4děti a více........
- Otevřená skupina
Ahoj, jmenuji se Irča a mám 4 děti, chci si být jistá, že na světě nejsem jen já, kdo má 4 a více dětí a chtěla bych podělit o své každodení zážitky, bolístky a tak všecko, co život přinese, budu moc ráda!
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (43)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
No tak to mám asi skreslené představy. Nedůvěřuju Slovanským a ruskojazyčným zemím. Ani Asijské země mě nelákaj. Ale to co popisuješ zní úžasně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DaniB No, když si vezmu, co jsem o Albánii věděla ze školy, tak asi jen to, že hlavní město je Tirana… pomalu bych ji dřív neuměla ani zakreslit do slepé mapy a jen bych se domnívala, kde může ležet… ve škole se toho o téhle zemi moc neučilo, přece jen byla to země zakázaná, když se trhla od Varšavské smlouvy, tak se uzavřela světu… o tom, jak se báli vpádu velkého bratra, o tom svědčí ta spousta bunkrů všude možně, v horách, ve městech, v dědinkách, u cest, u moře, prostě všude… a ta izolace jim rozhodně neprospěla, včetně režimu, který tam panoval… když jsem viděla, kde všude tam žijí lidé, v jakých podmínkách, vysoko v horách, třeba jen jeden domeček daleko od ostatních, a pořád tam žijí lidé, se svým stádečkem koz nebo ovcí, jednou či dvěma kravkami, malým políčkem… překvapilo mě to tak, že bych se ráda i dozvěděla víc, jak tam žijí… jestli jsou fakt odkázaní jen sami na sebe, nebo je tam i nějaká ta sociální pomoc od státu, protože zase je fakt, že mobily mají i v té chalupě vysoko v horách, pokrytí signálem bylo i ve dvou tisících metrech bezproblémové, někde sice neměli elekriku - asi nabíjeli z vlastního agregátu… ale po vyloženě offroadových cestách jezdili s osobáky… Albánie je země mercedesů a landroverů… jiné značky tam byly v menšině… na severu a ve středu spíš vraky, na jihu spíš nové kousky…
Nicméně příroda je tam úchvatná, nádherná… a ty hory… co mě dostalo, tak téměř všude vedou cesty… sice šotolinové, kamenité, ale dost často nově opravené, široké, mezi městy nové bezvadné asfaltky… a přijedeš k městu a asfalt končí a stará hrozná cesta, jako tankodrom… na ty meziměstské dává peníze stát, takže na to jsou, ty ve městě už hradí obce ze svého rozpočtu a proto nejsou peníze na opravu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Autem jsme dojeli třeba na Skandenbegův stůl - to je skalní suk asi dva tisíce metrů… šotolinové cesta vede až nahoru na vrchol… zdálky je to skoro jako názorná pomůcka pro geologii… krásně jsou vidět jednotlivé vyvřelé vrstvy a zlomy… a takových podobných míst je tam plno… jak jsme jeli tím korytem řeky, tak protější skála byla krásně čitelná… dole usazený sediment, mezitím nějaké vrstvy horniny, pak zase ty usazeniny a slepence, pak mezi tím vrstvičky břidlice… doufám, že to budu mít dobře vyfocené… bylo to zajímavé na pohled…
Potom jsme vyjeli až na vrchol hory Tomorrit, 2400 metrů nad mořem… nahoře je kaplička, vede k ní nově spravená cesta… do takové výšky se u nás člověk jen tak nedostane…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strouhalka e Tak já měla taky tu těhot. cukrovku, to bylo v pohodě, ale tlak mi vylítl a musela sem jít rodit dřív. Já sem taky ze čtyř dětí a tak mi nepřipadalo divné že bych je měla třeba taky.Jsem ráda že je mám ale štve mě že spolu nevycházejí tak jako my když sme byli děti. Ono to dělá hodně jaké mají kamarády a dnešní metla internet. Neříkám že nepomůžou, ale občas je to výmluva za výmluvou proč zrovna teď nemůžou. Ale co hlavně že sme zdravý. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero Tak jak si to tady čtu jak sis užívala dovolené, tak to musel být super zážitek. My byli letos doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DaniB píše:
@Bodlinka 09 U nás ráno odchází N nejdřív. A když odejde, jdu vzbudit R a S. Kluka odnesu rovnou na WC, jinak by nevstal. Holka bez problémů. Ale než se najedí, umyjí a oblečou, tak to jsem už probraná na půl dne. Oni mají tolik času se u vše vychechtávat, pak hned na to hádat, jěště příjdou žalovat a to už mám tep 900![]()
My to máme podobně a to si manžel pořád myslí že to je jen u nás ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bodlinka 09 musim rict ze je u nas docela klid, ale asi pro to ze maji fakt kazdej svuj pokoj, jinak nejak moc spolu nekomunikuji ale jak byli mladsi a meli stejnej pokoj bylo to lepsi.Ted uz jsou proste velci. A internet me taky stve a jak maji pravidlo ze muzou jen vecer od sedmi do desiti v tydnu a o vikendu je necham.Ale taky nadavam a snazim se aby mi s necim pomohli a necumeli tam porad. Dneska jsem byla ve skole na anglicnu.tak jsem rada udelalo mi dobre trocha kolektivu jsem porad doma a nebavi me to snazim se aspon plect nebo hackovat. abych nedelala porad to samy do kola i kdyz ono tak stejne vyjde. Holky co delate vy krome domacnosti vim ze @Regina Hero koralkuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem ten zvláštní exemplář, který nemá žádné koníčky. Teda kromě dětí, domácnosti a zahrady, občas něco pletu nebo háčkuju. Teď jsem začala zas chodit na Power jogu, dřív jsem cvičila doma Pilates. Po potratu jsem přestala
No každopádně, čas od času mám potřebu si zajít pořádně mezi lidi. Myslím na vínko, taneček, kámošky atd. A to pak manža vypadá takhle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pár foteček z dovolené…
Zpočátku to vypadalo jen jako další kamenitá cesta… na mapě byl přes silnici namalovaný brod… kousek za zatáčkou jsme měli šanci vidět, jak vypadá řeka zespodu… odkryla se nám místa jinde přístupná jen potápěčům… nyní byla řeka jen plná kamení, voda zmizela… ale nechtěla bych být u toho, až při jarním tání naplní koryto voda řítící se z blízkých hor… ostatně o její síle vypovídají následující fotografie… tyhle jsme udělali cestou z Kopliku do Thethu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DaniB tak ja to mam podobne az na to cviceni a zabava mi odpadla kdyz jsem se pristehovala do sem, protoze tady neni jaksi s kym.Ja taky prletu a nebo neo uhakuju obcas.Ale stve me ze jsem takova malo aktivni kdyz nekdy vidim co vsechno delaji jiny mamky tak jim zavidim.Jo a jeste mas zahradu ja myslim ze jo docela dost pri tolika detech.To ja prd.
@Regina Hero krasny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holčičky, kde zas dneska všechny jste? Kolik krát mám dojem, že jsem čučím jen já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mi máme zahradu a na ní pejska Akitu-Inu. Jelikož nemám ráda když jsou pejsi jen na zahradě tak téměř každý den to vycházka jistí no a pak se ještě plácáme na zahradě. Plení záhonů beru jako bezva relax, takže zima se mi moc nelíbí i když letos budeme asi učit pejska tahat, tak uvidíme. Pak ještě jezdíme na kole, máme ten vozík za kolo. Rádi chodíme plavat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady jsem, uz mam naskrabany brambory a nakrajenej porek na polivku. Dneska bude na obed pecene jelitko s bramborem a ledovy salat, samozrejne porkova polivka. A taky premyslim ze udelam na zitra tiramisu jestli se mi bude chtit.Co varite vy? Dneska u nas sviti sluniko tak aspon prochazku by to chtelo. Jelen je v praci tak to je zase vsechno na me. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Zlatka36 , 6.8.20 06:01
- Dulisek3 , 11.2.20 10:44
- 7nebe , 29.1.20 11:12
- katerinai , 16.1.20 18:30
- silenytata , 26.8.19 15:42
- Lonynka , 22.8.19 16:44
- syncmaster , 16.6.19 00:38
- terkom83 , 15.5.19 08:33
- saxa , 7.4.19 22:54
- modravlocka , 12.3.19 12:20
- Zandula , 1.3.19 20:23
- Papaja32 , 28.1.19 18:00
- teh , 18.1.19 09:11
- Trinitty , 17.12.18 18:07
- KacenkaK , 18.11.18 13:54
Moderátor skupiny
Nové diskuze
Stesk po tátovi po rozchodu/ stěhování
- 20.9.26 18:57
- izabe
- 3
Jak kreslí vaši čtyřleťáci?
- 20.9.26 19:11
- Anonymní
- 6
Přítel nemá řidičák…
- 20.9.26 19:09
- Midaku
- 5
Extrasystoly - síňové, velký počet denně
- ka2ka
- 12
Nezájem podpořit ve vztahu
- 20.9.26 18:42
- RajaMatangi
- 16
Náraz do břicha 18 tt
- 20.9.26 17:28
- Kriss Tina
- 5
Ukončit to hned?
- 20.9.26 18:52
- izabe
- 6
Bydlení v dnešní době v pronajmu
- 20.9.26 17:31
- Anezka1990
- 11
Věříte na něco více?
- 20.9.26 18:38
- Pjúdoo
- 10
Okolí se divně tváří, když chceme dát...
- 20.9.26 19:02
- stinga
- 32
Nové příspěvky
Barevné sladění hostů na svatbě
- 20.9.26 19:19
- Venetia
- 251
Extrasystoly - síňové, velký počet denně
- 20.9.26 19:18
- BaruuL
- 14
Přítel nemá řidičák…
- 20.9.26 19:17
- Šmoulice
- 6
Znáte dobrý vtip? Sem s ním!
- 20.9.26 19:16
- Winter garden
- 44313
Jak kreslí vaši čtyřleťáci?
- Anonymní
- 6
Moje levná cesta
- 20.9.26 19:09
- kornelije
- 6753
Milenky sem nová diskuze
- 20.9.26 19:05
- Virgin_Mojito
- 132889
Okolí se divně tváří, když chceme dát...
- 20.9.26 19:02
- stinga
- 32
Jako single platil za sex
- 20.9.26 18:57
- Velryba černá
- 316