4děti a více........
- Otevřená skupina
Ahoj, jmenuji se Irča a mám 4 děti, chci si být jistá, že na světě nejsem jen já, kdo má 4 a více dětí a chtěla bych podělit o své každodení zážitky, bolístky a tak všecko, co život přinese, budu moc ráda!
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (43)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj holky. Tak máme za sebou první stanování. Byla to trochu rychlovka. V pondělí jsem navrhla, že by jsme ve středu mohli vyrazit stanovat. V úterý jsme koupili v Praze stan a ve středu vyzazili směr Vrchlabí do kempu. Nejhorší asi bylo balení, ale podařilo se. Aby jsme se nenudili tak jedna z dcer si sebou vzala přítele a kamarády tak nás jelo 9
. Kemp byl pěkný se spoustou atrakcí pro děti což bylo nejdůležitější. Náš nejmenší byl úplně v pohodě a neprojevila se u něj žádná změna oproti pobytu doma. 18měsíční dcera také byla v pohodě. Spala v cestovní postýlce a dokázala tam i sama usnout tak to bylo fajn. A starší syn si to tam užíval na všech možných atrakcích. Čili stanování bylo super. Byli jsme tam na 5 nocí a tento měsíc by jsme to ještě jednou rádi otočili. Jak si užíváte prázdnin vy?
Lenka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Tak u nás se prázdniny moc neprožívaj. Podstatné je, že se nemusí do školy
Ale včera si vzal tchán moje tři a od sousedů holku a jeli na výlet do Jeseníků. Dnes večer se vrátí. Tak jsem si udělala včera taky volno, jen jsem umyla nádobí.
Jinak, Nik byl 4 dny na hokej campu a jelikož mu začala sezona, tak už moc času mít nebude, 12 jedem ke kámošce a ještě mají děcká slíbené Bongo. A ještě oslávime mé narozky a může se jít zas do školy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leňule Tak nás dovča ještě čeká… zatím jsme byli jen na takové malé, jak byly ty svátky v červenci, tak jsme jeli na Slovensko, tři dny jsme byli v chatě v lese u Rajecké Lesné, potom jsme se přesunuli na jih, na sraz Land Roverů, do Slovenského Grobu… jezdili jsme se koupat do termálního koupaliště Vincov Les u Sládkovičova… paráda, byl to teda týden, kdy bylo asi největší horko, ale přežili jsme to v pohodě… a ještě jsme stihli podívat se na Strečno a Bojnici… vyšplhat se v tom horku na Lietavu jsme odmítli, místo toho jsme se raději jeli koupat… jen to bylo moc krátké a děsně rychle to uteklo… takže ta dovolená potom bude nejméně na tři týdny, máme toho v plánu dost, takže ať máme čas na všechno, co jsme si naplánovali…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leňule Já to říkám pořád že takové akce které se až tak moc neplánují jsou nej.My letos nejeli nikam, nejdřív se mi nikam moc nechtělo a když sme se rozhodli že teda jo, tak sem dostala angínu, tak mě to celkem naštvalo.
No a teď se už nikam nedostaneme.Tak podnikáme aspoň malé výlety. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, tak koukám už po několikáté, že jít na net s tímto počtem dětí asi nebude jen tak. Kouká sem vůbec jěště někdo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No moc se tu nedeje a pritom verim ze na e miminu je kazdej furt teda ja aspon jo. Dneska jsem teda stala celej den u plotny a uz me malej kope tak ze jsem si musela konecne sednout. A protoze se blizi zima tak premyslim ze male Verune upletu jeste jednu vestu, protoze tu co jsem ji upletla ma furt spinavou. A to musim asi jeste vyzehlit.No a vybavu na mimino nemam jeste vypranou, protoze mam furt plnou pracku a nebo vesak.Tak nevim kdy to stihnu, ale mam jeste 8 tydnu cas.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.Ten můj prcek má asi nějaké čidlo nebo co.Jak si sednu k pc tak se hned vzbudí. Tak si aspoň čtu různé diskuze přez telefon, pokud se mi teda po něm nesápe. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bodlinka 09 koukam ze pouzivat latkove plinky taky uz mam nakoupino, strasne se na ne tesim, si s mima spokojena? Ja mam taky tyhle kalhotky a vlozky do nich.Do ctvercu asi nepujdu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strouhalka e Já používala látkové pleny u všech dětí, akorát že dřív byli jen ty kalhoty sandra, do nich se taky dávali pleny. V nich měli děti velké zadky. Tyhle kalhoty jsou super že maj ty patentky a zapneš si je podle bříška a nožiček miminka a ty vkládačky jsou menší a tenčí, takže když ho obleču tak ani neni poznat že má hadrové pleny.Jsem s nimi spokojená, akorát než sem přišla na to jak přesně je zapnout tak mi párkrát protekl, ale to se může stát i s jednorázovkou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bodlinka 09 ja mam taky s patentkama a dokonce i takovy zluty co mas na fotce ale z ciny takze asi jina znacka a davala jsem je na panenku a taky mela malej zadek
prosim te a kolik vkladacek mam pak dat miminku do tech kalhotek staci jedna a nebo dve. a jeste prosim davas tu vkladacku dovnitr plinky do te kapsy a nebo na ni, me se zda ze v te kapsy se hned ty kalhotky zbytecne uspini. I kdyz jich mam aspon 10 ale i tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strouhalka e Ahoj. Já síce používám papírovky, ale plíku bych určitě nedávala do té kapsy, ale na ní. Ono když se mimčo pokadí, tak jen do pleny a gaťky můžeš použít znovu. Nebo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strouhalka e Dávala sem dvě dovnitř a navrch je dobrý si koupit třeba ty separační pleny. Když jsou jen počůrané tak se dají vyprat a použít znova, když se pokaká tak jí vyhodíš, některé můžeš i spláchnou do záchodu. Odvádějí vlchkost do těch plen co máš v kalhotách. Nebo budeš zatim dávat pleny navrch, aby si nemusela pořád prát celé kalhoty. Já mám 6kousků těch kalhot a vždycky mi stačili. Teď se už malej otáčí, sedá si a zatim mi neprotekl, takže pohoda, ale než sem na to přišla jak to zapnout tak se mi dost často pročůral kolem nožiček. Teď je malému 5měs. a dávám jednu na doma a dvě pro jistotu když jdu ven.No a kakání už pomalu zvládáme na nočník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DaniB ja si myslim ze je to taky lepsejsi nez kdyz se museji porad vymenovat i ty kalhotky a jak rika @Bodlinka 09 tak je to vcelku jedno. A Bodlinko kolik mas tech vkladacek? ja mam 12 bambusovych a asi zatim deset tech normalnich.Ale nevim kolik nam jeste prikoupit aby to bylo akorat.Jo a malej ti v peti mesicih chodi kakat na nocnik jo tak to je dobrej asi zkousite tu bezplenkovou metodu ne?
Holky tak ja vam reknu zatim je nam doma pet a ja si rikam ze nedelam nic jinyho nez varim, pecu, peru a zehlim, uklizim a jak to budu delat jeste s miminkem to nevim uz ted mam dost u prani nez obehnu barak a vsem vyperu a nez mi to uschne tak muzu zacit znova.My se s tim mim smejeme ze netusime kam v tom vsem napasujeme malyho az se narodi.Ale stejne je krasa mit velkou rodinu.mam velikej stul pro sest lidi a jeste se tam vlezou drahe polovicky az budou mit moje dve starsi deti. A kdyz je ta moje smecka pohromade tak jsem desne pysna.Jak to mate a zvladate vy? Me to desne zajima ja obdivuju vsechny maminy co maji velky rodiny s malejma detma to ja mam jeste dobry.Mam dve starsi tak to jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strouhalka e Já mám děti 4 a i když bych nejradši někam utekla, tak je hrozně miluju. Teda nesnáším, když se začnou 3 hádat potažmo tlouct. To jsem
V takovou chvílu bych fakt utekla. Umíš si představit hádku mezi skoro 13, 11 a skoro 7? Ale když jsou zvlášť, tak jsou zlatí. Dcera dělá náhradní matku
, teda občas a jinak všicni malou zbožňují. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strouhalka e Já mám 30těch normálních. Ty bambusové prý sajou mnohem víc, nevim já je nemám, ale na noc dávám jednorázovku. Když sem chtěla malého v noci přebalit tak se vždy vzbudil, tak sem u ní na noc zůstala. Bezplenkovou metodu sem nikdy nezkoušela, nějak mě to nepřesvědčilo o smyslu. Prvního sem taky zkusila posadit na nočník a v 10měs. pleny zahodil a bylo, jen na noc je pak nosil. Teď sem to zkusila protože malej když se vzbudí tak si povídá a pak křičí eee a pokaká se. Občas to tak udělá i odpol. Třeba je to jen náhoda
a nebo ne, uvidim časem.
U nás teď řádí hormony u kluka, tak je to trochu horší, ale doufám že ho to přejde, ale i tak se přijde pomazlit a přijde si pro pusu. Holku mi asi někde vyměnili, začala mi dost pomáhat, takže je to super.Jsem ráda že je všechny mám. Co začala škola a školka, tak jsem doma jen s miminkem, mi je občas smutno i když je pořád co dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Zlatka36 , 6.8.20 06:01
- Dulisek3 , 11.2.20 10:44
- 7nebe , 29.1.20 11:12
- katerinai , 16.1.20 18:30
- silenytata , 26.8.19 15:42
- Lonynka , 22.8.19 16:44
- syncmaster , 16.6.19 00:38
- terkom83 , 15.5.19 08:33
- saxa , 7.4.19 22:54
- modravlocka , 12.3.19 12:20
- Zandula , 1.3.19 20:23
- Papaja32 , 28.1.19 18:00
- teh , 18.1.19 09:11
- Trinitty , 17.12.18 18:07
- KacenkaK , 18.11.18 13:54
Moderátor skupiny
Nové diskuze
Období před velkou operací/ léčbou ?
- 14.9.26 23:26
- Haannka74
- 1
1.screening
- 14.9.26 22:55
- Kníže Ignor
- 7
Ureaplasma a neplodnost.
- 15.9.26 00:31
- Anonymní
- 5
Víkend sama bez dítěte – co byste dělaly vy?
- 15.9.26 00:48
- Černá Madonna
- 20
Chytré dámské hodinky – poradíte?
- 14.9.26 23:48
- Dahlia0409
- 6
Košík pro miminko – využili jste ho doma?
- 14.9.26 23:50
- Dahlia0409
- 17
Nové auto a strach z řízení
- 14.9.26 22:44
- jege
- 31
IMHA u psa – hledám zkušeného veterináře...
- 14.9.26 18:01
- muslimka824
- 1
Babička odmítá diagnózu vnoučete
- 14.9.26 23:33
- HornyHippo
- 33
Mirtazapin na silné úzkosti, zabere?
- 14.9.26 19:22
- Lenka265
- 5
Nové příspěvky
Milenky sem nová diskuze
- 15.9.26 02:11
- Luxusnixicht
- 132256
Vizualizace a přitahování konkrétních...
- 15.9.26 01:17
- Černá Madonna
- 7
Víkend sama bez dítěte – co byste dělaly vy?
- 15.9.26 00:48
- Černá Madonna
- 20
Pomůžeme kočičím bytůstkám získat...
- 15.9.26 00:37
- adresa
- 259
Ureaplasma a neplodnost.
- 15.9.26 00:31
- Anonymní
- 5
Vtipné hlášky našich dětí
- 15.9.26 00:03
- adresa
- 25038
Moje levná cesta
- 14.9.26 23:56
- Hera01
- 5751
Košík pro miminko – využili jste ho doma?
- 14.9.26 23:50
- Dahlia0409
- 17
Chytré dámské hodinky – poradíte?
- 14.9.26 23:48
- Dahlia0409
- 6
Babička odmítá diagnózu vnoučete
- 14.9.26 23:33
- HornyHippo
- 33