Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kdy byla ovulace? Mohla být posunutá, takže třeba ti MS přijde později nebo test vyjde pozitivně až později - zkus to třeba za 2-3 dny znovu…
Podle teploty byla ovulace, 10 dní před očekávanou ms, jenže úplně přesně nevím, kdy tedy má co přijít až do tohohle měsíce jsem měla 2 roky ms vždy na den přesně, celkovou dobu cyklu 30 dní. O miminko se snažíme přes rok, jenže vždy přišla ms na den přesně, teď ne, skoro bych si opravdu myslela, že jsem těhotná. Jen se snažím zůstat nohama na zemi, protože těch zklamání bylo až až. A v těch ovulačních a luteálních fázích se do dnes nějak nevyznám ![]()
Luteální fáze (tedy ta doba od ovulace do další menstruace) je dlouhá 12 - 16 dnů. Pokud byla ovulace před 10 dny, máš na menstruaci ještě čas. Pokud se ovulace posune, posune se i termín očekávané menstruace. A není nic výjimečného, že se cyklus prodlouží nebo zkrátí, nejsme roboti ![]()
Pokud bys měla ovulaci 5 dnů před menstruací, bylo by to špatně, byla by to příliš krátká luteální fáze, při které nelze otěhotnět. Ale spíš se ti prodloužil cyklus, to se opravdu stane každé. Testuj tak za 4 dny, pokud nedorazí menstruace.
Děkuji, tak to jsem vůbec netušila
Dnes je to tedy 15 den té luteální fáze, takže teoreticky mám ms očekávat až od zítřejšího dne, takže tedy počkám a test bych dělala až v případě, že by to nepřišlo dejme tomu následující týden?
Děkuji moc za radu
Jsem teď zase o něco moudřejší, ještě tedy počkám ![]()
Pres rok snazeni bez uspechu, muze ukazovat i na jine duvody, ktere i mohou posunout ms - cysta, endometrioza, hormonalni problem, pcos, nebo treba byl tentokrat anovulacni cyklus…nevim, kolik vam s muzem je let, ale stejne bys mela k lekari zajit, az bude mit po dovolene a rict mu, ze se pres rok snazite o dite, mel by vas poslat do car
@Anonymní píše:
Podle teploty byla ovulace, 10 dní před očekávanou ms, jenže úplně přesně nevím, kdy tedy má co přijít až do tohohle měsíce jsem měla 2 roky ms vždy na den přesně, celkovou dobu cyklu 30 dní. O miminko se snažíme přes rok, jenže vždy přišla ms na den přesně, teď ne, skoro bych si opravdu myslela, že jsem těhotná. Jen se snažím zůstat nohama na zemi, protože těch zklamání bylo až až. A v těch ovulačních a luteálních fázích se do dnes nějak nevyznám
Pokud byla ovulace teprve před 10 dny, tak je na testování ještě celkem brzy, říká se, že ideálně těch 14 dnů po ovulaci, to už by test mel něco s velkou pravděpodobností ukázat - příznaky raného těhotenství a příznaky přicházející MS jsou velmi podobne, dalo by se říct i totožné, to, co popisuješ může byt klidně PMS/přicházející MS (což budeme doufat, že ne, ale i to je možnost) - jak bylo řečeno výše, pockala bych třeba přes víkend a po víkendu otestovala znovu, to už by tam mělo byt něco vidět ![]()
Na vyšetřeních jsme již byly a dle lékařů jsme právě oba v pořádku
Manželův spermiogram nadprůměrný, stav ovulací byl v pořádku, laparoskopickým operačním vyšetřením nebyla potvrzena endometrióza ani cysty a přesto se nám nedaří. V pronatalu nám sice nabídli již inseminaci a IVF, jenže jsme to chtěli ještě zkusit přírodní cestou, když jsme tedy dle nich v pořádku, pokud to nevyjde tento měsíc zkusíme insem. Tenhle cyklus jsem zkoušela kontryhel s maliníkem tak nevím, už jsme opravdu vyzkoušeli z přírodního hlediska skoro vše. Oba máme zdraví životní styl, jsme v pořádku a přesto to nejde, možná už je to z psychiky a zklamání ![]()
Tak jestli máš přiznaky, a příznaky způsobuje HCG, tak už by byl vidět aspoň duch. MS se může posunout z důvodu stresu, nemoci, až moc myšlení na dítě, anovulacni cyklus, prostě všechno možný…tisice důvodu.. Můžeš mít třeba taky cystu. Podle mě těhotná nejsi… Počkej tak tyden, udělej další test, a pak si bez k dr pro vyvolávacku.
Také jsem si to říkala, že když mám příznaky, bylo by něco na testu už vidět. Počkám a kdyžtak na vyvolávačku půjdu rovnou s tím, že domluvíme insem
Přece jen ve 32 letech a manželových 37 už asi není radno na něco čekat ![]()
@H píše:
Na vyšetřeních jsme již byly a dle lékařů jsme právě oba v pořádkuManželův spermiogram nadprůměrný, stav ovulací byl v pořádku, laparoskopickým operačním vyšetřením nebyla potvrzena endometrióza ani cysty a přesto se nám nedaří. V pronatalu nám sice nabídli již inseminaci a IVF, jenže jsme to chtěli ještě zkusit přírodní cestou, když jsme tedy dle nich v pořádku, pokud to nevyjde tento měsíc zkusíme insem. Tenhle cyklus jsem zkoušela kontryhel s maliníkem tak nevím, už jsme opravdu vyzkoušeli z přírodního hlediska skoro vše. Oba máme zdraví životní styl, jsme v pořádku a přesto to nejde, možná už je to z psychiky a zklamání
Meli jsme to stejne, i stejny vek..po trech a pul letech konecne po ivf a vyslo hned na poprve
ja jeste do toho mojzisovku, narovnavani kostrce, kdyz si vezmu, kolik prachu jsem do vseho vrazila..nosifol drahej, fyzioterapie 700kc za hodinu..vyslo by nas levneji jit na ivf rovnou
inseminace je podle me na nic..je to stejny, jak planovany styk.., ale take jsme zkouseli 2 x pred ivf..clovek se snazi delat vse, aby se tomu vyhnul..ja doufala do posledni chvile, ze to vyjde prirozene a nebudu to muset podstoupit
Aha, tak 15 dnů po ovulaci už by na testu něco bylo
A příznaky způsobuje narůstající hCG. To by test už dobře detekoval. Asi bych pro jistotu vyhledala jinou laboratoř a zkusila ještě test z krve. To budeš mít jistotu ![]()
@Berry77 píše:Že sice mají ceník pro samoplátce, jenže to prý netestují ve všech laboratořích, pouze v některých. Přitom na mě paní byla ještě docela nepříjemná a řekla mi, že když mám svou gynekoložku a pojištění, tak mi to má odebrat dr. nebo mi dát žádanku, že mi to odebírat nebude. Přijde mi to divné laboratoř jako laboratoř a s žádankou to jde a bez ní ne? O peníze by nepřišli, naopak by je měli hned, jenže asi je to kus od kusu a záleží na náladě dotyčného. Když však čtu rady tady jsem možná i ráda, možná mi tím paní nevědomky ušetřila, alespoň peněženku
Jen pro zajímavost, jak ti zdůvodnili, že ti nenaberou krev jako samoplátci?
Ahojky všem
Jsem tady nová a rozhodla jsem se napsat do diskuze poté co má má dr. Jako na potvoru dovolenou
Pár dní se cítím divně, šílená únava, bílý výtok a tlaky v podbrisku na ms, ms má 5 dní zpoždění, test mi vyšel negativní. Chtěla jsem si zajít na krev jako samoplátce, abych měla jistotu bohužel mi v laboratoři řekli, že mi to jako samoplátci neudělají. Chci se tedy zeptat, máte zde někdo zkušenost, že jste byly těhotné i když byl test 5 dní po ms negativní. Za miminko by jsme byly moc vděční, jen si nechci dělat zatím naděje. Tak bych se ráda zeptala, zda má někdo z vás podobnou zkušenost. S příznaky a testováním. Děkuji každé dobré dušičce zde za zkušenosti, rady a tipy