Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ty jo, mám pocit že tady není žádný kuřák. Napíšu ti můj pribeh. Kdyz jsem poznala manžela, kouřili jsme oba. Ano každý krabičku denně. Dohromady jsme prokourili tedy cca 7000-8000Kc.No co peníze byly, neresily jsme.Pak jsme se rozhodli pro dítě, já po pozitivním testu okamžitě přestala kouřit a vydržela to celé tehotenstvi. Začala jsem znova, když synovi bylo 5M.Ted je to přes dva roky, co jsem přestala, manžel nekouří 1,5roku. Nějak to přišlo samo. Řekli jsme si, že to děláme pro naše zdraví, deti.Ne pro peníze. A víš co je zakladateli sranda, ty peníze nikde nejsou vidětnechybí, ale ani neprebyvaji. A to jsem slyšela od více vylecenych kuřáků. Asi více projime, jinak nevim
Když je těch peněz dost, vidět nejsou, to je i má zkušenost. Ale když jsem pak nastoupila na rodičák, tak by nám ty 3000, které jsem prohulila, dost chyběly.
@Capelucia píše:
Já jsem možná hnusná, ale můj teď už manžel kdysi dostal jednoduchý výběr - a ani jsme spolu nebydleli, ani nic. Buďto kouření, nebo já. Ani jsem nepočítala, kolik to je peněz, to je opravdu mazec. Mě to prostě přijde hnusný a strašně mi to smrdí, i když jsem na výšce kouřila - tak nějak kouřili všichni kolem mě. Manžel byl docela rád, že přestal - a nekouří už více než 10 let… U holky, co chce mimino - čím dřív přestane, tím líp.
Tak to jsem rád že vám vyšlo, já taky kouřil a dali jsme se spolu dokupy kdy já už ne a ona ano, argumentuje mi tím že jsem do toho vztahu šel s tím že kouří a prestávat nebude že je to těžké, sám moc dobře vím jaké to je, dnes jsem jí řekl, buďto semnou dítě a byt a nb cigarety, nijak se k tomu nevyjádřila, takže tím pádem uvidím asi časem
@Aduš8 píše:
Hele, to je těžký. Já hulila i víc jak krabju denně, jenže jsem si uvědomovala, jak to škodí a kolik to stojí. Příjem jsem ale měla sama takový, s jakým ty počítáš do budoucna pro vás oba. Když mi manžel vyprávěl, jak ze dne na den sekl s kouřením, řekla jsem si, že to musím taky zvládnout. Teď v březnu jsou to tři roky, co nekouřím. Mezitím jsem porodila dvě děti a ke kouření se nevrátila ani nevrátím. Smrdí mi to, je mi líto peněz a úplně nesnáším, když si některé z mých dětí pochová babička či děda a oni pak smrdí kouřem. Ale musela jsem k tomu sama dospět. Dříve by mě nikdo nedonutil přestat jen tak. Cigáro bylo vždy na prvním místěale komentáře tady tedy nechápu. Taky bych řešila budoucnost vztahu, kde by druhý vyhodil zbůhdarma 5000Kč do luftu za něco, čím škodí sobě, mně a i tomu potenciálnímu dítěti. A úplně mimo jsou komentáře o tom, aby sis našel lepší práci a přinesl domů víc peněz. Jo, kdyby šlo o živobytí, ok, ale jen proto, aby ona si vyhulovala zobák
![]()
Děkuji moc za váš komentář, cením si ho
Prostě chci jít do začátku s něčím a ne s holým zadkem ptz ona většinu toho nb vše co by se dalo ušetřit prokouří
@Anonymní píše:
Tak to jsem rád že vám vyšlo, já taky kouřil a dali jsme se spolu dokupy kdy já už ne a ona ano, argumentuje mi tím že jsem do toho vztahu šel s tím že kouří a prestávat nebude že je to těžké, sám moc dobře vím jaké to je, dnes jsem jí řekl, buďto semnou dítě a byt a nb cigarety, nijak se k tomu nevyjádřila, takže tím pádem uvidím asi časem
To by byl argument pokud byste spolu jen tak kempovali, kazdy za sve a bez ditete. V momente, kdy date finance dohromady, mate pravo oba resit, kam pujdou. A je celkem pochopitelne, ze pri vasich moznostech (bez ohledu na zdravi) nechces, aby sestina vasich spolecnych prijmu zahucela do cigar.
Ok, at si prohuli kolik chce, pokud si na to vydela. Ale nemuze chtit, abys ji tuhle zavislost financoval z penez, ktere vydelas a chces pouzit na potreby rodiny.
A co kdyby zkusila snižovat množství vykourenych cigaret, jestliže potřebuje 1 a půl krabičky na den tak ať zkusí snížit na 1 krabičku na den a potom až se jí to podaří tak ať zkusí mít krabičku na dva dny, pokud si koupí 15 krabiček měsíčně tak ji vyjdou na 1500Kc a udělá i něco pro zdraví. Moje známá kouřila krabičku denně a jeden den přešla na elektronickou cigaretu a už se normální nedotkla. Říkala, že je to stejné jen o tom mít něco v ruce a popotahovat, nemohla by se o to tvoje přítelkyně také pokusit?
@ontarova.stara píše:
To by byl argument pokud byste spolu jen tak kempovali, kazdy za sve a bez ditete. V momente, kdy date finance dohromady, mate pravo oba resit, kam pujdou. A je celkem pochopitelne, ze pri vasich moznostech (bez ohledu na zdravi) nechces, aby sestina vasich spolecnych prijmu zahucela do cigar.
Ok, at si prohuli kolik chce, pokud si na to vydela.Ale nemuze chtit, abys ji tuhle zavislost financoval z penez, ktere vydelas a chces pouzit na potreby rodiny.
Zakladatel ale řeší mimo peněz i její zdraví, a poté zdraví dítěte. Mě jen ta situace přijde strašná, tak holka chce dítě a kouří jak sádrovej ježek. ![]()
@Anonymní píše:
Prostě chci jít do začátku s něčím a ne s holým zadkem ptz ona většinu toho nb vše co by se dalo ušetřit prokouří
5000?? Měsíčně? Ty blaho no mazec. Tak jako od věci, taky kouřím i když bych neměla, ale občas neodolám, ale ani s chlapem jsme měsíčně nedaly do cigaret 5000!!
kolik si ona teď vydělá? Jen tak pro zajímavost? Protože dát už teď z toho, tuhle částku do vzduchu. Upřímně na tvém místě bych udělala to samé a bylo by mi jedno, co si kdo myslí.
A nevidím důvod proč by sis teda měl hledat novou práci, pokud chcete mít spolu dítě aj. je čas o přemýšlet nad financemi. A zajímalo by mě, které tady co argumentovaly tím, že jí chceš řídit život, by to své drahé polovičce dovolily.
@Anonymní píše:
Tak ji proste nabídni, ze co ona ušetří, ty přidáš, a budete to mit na… (něco, co si pro sebe koupíte - nebo zpočátku třeba něco drahyho pro ni, nějaký zážitek, atd.)
nemusíte preci hned začít natvrdo spořit na dítě, když spolu ani nebydlite. To má preci čas. Hlavní je, aby toho chtěla nechat, ne? A pak se uvidí.
Možná, kdybys ji motivoval nějak pozitivně a tak, ze si společně ušetřené penízky užijete hned spolu, ze by to bylo jiné. Slečna asi není sporivy typ, tak proč ji nezkusit pomoci takhle. Ale výhrůžkami bych na pilu netlacila, očividně to na ni nefunguje a budeš muset byt více vycuranej
. Tedy pokud ten vztah s ni chceš nekam posunout, z toho vycházím.
Navíc jsi psal, ze si sama stěžovala, ze nemá na něco peníze, tak já tam tu cestu vidim. Muže se jí to tímhle způsobem zalíbit
![]()
Příspěvek upraven 30.03.20 v 20:47
@Anonymní píše:
Vím sám moc dobře že bych ji do toho kecat neměl, je to její věc, ale pokud chce dítě z čeho ho chce živit a šatit?
chudák pak to mimino, bude smrdět kouřem a vše to dýchat
Navíc z čeho to pak chce financovat? V kuřáckém bytě bych nebyla a ona mu to tam bude pěkně zakuřovat
Ale jestli jí to nevadí tak neuděláš nic. Pokud tě to vadí tak se zařid dle toho ![]()
@pionyrka píše:
A co kdyby zkusila snižovat množství vykourenych cigaret, jestliže potřebuje 1 a půl krabičky na den tak ať zkusí snížit na 1 krabičku na den a potom až se jí to podaří tak ať zkusí mít krabičku na dva dny, pokud si koupí 15 krabiček měsíčně tak ji vyjdou na 1500Kc a udělá i něco pro zdraví. Moje známá kouřila krabičku denně a jeden den přešla na elektronickou cigaretu a už se normální nedotkla. Říkala, že je to stejné jen o tom mít něco v ruce a popotahovat, nemohla by se o to tvoje přítelkyně také pokusit?
Ano má v plánu iqos, což by možná trochu vyřešilo zdraví ale rozhodně ne finance
@Semtex píše:
Tak ji proste nabídni, ze co ona ušetří, ty přidáš, a budete to mit na… (něco, co si pro sebe koupíte, nějaký zážitek, atd.)nemusíte preci hned začít natvrdo spořit na dítě, když spolu ani nebydlite. To má preci čas.
Možná, kdybys ji motivoval nějak pozitivně a tak, ze si společně ušetřené penízky užijete hned spolu, ze by to bylo jiné. Slečna asi není sporivy typ, tak proč ji nezkusit pomoci takhle. Ale výhrůžkami bych na pilu netlacila, očividně to na ni nefunguje a budeš muset byt více vycuranej
Chápu vás, finance teď nějaké má, nevím kolik, ani to vědět nechci, jen vím že to nebude moc takže to by moc situaci nevyřešilo když by to dala z toho co má, mě se hlavně jedná o finance do budoucnosti, vlastně i teď aby měla dost našetřené na vybavení pro dítě a bytu
@pionyrka píše:
Snižovat zkoušela, skončila na nějakých 10 denně, vydrželo jí to asi 5 dni
@ka2ka píše:
to není argument to je otázka protože se točíš pořád dokola na tom že prokouří 5000kč měsíčně, takže kdyby to vrazila do jiného koníčku bude to o. k.?
Kdyby to vrážela do smysluplného koníčku, tak bych na místě zakladatele zvažovala, jak přijít k vyššímu příjmu…třeba…možná…
V případě kouření, by výše napsané rozhodně nebylo na pořadu dne. Nebudu se honit kvůli tomu, že partnerka „musí“proinhalovat 5tku měsíčně.
A nepište sem prosím Vás, že každý má jiného koníčka a podobné s prominutím blbiny.
Ani bych neřešil peníze jako to, že žena je prase a ohrožuje zdraví svoje a dítěte.
Můj manžel právě taky říkal, že on málo hulit neuměl. Buďto krabička nebo více, nebo nic. A nic mezitím. Že se prostě musel pořádně rozhodnout a dost. Ještě než mě potkal, měl epizodu asi 2 roky nekouření. To se rozhodl v nemocnici, kde ho moc nastrašili, co se bude dít jestli neskončí. Pak se prý rozhodl, že jednak chce kouřit, pár let zase silně kouřil a pak potkal mě. Držím palce ať to holka nechá. Možná by pomohl nějakej sport? Ať si pořádně uvědomí, jak je její tělo poškozené - co do výdrže a pod. Už dosti krátce bez kouření se plíce hodně čistí a je poznat rozdíl (alespoň někteří známý tak měli).