Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Po zanetu zvukovodu me v uchu ruzne krupalo taky vic jak mesic, asi se to dlouho hoji
Měla jsem zánět v půlce ledna a ještě teď mi v tom uchu piska… zalehle už naštěstí není.. pískání prý asi zůstane
@Krispan píše:
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s dlouhodobě zalehlym uchem po zánětu středního ucha?
Je to 6 týdnů, co mi na pohotovosti doktorka pichla bubínek kvůli zánětu. Zaleceno ATB, brala jsem antihistaminikum Aerius, kapu do nosu.
Na poslední kontrole audio i tympano v pořádku. Ucho je stále zalehle, neustále mi v něm píská. Je to děsný.
Máte nebo měl jste někdo podobné trápení?
Tinnitus nejspíš zůstane, já s ním žiju už přes 2 roky. Mohl vzniknout ani ne zánětem, ale antibiotiky, mnohá co se do uší kapou jsou ototoxická (většinou ta s obsahem aminoglykosidů) a způsobují právě v lehčí fázi tinnitus. Co se zalehnutí uší atd. týče, může to časem přejít, mně to trvalo asi 3 měsíce, než se to jakž takž ustálilo. Ale to pískání zůstalo, to je poškození sluchového nervu.
Dnes jsem si koupila Otovent (pomůcka na uvolnění Eustschovy trubice). Budu zkoušet a snad se mi ji podaří zpruchodnit.
Zalehlo je fakt strašný!!!😢
Ale jsem ráda, ze píšete, ze to zalehnuti je dozal
Jsem ráda, ze píšete, ze zalehnuti je dočasné.
Pro me hodně náročné na psychiku. ![]()
@Krispan píše:
Dnes jsem si koupila Otovent (pomůcka na uvolnění Eustschovy trubice). Budu zkoušet a snad se mi ji podaří zpruchodnit.
Ale jsem ráda, ze píšete, ze to zalehnuti je dozal
Pomáhá zkoušet polykat se zacpaným nosem nebo vysouvat čelist dopředu, až to jako kdyby začne v té eustachovce praskat.
Me tak asi pred tydnem při polykání začalo praskat, ale spíš mi to připadá jak praskání v bubinku.
@Krispan píše:
Ale jsem ráda, ze píšete, ze to zalehnuti je dozal [/citsel ti ten balónek u toho Otoventu hned nafouknout? Zkoušíme s dcerou a prostě nám to ani jedné nejde
@Krispan fungoval ten Otovent hned, nám s dcerou to jaksi vůbec nejde nafouknout ![]()
A co zajít na ušní? Já vždy při zalehlém uchu jak po zánětu, tak po samovolným zalehnutí chodím na ušní. Buď mě profouknou nebo mi ucho vypláchnou.
@meduzka23 nemá zalehlé ucho, vyšel jí několikrát špatně tympanogram
@Krispan píše: Více
Ahoj,
můžu se zeptat jak vam topadlo?
Už mám 2mesice zalehle ucho po zanetu a uz jsem z toho na zblázění
Děkuju