5. týden a na UTZ není nic vidět

213
12.7.17 21:22

5. týden a na UTZ není nic vidět

Ahoj holky, mám dotaz - asi 14 dni mi meska MS, mela jsem nekolik pozit. tehot. testu a dnes jsem byla na gynde, jenze na UTZ nebylo nic videt (jen dutinka, ale v ni nic) a navic mi dr. nasel velke cysty na vajecnicich. Podle PM by to vychazelo na 5+5 a HCG v krvi bylo pres 10 tisic. Jednak me samozrejme desi ty cysty a taky to, jestli jsem vubec tehotna, cetla jsem totiz, ze ty cysty muzou zvysovat HCG. Myslite, ze je nejaka sance, ze by to mohlo byt v poradku (ze jsem opravdu tehotna a ze ty cysty tehotenstvi neohrozi)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44199
12.7.17 21:26

Záleží, jaké jsou to cysty. Ty běžné na vaječníku nezvysuji hcg a zpravidla těhotenství neohrozí. Mela jsem je a zvazovali laoaroskopii, k vůli velikosti cysty, ale nechtela jsem, dobre to dopadlo. Vzacnejsi cysta žlutého tělíska nebo cysta s krevním zasobenim může zvysovat hcg a ohrozovat plod. V tomto stadiu nezbývá nic nez čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
12.7.17 21:38

@Jana206 tak o jakou cystu jde nevim, to nerikal, jen si pamatuju, ze rikal, ze je tenkostenna. Jasne, vim, ze musim cekat, dekuju za nazor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
12.7.17 21:41

@rodpc Držím pesti, at vse dobre dopadne :kytka: Vetsina cyst prestane po 12. tydnu růst, zapouzdri se a vstřebá se. Ja jsem potom pro kontrole bezprostředně po porodu ani po setinedeli cystu nemela. Naposledy byla videt na UZ ve 20. týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4898
12.7.17 21:44

@rodpc už jsi v šestém týdnu a ne v pátém ;) při 10 tisících HCG už by mělo být něco vidět… Myslím, že na UZ je něco poznat od tisíce :nevim:… Ja jsem byla na kontrole také 5+5tt (vím, že mi to sedělo s MS, ovulaci i po celé těhotenství) a přidávám ti fotku, co bylo vidět :kytka: ale třeba se jeste něco ukáže.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
12.7.17 21:53

@donutkaP no ta dutinka byla videt, ale v ni nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
12.7.17 21:57

Já byla také v 5 týdnu na ultrazvuku a neviděl vůbec nic až v 7 týdnu a už i srdíčko tak buď v klidu :) každá jsme jiná někomu už jde vidět v 5 týdnu a někomu později :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4898
12.7.17 21:58

@rodpc třeba jsi otěhotněla dyl, nebo se dyl uhnízdilo :) teď ze začátku je rozdíl v každém dni… Tak je potřeba ještě počkat a bude to určitě v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
12.7.17 22:01

Pokud byla prázdná, ještě je riziko mimodelozniho. U me ten plod viděl i přes cysty take tak brzy. Sla jsem totiz koncem cyklu na plánovanou kontrolu s cystami a rovnou videl těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.17 22:21

U me taky nebylo „nic“ videt, byla jsem na vysetreni na dvou pracovistich, HCG neodpovidalo a vypadalo to, ze je tak 50% sance, ze tehotenstvi zamlklo. Byla jsem zoufala. Pak se miminko behem asi tydnu „vyklubalo“ nebo ukazalo na UZ (jeden dr spekuloval o moznem zakriveni delohy) a ted mam triletou zdravou holcicku.

• Citovat
  • Upravit
777
13.7.17 08:16
@rodpc píše:
Ahoj holky, mám dotaz - asi 14 dni mi meska MS, mela jsem nekolik pozit. tehot. testu a dnes jsem byla na gynde, jenze na UTZ nebylo nic videt (jen dutinka, ale v ni nic) a navic mi dr. nasel velke cysty na vajecnicich. Podle PM by to vychazelo na 5+5 a HCG v krvi bylo pres 10 tisic. Jednak me samozrejme desi ty cysty a taky to, jestli jsem vubec tehotna, cetla jsem totiz, ze ty cysty muzou zvysovat HCG. Myslite, ze je nejaka sance, ze by to mohlo byt v poradku (ze jsem opravdu tehotna a ze ty cysty tehotenstvi neohrozi)?

Co se tyka dutinky a v ni nic… tak byla jsem taky v 5 tt a taky jen dutinka. Dr mi rekla, ze je to uplne normalni, ze je jeste brzy. Na dalsi utz jsem sla v 7 tt a uz tam prcek krasne byl i se srdickem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
13.7.17 08:24

Tady mas pro srovnani moje fotky z utz. Dokonce prvni je z 6+0tt a je jen dutinka, tehdy dr rikala, ze je to zcela normalni, ze je brzy a vubec nemela pochybnosti, ze tam na pristi kontrole nebude. A druhe foto uz s prcek a srdickem v 7+6tt. Takze se nestresuj… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
13.7.17 08:29

Já jsem měla v 6. týdnu vidět jen dutinku… Dneska jdu na 1. screening;-) Takže se neboj a vydrž :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
13.7.17 12:47

Děkuji MOC všem za názory a hlavně povzbuzení :hug: Uvidíme jak to dopadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
13.7.17 13:11

Ahoj, u mě v pátém týdnu také jen pidi dutinka a v úterý už jsme viděli Mimi i se srdíčkem:) nebála bych se toho..jsem 7tt. Přeji ti štěstí! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí