5 letý syn málo pije

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2002
20.10.22 11:56
@KytickaKate píše:
Předpokládám, že i náš se může kdykoliv napít ve školce čaje, k jídlu maji také pití, ale tam nikdo neví, kolik toho vypije.Tu flašku mají spíš na ven, když jsou na zahradě. Ale aspoň mě těší, že flaška na něj víc platí než hrnečky.

U nás mají i venku plastové hrníčky a můžou si z konvice nalévat pití dle libosti. U nás není ani hrníček, ani flaška s nějakou větší preferencí. A to se ho vždycky ptám, který chce, sám si vybírá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.22 12:02

Tak se ho zkusit zeptat, co by mu chutnalo na pití nebo mu rozmixovat nejake ovoce. Bohuzel jsem neporadila, jak jste potřebovala. Treba se to zlepší, držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
20.10.22 12:17
@KytickaKate píše:
Tak se ho zkusit zeptat, co by mu chutnalo na pití nebo mu rozmixovat nejake ovoce. Bohuzel jsem neporadila, jak jste potřebovala. Treba se to zlepší, držím palce.

Ale i tak děkuji :) když se ho zeptám, tak chce samozřejmě sladké pití, jenže když bude mít moc sladkého, pak je k nezastavení, protože na něj cukr hodně působí a on je pak schopný hodinu v kuse běhat po baráku, vyřvávat, hloupě se všemu smát a mlátit kolem sebe rukama, baví se s vámi stylem, že u toho skáče po gauči…no hrozné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.22 13:26

Děti a cukr.Taky se mu snažím nedávat tolik sladkosti atd. Takze chápu a v pití je opravdu cukru dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76956
20.10.22 13:33
@Meggiska píše:
No, v tomhle musím bohužel přiznat, že můj syn je prase a furt všude strká ruce, je schopný z polívky vybírat rukama zeleninu a dát si ji do pusy 😡 to samé ovoce ve vodě, normálně strčí hnátu do vody a z té skleničky si to vytáhne 😤
Dneska měl syn vodu s citronem ve skleničce a čaj v hrníčku. Vypil jeden hrnek čaje a pár krát si cucnul vody, ale kdybych mu neřekla, ani jednou by se snad nenapil 🙄

tak po vypití hrnku čaje bych teda vodu nepila ani já :poblion: proč? proč ho po čaji nutíš pít vodu?
spíš asi s dětskou doktorkou řešte tu hyperaktivitu, nějaké přípravky s s rybím tukem podávej - ty vylepšené, kde není rybí pachuť,
raději bych děcku dala ochucenou vodu, než aby nepilo vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
20.10.22 19:25
@stinga píše:
tak po vypití hrnku čaje bych teda vodu nepila ani já :poblion: proč? proč ho po čaji nutíš pít vodu?
spíš asi s dětskou doktorkou řešte tu hyperaktivitu, nějaké přípravky s s rybím tukem podávej - ty vylepšené, kde není rybí pachuť,
raději bych děcku dala ochucenou vodu, než aby nepilo vůbec

Já ho nenutím pít po čaji vodu, já mu dávám na výběr :wink: a já teda nemám problém kombinovat takové tekutiny, nevím co je na tom špatného..
Doktorovi jsem to říkala a tvrdil že je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76956
20.10.22 22:23
@Meggiska píše:
Já ho nenutím pít po čaji vodu, já mu dávám na výběr :wink: a já teda nemám problém kombinovat takové tekutiny, nevím co je na tom špatného..
Doktorovi jsem to říkala a tvrdil že je v pohodě.

„vypil jeden hrnek čaje a párkrát si cucnul vody“ to sama píšeš, proč po vypití hrnku čaje musí ještě pít vodu? je to nesmyslné a nedivím se mu, že pak nechce pít nic,
ty mu z toho pití tím neustálým nucením tvoříš blok,
a jak jsem psala, řešte s doktorkou to ADHD, ať vás někam pošle, ať chlapec dostane adekvátní léčbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
20.10.22 22:30
@stinga píše:
„vypil jeden hrnek čaje a párkrát si cucnul vody“ to sama píšeš, proč po vypití hrnku čaje musí ještě pít vodu? je to nesmyslné a nedivím se mu, že pak nechce pít nic,
ty mu z toho pití tím neustálým nucením tvoříš blok,
a jak jsem psala, řešte s doktorkou to ADHD, ať vás někam pošle, ať chlapec dostane adekvátní léčbu

Ale to je během celého dne, ne po sobě a hlavně má vedle sebe hrnek s čajem a sklenici s vodou. Když už se napil, tak buď čaje, nebo vody..dohromady to prostě byl jeden hrnek čaje a pár loků vody..nechapu co z toho děláš za kovbojku..že tobě vadí to kombinovat neznamená, že se z toho všichni musí zblit..a jako sorry, ale já mu prostě párkrát za den řeknu, ať se jde napít, protože to jsem potom já, kdo tady poslouchá řvoucí dítě, že ho hrozně bolí hlava..nejsem ta, co do něj hučí co půlhodiny, dokonce ani co hodinu..prostě když si všimnu, že na stole leží netknuté pití, tak mu řeknu, ale on se prostě nikdy nenapije sám od sebe..
A já už doktorovi popisovala, jak se chová, ve školce ho taky znají a všichni mi tvrdí, že je normální. Já prostě vím, že nesmí mít moc cukru, toť vše..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76956
20.10.22 22:34
@Meggiska píše:
Ale i tak děkuji :) když se ho zeptám, tak chce samozřejmě sladké pití, jenže když bude mít moc sladkého, pak je k nezastavení, protože na něj cukr hodně působí a on je pak schopný hodinu v kuse běhat po baráku, vyřvávat, hloupě se všemu smát a mlátit kolem sebe rukama, baví se s vámi stylem, že u toho skáče po gauči…no hrozné..

toto není normální chování dítěte po vypití sladkého nápoje, ale když myslíš, že je vše v pořádku, tak je vše v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
20.10.22 22:43
@stinga píše:
toto není normální chování dítěte po vypití sladkého nápoje, ale když myslíš, že je vše v pořádku, tak je vše v pořádku

Já jsem psala, že když má moc sladkého, tak se takhle chová, ne po jednom sladkém pití. Ano, já vím, že v tomhle je nestandardní, ale jak už jsem řekla, s doktorem jsem to řešila, je prý v pořádku a holt to tak na některé působí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76956
20.10.22 22:53
@Meggiska píše:
Já jsem psala, že když má moc sladkého, tak se takhle chová, ne po jednom sladkém pití. Ano, já vím, že v tomhle je nestandardní, ale jak už jsem řekla, s doktorem jsem to řešila, je prý v pořádku a holt to tak na některé působí.

moje dcera má ADHD také, kupuju jí Omega3 s příchutí tutti-frutti a docela to pomáhá, sladké pití jí dávám a občas i lízátko, myslím, že úplně vyloučit cukr ani nejde, vždyť i ve školce dávají za odměnu bonbony, když děti mají narozeniny, také donesou sladkosti - teď to možná jsi schopná uhlídat, ale až začne chodit do školy, tak nezabráníš, aby si s někým vyměnil jídlo za sladkost, nebo koupil v automatu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
21.10.22 05:40
@stinga píše:
moje dcera má ADHD také, kupuju jí Omega3 s příchutí tutti-frutti a docela to pomáhá, sladké pití jí dávám a občas i lízátko, myslím, že úplně vyloučit cukr ani nejde, vždyť i ve školce dávají za odměnu bonbony, když děti mají narozeniny, také donesou sladkosti - teď to možná jsi schopná uhlídat, ale až začne chodit do školy, tak nezabráníš, aby si s někým vyměnil jídlo za sladkost, nebo koupil v automatu

O úplné vyloučení cukru se ani nesnažím, mívá na snídani jogurt, přes den ovoce, ve školce občas bonbon. Když jsme venku, klidně mu dám perník, protože tam to vyběhá.
A čemu pomáhají ty omega3 v případě adhd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.10.22 06:44

Zazila jsem dite, ktere nebylo moc zvykle na cukr, delat neuveritelne veci po jednom zakusku. Jinak je zcela normalni, zadne adhd nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
21.10.22 07:28
@Lucie_Sx píše:
Zazila jsem dite, ktere nebylo moc zvykle na cukr, delat neuveritelne veci po jednom zakusku. Jinak je zcela normalni, zadne adhd nema.

Děkuji 🙂 já si taky myslím že je syn v pohodě, jen na něj ten cukr víc působí, proto to trochu hlídám, ale to neznamená, že mu nic nedám. Babičky už se taky naučily..jednou mu jedna dala po večeři 2 kočičí jazýčky za odměnu, že tak rychle snědl večeři a pak ji tam dvě hodiny skákal po posteli a běhal po bytě. Od té doby už se poučila a ví že sladké max dopoledne a pak s ním ven 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
21.10.22 07:33

@Meggiska a sladke piti mu nedas proc, kdyz s tim mate takovy problem. Kdyby pil normalne, at pije vodu, pokud pije malo a boli ho hlava, tak at klidne pije sirup, dzus, oslazeny caj :nevim: a u nas je to taky tak, jednou vypije dzs na ex a pak tyden dva ne, normalni. Nabizet toho vic, i brcka ruzna, ze pije sladke bych v tom pripade neresila. U nas se to u dcery zlomilo cca v 7 letech, od te doby pije normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí