4děti a více........

• Otevřená skupina

Ahoj, jmenuji se Irča a mám 4 děti, chci si být jistá, že na světě nejsem jen já, kdo má 4 a více dětí a chtěla bych podělit o své každodení zážitky, bolístky a tak všecko, co život přinese, budu moc ráda!

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1758
24.10.12 21:35

@peggy.sl ahoj peggy ne neplati :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1758
24.10.12 21:38

Jo holky mam dotaz nas je teda 5 zatim chci se zeptat kolik vas mesine stoji jidlo.Nas v prepotu tak 15000korun.Zda se mi to moc a premyslim ze to budeme muset nejak utahnout.Bez kosmetiky jen jidlo. Kolik date vy? Dneska jsem to s Jelenem resila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
24.10.12 21:52

@strouhalka e Tak to já nemohla už ani mít sex a je fakt že to vyvolávání porodu nic moc, ale dalo se to, no a kdybych Matěje donosila do termínu tak by měl prý 4kg. Nejhorší bylo že neuměl tahat, takže ze začátku sem měla problém s kojením, ale vydržela sem to, muž mi dost pomohl a kojim zatim pořád. Já mám taky jenom ty pleny kapsovky a používám je od narození a dobrý, akorát že ze začátku stejně dáváš plenu, nebo tu separačku navrch. Já používala látkové pleny u všech, takže mi to ani nepřišlo. Akorát na noc ne. Koukám že jsi taky v listopadu. Já sem 2.11.na dušičky a manžel 7.11.Tak to máš už fakt za pár :lol: hlavně ať ti to vše dopadne dobře. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
24.10.12 22:09
@strouhalka e píše:
Jo holky mam dotaz nas je teda 5 zatim chci se zeptat kolik vas mesine stoji jidlo.Nas v prepotu tak 15000korun.Zda se mi to moc a premyslim ze to budeme muset nejak utahnout.Bez kosmetiky jen jidlo. Kolik date vy? Dneska jsem to s Jelenem resila.

No co vím od manže, tak jídlo tam u „vás“ je fakt drahé, i když vždy se dá ušetřit :palec: Ty asi vše přepočítavaš :D To právě nemůžeš. To bys musela přepočítavat i Jelenův plat. V Irsku je vůbec jiný život. Ale čučela jsem na to, že se tam neplatí voda 8o O tom se muž nezmínil. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1758
24.10.12 22:44

@Bodlinka 09 no prave jsem cetla ze ty kapsovky od narozeni nedoporucuji nevim proc teda ale ja to zkusim a kdyz si to zvladla ty tak to asi jde a ne ze ne.No jinak jaky to je v paru dva stiri to musi byt sranda ne? No my teda tady nesexujeme jednou me Jelen omylem v noci prefikl a ja mela pak druhej den v tescu hodinu fakt silny poslicky na rozdychani. Pokladni za nama prisla jestli jsem OK. :mrgreen: Takze verim ze 6-11 se Jelen posnazi a jedeme.Teda pevne v to verim.Me holky tahaly dobre ale kluk se nenauil tak si rikam jestlli oni nejsou tak nejak od mala na natvrdlejsi :P no uvidim jak se bude darit tomuhle prckovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1758
24.10.12 22:52

@DaniB to mas pravdu ze prepocitavam, po dvou letech jeste stale ale nastesti je to porad min veci ale u jidla me stve ze se to sezere sotva donesu nakup dom, kazdej furt cumi do lednice co je tam dobryho a ja uz mam na otozku co si mam dat fakt pupinky.
No s vodou mi to Jelen vysvetlil tak ze jsme ostrov a kam kopnes tak je 30 cm pod zemi voda a tim padem by mel stejne kazdej svoji studnu. Treba co je super tak miluju jak se tu plati za elektrinu a plyn.mate proste kartu treba jako kreditku, tu jdete do obchodu nabit obvykle tak za 10liber tydne a doma nacvakate kod do pristroje a mate nabitou elekrinu jak zacne dochazet pristroj zacne pipat. Zadny doplatky a nedoplatky mate prehled a muzete si to lepe korigovat a nehrozi pak faktura na 10000 jak u nas na konci roku. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
26.10.12 22:10

@strouhalka e Tak nám dvou štírům to jde, my oba máme takový zvláštní humor.Kdo nás zná tak tomu rozumí, ale kdo ne tak si může myslet že se třeba hádáme, nebo že na sebe držkujeme, nevim jak bych to přesně popsala.Ale jelikož jsem srandista pokud to jenom trochu jde, tak většinou k těm srandičkám strhnu i ostatní. Já sem u těch třech s kojením problém právě vůbec neměla, naopak, nechtěli se odstavit.Tak sem byla teď z toho dost špatná že to nešlo i sem to obrečela. Ale když mi muž řekl hoď to za hlavu, buď to půjde nebo ne a začali sme dokrmovat flaškou, tak to už pak šlo a jde to.To placení jak máte za elektriku a plyn jak píšeš se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1758
29.10.12 18:56

No ja doufam ze jak porod tak kojeni probehne hladce jako po masle.To placeni je fakt super ja na to koukala jak puk kdyz jsem prijela ale musim rict ze to nema chybu. Holky jak se tesite na vanoce u nas budou tentokrat trosku chudci, ale detska s tim souhlasi taky uz maji vsehno a ja fakt nevim o jim porad vymyslet. Jinak vanocni cukrovi pece kazdorocne Jelen ja na to nemam nervy nehlede na to ze letos bych to nedala, je pravda ze obcas neco uvari kdyz ma naladu ale cukrovi to ma na starosti on. A ja ho teda za to miluju.My s detma treba jen soulame kulicky itak toho mame plny zuby a letos toho chceme delat vic, protoze minule jsem to musela fakt hlidat aby se to nesnedlo a to pekl jen asi tyden pred vanocema.No jo velka rodina to je neco. :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
29.10.12 20:21

No vánoce, tak teď už z toho mám pupínky. Já je nemám ráda, už jako dítě sem je nemusela. Myslela sem že se to změní až budu mít děti a nic. Prostě si myslim že koupit někomu něco mohu kdykoliv a ne proto protože jsou vánoce. :dance: No a vlastně ve větší rodině se pořád něco kupuje. Většinu cukroví peče manžel a je fakt že je to celkem náročný uhlídat aby něco vydrželo do vánoc. Já peču hlavně perníčky, ty chce po mně Pája i přez rok místo sušenek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1758
29.10.12 21:02

Tak ja mela s nasima vzdycky krasny vanoce, ale mam pocit ze je neumim detem udelat tak krasny, ale je fakt ze ja jsem dostala pod stromek knizku, kousek nejakyho obleceni, nejaky treba koralky nebo tak neco pro slecnu a bylo. Nejvic jsme se nasmaly s mati tatkovi a nebo opet tatkovi jakej vymyslel darek mamce treba skladaci destnik na to nezapomenu.
Proste driv to bylo jiny dneska deti ocekacaji ja nevim co a stoji to za houby, navic moje deti maji vsechno tak nevim uz co fakt, takze jsem jim rekla at si vymysli do 15 stovek co chcou a hotovo zadny dary za tisice. Nejhorsi jsou kluci.Tak kluk chce neco na posilovani doma, nejakou gumu a snad cinky. A holka nejaky holcici blbosti jako mikinu, nausnice a tak.No a Verus nevim vubec o koupim ma pokoj plnej hracek panenek, plysaku, kocar, kuchyn, stul na malovani s fenem tak jsem fakt v koncich, jsou ji tri roky no tak poradte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
29.10.12 21:23

Tak to ne že by sme měli z rodičema špatné vánoce, dokonce mi nevadili ani měké dárky jak se říká oblečení, naše mamka šila, pletla, háčkovala, ale nevim prostě mi připadalo divné se sejít u stromku a tak. Myslela sem že s dětma to bude jiné. Děti mají dnes velké nároky a jiné představy, takže taky vůbec nevím co koupit, hlavně tomu nejstaršímu. Veronika ráda čte, takže vím že knížku ocení a zbytek ať si vymyslí co bude chtít. Pája řekl že si napíše o auto a stavebnici. Strašně rád pořád něco staví. Matějovi bude v prosinci 8měsíců, tak tomu to bude zatim jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
5.11.12 21:58

@strouhalka e Ahoj tak jak jseš na tom s prckem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1758
5.11.12 22:22

@Bodlinka 09 zitra odpoledne jdu do spitalu na Hamiltona tak to mozna bude narozeninovej darek
protoze tusim ze to bude stacit a porod se rozjede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
5.11.12 22:27

@strouhalka e Tak držim palečky ať ti to vše dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1758
5.11.12 22:32

@Bodlinka 09 dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů