vypije, přece jo nenecháš řvát hlady. Tím spíš, jestli je předpoklad, že bude v dospělosti vysoký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
9.12.21 19:35
@jonečka píše:
Tak naše dcera (nyní 4 měsíce) také měla vyšší porodní váhu. Ve 14 dnech vážila 3890 g, ve 4 týdnech 5040 g, tedy za 14 dní přibrala 1150g. A to mi ani nepřišlo, že nějak moc jí. Teď už přibírá dle tabulek :) je sice pořád trochu cvalík, ale zase lepší, než kdyby nejedla

Za 14 dní přes kilo?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
9.12.21 19:42

@jonečka nás malej taky za 14 dní kilo nahoře. Ale to si myslím že je tím že v porodnici klesnul o půl kila a musel to prostě dohnat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
9.12.21 19:47

Já hlavně vůbec nevím jak dlouho mu to bude stačit to mu mám pak jako dávat každý 3 hodiny 150? Nemyslím si že mu těch 120 bude dlouho stačit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
9.12.21 21:00

Ja taky kojila. Meli jsme doma predcasnatko, narozen 34+5. Po tydnu jiz vypil 100 a pak v 6 tydnech klidne 180-200 ml najednou. Porad jsem vazila protoze nas v nemocnici vystrasili ze nebude schopen moc pit a budeme muset dokrmovat z lahvicky. Ve 2 mesicich vypil 8× denne 230-250 ml na jedno kojeni. Nikdy nespal tak dlouho, ze by vynechal. Ted ve dvou letech nosi obleceni 98/104 a velikost bot 27.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová