4děti a více........
- Otevřená skupina
Ahoj, jmenuji se Irča a mám 4 děti, chci si být jistá, že na světě nejsem jen já, kdo má 4 a více dětí a chtěla bych podělit o své každodení zážitky, bolístky a tak všecko, co život přinese, budu moc ráda!
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (43)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jinak bych napsala asi tolik, že jak jsou obě doma (teď měly neštovice, takže dva týdny jedna, dva týdny druhá), tak jsem přes den neudělala skoro nic, protože jsem je měla neustále za patama… ale jak se jim ulevilo, tak to je zase o něčem jiném… už aby bylo teplo, abych měla po té operaci a bude to stokrát lepší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Nevím čím to je, ale já jsem si nikdy s dětma nehrála. Vždy se zabavili sami. Akorát jsem četka pohádky, nebo se S jsem modelařily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero si sikovna ze to tak pekne zvladas a doma pracujes. @DaniB ja si taky se starsima nejak nehrala ale Veronika (3 roky) me bere nervy. Dneska zvazuju jestli nenam poporodni depresi a nebo mam proste jen nervy v hajzlu. Prominte ale ja mam fakt dost. nenavidim se jak jsem na holku hnusna
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strouhalka e nenazvala bych to prací, je to můj koníček, dělám to pro zábavu a vsadím se, že kdybych měla dělat něco, co by mě nebavilo, tak to nedělám, pokud bych vyloženě nemusela… takhle spojím příjemné s užitečným a jsem spokojená… zarelaxuju a ještě dostanu zaplaceno… co víc si může člověk přát?
Jinak si myslím, že jsi možná jen unavená a nevyspaná a potřebovala by sis na chvíli odpočinout, nejlépe bez dětí… hahaha… ale to asi nepůjde, co?
Já jsem poslední dobou taky několikrát vypěnila a vyjela na holky… u mě to bylo tím, jak jsem měla šílené bolesti kvůli tomu kameni ve slinné žláze, měla jsem tam zánět (a mám pořád, ale už je to o trochu lepší), bolelo to jako čert, nemohla jsem nic sníst, takže hlad, nevyspání, bolest - a bylo vymalováno… byla jsem nervozní, vzteklá, navíc jsem měla z toho všeho šílený strach… prostě nebyla jsem to já… teď je druhý den, kdy ty šílené bolesti a křeče přešly, já jsem se včera konečně po třech a půl týdnech zase mohla najíst a hned jsem zase v pohodě… jak málo stačí… akorát v pondělí nastupuji do nemocnice na operaci… ale kupodivu, jak to přestalo bolet, tak zmizel i ten hrozný strach a nervozita… už se tak moc nebojím, už jen tak nějak normálně jako všichni ostatní… ale ještě předevčírem jsem byla totálně rozsypaná…
Tak si zkus lehnout a vyspat se, to někdy stačí… a samozřejmě se najíst… a uvidíš… třeba to bude stačit a bude zase o něco lépe…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak moje první dítko bylo trohu hyperaktivní a tak i kdybych mu vymyslela nevim co tak sem ho neutahala ani náhodou. Hrála sem s nim vše možné, později třeba fotbal i s dětma okolo a tak. Když už byli dva, jsou dva roky a něco od sebe tak si občas hrály samy a já mohla dělat co sem zrovna potřebovala. Ale jak bylo teplo tak sem s nima dost často vyrážela na kolo. Pavel je dítko které si od mala dost samo hraje, staví vše možné ze stavebnice a to už dost brzo od mala. Takže si s nim hrajeme když přijde a řekne si. Dopoledne je ve školce a pak záleží na počasí, nejraději chodíme někam do přírody. Ale kolik času a kdy to je těžké říct. Je fakt že co mám Matěje tak mám na Pavla míň času a občas mě to štve. Ale Matěj si už začíná s Pájou hrát a tak to začíná být lepší a zábavnější. Akorát je to nespavec a děsnej závislák na mě a tak sem někdy tak unavená že mi připadá že sem hnusná asi na všechny a pak je mi to líto. No a ke všemu teď chodím každý týden k zubařce, takže to mi k dobré náladě taky nepřidá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukala sem kdy máte ty dětičky narozené. Tak já to mám únor, duben, červen, srpen a já s manželem jsme v listopadu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gituš tak to moc gratuluji, taky bych chtěla zdravého chlapečka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diky holky je fakt ze porad kojim v noci nekdy po hodine a pul vztavam kolam pate a nebo seste. Veronika je porad nemocna monentalne od rana blije a ma prujem. Nejhorsi je ze my uz jsme z ni tak hotovi ze jsme na ni neustale protivni a ja nas oba za to fakt nenavidim.Do toho se ji ulevi a dela jen zle a ja rvu treba i kdyz mam kluka u prdu a on se lekne a breci pak nechce pit.No a ja mam na ni takovou zlost porad ze jsem ji rekla ze jinemam rada a celej den jsem ji ani nepochovala jak me stvala. A to chudak mela svatek a porad rvala ze chce k mamimce. A ja proste nemohla.Regi to je mi lito ze mas takove zdravotni problemy ja mam zase tu deloho a porad zanet ale me to neboli a Bodlinko ty zuby to je taky nestesti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strouhalka e Vím přesně o čem mluvíš. Ale jak psala Regi, musíš se hlavně vyspat a najest. A taky je možné, že Veru žárlí. Ono to může být dost těžké, ale zkus Georgika taky odložit a k Veru si třeba lehnout nebo něco přečíst. Ať nedopadneš jako já. Měla jsem vůči dcři několik let psychický blok. A hlavně nekřič. Polkni to. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DaniB obavam se ze ten psychycky blok snad uz mam a nebo k nemu mam velmi blizko. Zacalo to tim ze me opustil chlap s brichem a pak moje tehotenstvi bylo plne nenavisti k nemu.Jako stirka si nenavist umim velmi hluboce vychutnat.Mela jsme strach ze nebudu mit rada malou az se narodi.Ale narodila se a rada ji mam jako kazde dite ale jak mala zlobi tak neunosne tak se mi pomalu dere do srdce alergie a jak se narodil malej a ona ho stale leka a sokuje a ja taky protoze zas po ni rvu tak se moje alergie stupnuje rychlosti blesku.Ale musim zmenit celkove svuj zivot a snad se to povede prekonat. A v prvni rade a to uz jsem udelala omezit internet.Dani a jak si to zvladla se svoji dcerou klidne napis do zpravy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strouhalka e píše:
@DaniB obavam se ze ten psychycky blok snad uz mam a nebo k nemu mam velmi blizko. Zacalo to tim ze me opustil chlap s brichem a pak moje tehotenstvi bylo plne nenavisti k nemu.Jako stirka si nenavist umim velmi hluboce vychutnat.Mela jsme strach ze nebudu mit rada malou az se narodi.Ale narodila se a rada ji mam jako kazde dite ale jak mala zlobi tak neunosne tak se mi pomalu dere do srdce alergie a jak se narodil malej a ona ho stale leka a sokuje a ja taky protoze zas po ni rvu tak se moje alergie stupnuje rychlosti blesku.Ale musim zmenit celkove svuj zivot a snad se to povede prekonat. A v prvni rade a to uz jsem udelala omezit internet.Dani a jak si to zvladla se svoji dcerou klidne napis do zpravy.
ASI NEZAŽÍVÁM UPLNĚ TO SAMÉ ALE Z NAŠÍ TŘÍ LETÉ DCERY JSEM TAKTÉŽ NA POKRAJI NERVŮ…HROZNĚ ZLOBÍ, JE HYSTERICKÁ A PROSTĚ FURT VYMÝŠLÍ JAK NÁS NAŠTVAT..
NAPŘÍKLAD OBLÉKÁNÍ JE HORO…COKOLIV JÍ OBLÍKNO TAK JÍ BOLÍ TAKŽE VŘÍSKÁ ŽE MÁ AU SVÍJÍ SE NA ZEMI, TAHÁ ZE SEBE HADRY…NO HRŮZA…A VYDRŽÍ VŘÍSKAT CELOU CESTU DO ŠKOLKY PRO MALÉHO A ŠIJE SEBOU VŽDY I V KRÁMĚ…JE NEUNAVITELNÁ VEČER USÍNÁ DLOUHO…SICE LEŽÍ ALE FUERT BREBENTÍ A UPOZORŇUJE NA SEBE..NO A VÍTE CO DĚLÁ KDYŽ NA NÁS NIC NEZABÍRÁ???ZAČNE POPOTAHOVAT NOSEM ALE ŠÍLENĚ…A TO VYDRŽÍ KLIDNĚ HODINU…NO PROSTĚ JE TO MOJE HYSTERKA A ZLOBIDLO A NĚKDY UŽ JÍ MÁM TAKY POKRK…KVŮLI VŠEMU ŘVE…TAKY TO S NÍ NENÍ LEHKÉ… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, upřímně řečeno docela mě překvapuje, co tady píšete. Myslela jsem si, že mám dost živý děti, ale vypadá to, že to jsou ještě učinění andílci. Nevím, jak to bude vypadat, až se narodí prcek - jestli holky nebudou žárlit…
@strouhalka e Mně se teda nikdy nestalo, že bych některému z mých dětí řekla, že ho nemám ráda. To neříkám, ani když provedou bůh ví co. Občas křičím, to je pravda, občas taky chytnou jednu přes zadek, když nechtěj poslouchat a je to vážně neúnosný. Ale nikdy jsem jim neřekla, že je nemám ráda. Vždycky, když zlobí, tak se pak přijdou omluvit a pomazlit. Nevydržela bych být na ně naštvaná dlouho.
Ale uznávám, že holky umí být občas taky dost hysterický a zlobivý. Se starší to tak taky bylo, dokud nezačla chodit do školy a hlavně na kroužky, tam se vždycky vyřádí a doma je pak hodná. Budu to muset naplánovat i dvojčendám.
Ale chápu, že ty děti občas jsou hrozný a na rozpůlení. Chtělo by to den „volna“
Nemůžeš prcka (nebo Verunku) dát na pár hodin ke kamarádce. Že by sis odpočinula? A nabrala druhý dech?
@Iva39 Děkuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla celkem nervy hlavně ze začátku. Vyvolávali mi porod a Matěj pak neuměl pořádně sát a tak i když sem měla mléka dost tak sme museli dokrmovat z flašky a do toho dělal Pája naschváli. Chvilku mi trvalo než mi došlo že žárlí, ale tim že je Matěj nespavec a Pája ho chodil schválně budit, tak to sem občas byla taky víc hnusná než bych asi musela být. Pak mi to bylo vždy líto. No a tak sem jako relax začala dělat to, že se občas seberu, nechám kluky tátovi, vezmu psa a jdu se projít. Jít si lehnout by bylo možná lepší, ale já neumim odpočívat když slyšim Matěje jak mě volá. @strouhalka e Verča určitě jen žárlí a až si bude moc s malím trochu pohrát tak jí to určitě trochu přejde, ale určitě ne úplně, vidim to u Páji. Chce to trpělivost a pomazlit se s oběma. Já si třeba vezmu oba do postele a povídám si s nimi a hladím je, když to teda jde. A určitě by ti pomohlo na chvilku vypnout, aby ti někdo ty ďáblíky pohlídal a ty sis odpočala. Oni se chodí mazlit i ty starší, ale tak opatrně aby je nikdo jiný neviděl. Holce bude 15 a pro pusu si taky chodí pořád.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poslední dobou jsem se cítila strašně unavená… Takže jsem manžela a děti ráno vypravila na výlet a manželovi „poručila“, aby se s dětmi nevracel dřív, jak v sedm večer. Tak jsem zvědavá, jak mě poslechne. Od půl desáté je tady božský klid, takový tady už dlouho nebyl a hrozně si ho užívám, dokonce ze mě opadla i ta únava a stres. A až se děti v sedm vrátí, tak se se mnou budou mazlit, jako kdyby mě rok neviděly
. @strouhalka e I Tobě by prospěl pořádný odpočinek. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Zlatka36 , 6.8.20 06:01
- Dulisek3 , 11.2.20 10:44
- 7nebe , 29.1.20 11:12
- katerinai , 16.1.20 18:30
- silenytata , 26.8.19 15:42
- Lonynka , 22.8.19 16:44
- syncmaster , 16.6.19 00:38
- terkom83 , 15.5.19 08:33
- saxa , 7.4.19 22:54
- modravlocka , 12.3.19 12:20
- Zandula , 1.3.19 20:23
- Papaja32 , 28.1.19 18:00
- teh , 18.1.19 09:11
- Trinitty , 17.12.18 18:07
- KacenkaK , 18.11.18 13:54
Moderátor skupiny
Nové diskuze
Vyšetření čípku v 15 tt vaginálně
- 9.9.26 21:54
- ALIPELI
- 2
Tromboza v zacatku tehotenstvi
- 9.9.26 21:32
- Anonymní
- 1
Výsledky spermiogramu nedopadly dobře
- 9.9.26 22:33
- M_Vladim
- 13
První hlídání přes noc 7měsíční dcery
- 9.9.26 20:41
- Lucis187
- 9
Když mámu zvedne ze dna jedna věta od...
- 9.9.26 19:36
- VeronikaMuhlova
- 7
Pedagogicko-psychologická poradna Praha -...
- 9.9.26 21:53
- Limi123
- 9
Lanza na bílé prádlo - dá se použít i na...
- 9.9.26 21:19
- nozu
- 2
AD v těhotenství a OCD
- 9.9.26 16:55
- Anonymní
- 1
Odmítání bankovní aplikace
- 9.9.26 22:19
- j.a.n.i1
- 56
Kdy jste měly výsledky z krve - 1. odběry...
- 9.9.26 20:48
- Lucis187
- 4
Nové příspěvky
Hodnocení - výtvarná výchova
- 9.9.26 22:41
- Kelsey1
- 114
Milenky sem nová diskuze
- 9.9.26 22:39
- M_Vladim
- 131090
Jsem špatná? Vztah nebo manipulace
- 9.9.26 22:38
- Anonymní
- 128
Tchyně vs chování
- 9.9.26 22:37
- Katerina_Ludmila
- 1
Výsledky spermiogramu nedopadly dobře
- 9.9.26 22:35
- Bratas92
- 14
Dnešní chlapi jsou zženštilí
- 9.9.26 22:28
- Černá Madonna
- 33
Ulice :-)
- 9.9.26 22:26
- Punksnotdeath
- 190936
Syn v předškolácích nezvládá, škoda, že...
- 9.9.26 22:23
- Havlova
- 99
Holky, mám to s ním vzdát?
- 9.9.26 22:22
- Venetia
- 53
Odmítání bankovní aplikace
- 9.9.26 22:19
- j.a.n.i1
- 56