4děti a více........

• Otevřená skupina

Ahoj, jmenuji se Irča a mám 4 děti, chci si být jistá, že na světě nejsem jen já, kdo má 4 a více dětí a chtěla bych podělit o své každodení zážitky, bolístky a tak všecko, co život přinese, budu moc ráda!

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
429
16.7.12 11:33

@Regina Hero To, že nemáme montálně auto a se 4 -mi dětmi bych to asi sama nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.7.12 11:44

No, bez auta je to dost náročné, když má člověk cestovat se čtyřma dětma… a jak velké jsou? Kdyby byly dvě starší, školního věku, tak bych to zkusila… jednou jsem tak jela se svýma dvěma a dvěma od bratrance, ti měli 6 a 8 let, a dojeli jsme v pohodě… já měla malýho dvouletýho a dceru pětiletou… teda nejnáročnější to bylo s kočárkem a taškama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.7.12 11:45

Ale to abys jela nejméně na dva týdny, aby ses stačila zregenerovat na zpáteční cestu… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
16.7.12 12:16

@Regina Hero Dětem je 12 a půl, 11, 6 a půl a 4 měsíce. Představa zavazadel, kočárku, cesty od nás do Brna na správný bus mě zmáha :zed: A navíc nemám ok pasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
18.7.12 10:26

Já když sem měla ty první dva malí tak když sem s nima někam jela, tak sem si připadala jako bych je chtěla někde nechat co sem měla vždy věcí s sebou. Jezdila sem sama, buď vlakem nebo busem.Dalo se to, ale je to náročný. Vlak si děti užívali a když pak šli do školy tak sem zjistila že plno dětí vůbec neví co to vlak je, protože jezdí jen autem.No nevim jestli bych to podnikala i teď. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
18.7.12 18:57

Ahoj holky. Mohu s k vám přidat? Doma máme dětí 5. Mě je 36.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
19.7.12 05:49

@leňule Ahoj. :kytka: Tak to máš doma veselo co? A jak staré dítka máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.7.12 08:33
@leňule píše:
Ahoj holky. Mohu s k vám přidat? Doma máme dětí 5. Mě je 36.
:mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
19.7.12 09:10

@leňule Síce nejsem moderátor, ale vítej :mavam: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
19.7.12 14:58

Ahoj. Mám dceru které teď bude 18. Pak s námi bydlí manželova dcera které je 15 a našim nejmenším je 5, 18 měsíců a 3 měsíce. Někdy to je opravdu mazec :-), ale překvapivě jsem zjistila, že se to zvládnout dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
20.7.12 10:46
@leňule píše:
Ahoj. Mám dceru které teď bude 18. Pak s námi bydlí manželova dcera které je 15 a našim nejmenším je 5, 18 měsíců a 3 měsíce. Někdy to je opravdu mazec :-), ale překvapivě jsem zjistila, že se to zvládnout dá.

Ahoj. Přesně vím o čem mluvíš. Před X lety jsem měla skoro dvě mimina. Rozdíl mezi nimi je 16 měsíců a 3 týdny. Dnes už jsou to puberťáci, ale můžu se na ně spolehnout, i když taky mají „své dny“. Dnes už mám děti 4,mělo být taky 5, ale ti starší se postarají, když je toho moc, a ani to nemusím přikázat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
20.7.12 13:03
@DaniB píše:
Ahoj. Přesně vím o čem mluvíš. Před X lety jsem měla skoro dvě mimina. Rozdíl mezi nimi je 16 měsíců a 3 týdny. Dnes už jsou to puberťáci, ale můžu se na ně spolehnout, i když taky mají „své dny“. Dnes už mám děti 4,mělo být taky 5, ale ti starší se postarají, když je toho moc, a ani to nemusím přikázat :lol:

Holky taky pomůžou když je potřeba, ale někdy se jim moc nechce. Ta puberta je občas děs. Hlavně u té patnáctileté. S tou to bývá šílené. Ono jí vysvětlovat, že není úplně normální v jejím věku vymetat diskotéky a vracet se k ránu nebo mít bohatý sexuální život je vysilující. bohužel manželova ex jí vše dovolovala až jí to přerostlo přes hlavu a my se teď snažíme zachránit co se dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
20.7.12 13:06

Holky nemáte někdo zkušenost ze stanováním s malými dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.7.12 19:32

@leňule Jak malými myslíš?
My jsme letos byli s malou na offroad srazu v Jihlavě v dubnu, měla 8 měsíců… spali jsme ve skifu - to je něco jako stan na kolečkách… prostě stan s podvozkem… bylo to naprosto v pohodě, dokonce bych řekla, že děti to zvládají lépe než maminky… některé maminky teda… ;) Jo a spala tam snad ještě lépe než doma v postýlce… jo, čerstvý vzduch kolem udělá zázraky…
V září jedeme na dovolenou Černá hora - Albánie - Rumunsko, spát se bude někdy v autě a ve střešním stanu, někdy v penzionu nebo v soukromí, podle potřeby, to bude mít malá rok, ale nemám obavy, že by to nezvládla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
21.7.12 09:42

@leňule Stanovat se dá i s prckama, ale chce to aby už seděli, teda aspoň co mám já zkušenost. Ty děti to opravdu zvládaj celkem v pohodě a je to zvláštní ale potřebují míň věcí na sebe než obvykle. Problém sem spíš měla až když začal ten starší vnímat broučky a pavoučky atd.jako ošklivou havěť 8o .To sem nemohla jít s nimi ani na houby do lesa natož stanovat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny