Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, nechci se nikoho dotknout, ale když naši řešili přestávání kouření před založením rodiny, kouřilo se všude, dokonce i v práci, v kancelářích, v dílnách, na obchodním jednání, v hotelích, všude kde to provoz umožňoval, pamatuju si kamarádku mámy, co dělala na Václaváku v obchodním domě občas jsme za ní pro něco zašli a vzala nás do kanceláře a do skladu, bylo tam normálně zakouřeno, kafíčko a cigáro bylo v pracovní době úplně normální. O hospodách ani nemluvím. Bylo to ve všech filmech a bylo to normální, spousta rodin kouřila dokonce doma, jako malá si pamatuju návštěvy kdy se normálně v obýváku kouřilo a děti tam běhali jako by nic, výjimečně se chodilo do koupelny když tam bylo okno, nebo na balkón, či na chodbu v paneláku, a těch návštěv u známých našich jsem za komárů zažila v rodinách opravdu hodně. Samozřejmě, že někdo doma nekouřil, pak se sedělo na zahradě, nebo dospělí chodili ven. A nikdo to takhle nehrotil. Někdo přestal, někdo ne a je to každého věc a jeho zdraví, ale pokud máte spolu zakládat rodinu, musíte být na stejné vlně nebo se tolerovat, ale pokud je pro Tebe nemyslitelné, aby kouřit nepřestala a jí se to nepovede, rodinu by jste zakládat neměli.
@Veru1987 píše:
Z 30tis? hypo, leasing a vše? Jídlo, drogerka, oblečení, obutí, dovolená??? Jen jídlo pro čtyři musí být aspon 12tis. hypo? nevím kolik? to fakt jde i na dovču jet?
máme tak 33-36, jsem na RD, je pravda, že chlap jeden byt pronajímá a z toho je část hypo splacena. Plus má druhou práci, spíše koníček, není to stabilní příjem a z toho nám tvoří rezervy, z kterých se neutráci, asi
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, nechci se nikoho dotknout, ale když naši řešili přestávání kouření před založením rodiny, kouřilo se všude, dokonce i v práci, v kancelářích, v dílnách, na obchodním jednání, v hotelích, všude kde to provoz umožňoval, pamatuju si kamarádku mámy, co dělala na Václaváku v obchodním domě občas jsme za ní pro něco zašli a vzala nás do kanceláře a do skladu, bylo tam normálně zakouřeno, kafíčko a cigáro bylo v pracovní době úplně normální. O hospodách ani nemluvím. Bylo to ve všech filmech a bylo to normální, spousta rodin kouřila dokonce doma, jako malá si pamatuju návštěvy kdy se normálně v obýváku kouřilo a děti tam běhali jako by nic, výjimečně se chodilo do koupelny když tam bylo okno, nebo na balkón, či na chodbu v paneláku, a těch návštěv u známých našich jsem za komárů zažila v rodinách opravdu hodně. Samozřejmě, že někdo doma nekouřil, pak se sedělo na zahradě, nebo dospělí chodili ven. A nikdo to takhle nehrotil. Někdo přestal, někdo ne a je to každého věc a jeho zdraví, ale pokud máte spolu zakládat rodinu, musíte být na stejné vlně nebo se tolerovat, ale pokud je pro Tebe nemyslitelné, aby kouřit nepřestala a jí se to nepovede, rodinu by jste zakládat neměli.
Ahoj, nechci se nikoho dotknout, ale když naši řešili zakládání rodiny, tak bylo úplně normální, že přišli příslušníci a sbalili do krimu, koho chtěli. To je argument jak stehno. Přeci jsme někde úplně jinde. Škodlivost kouření je miliónkrát prokázaná. ![]()
@kve-tinka píše:
máme tak 33-36, jsem na RD, je pravda, že chlap jeden byt pronajímá a z toho je část hypo splacena. Plus má druhou práci, spíše koníček, není to stabilní příjem a z toho nám tvoří rezervy, z kterých se neutráci, asi![]()
Takže ten příjem je 33-36 včetně výnosu z nájmu, nebo jak to mám pochopit?
@kve-tinka píše:
@Zumpa ano, tady s takovým rozpočtem hospodaříme
36000 i s RP a výnosem z nájmu bytu bych teda řekla, že je těžká bída. Já mám spočítáno, že budu mít příjem cca 34000, a to jsem matka samoživitelka s alimenty.
@Anonymní píše:
36000 i s RP a výnosem z nájmu bytu bych teda řekla, že je těžká bída. Já mám spočítáno, že budu mít příjem cca 34000, a to jsem matka samoživitelka s alimenty.
36 tisíc je, aspoň teda mimo Prahu v menších městech, naprosto luxusní příjem. Rozhodně žádná těžká bída. ![]()
@Anonymní píše:
ne každý má plat jak v Praze 100tis.. Mám vyloženě zkušenost, že máme pobočku v Praze, kde na stejné pozici, co jsem měla já na Moravě, měla kočka 30tis. a já 17tis. Mluvím o době před 3 lety, ale situace je pořád stejná, akorát trochu navýšená mzda.
@Anonymní píše:
ne každý má plat jak v Praze 100tis.. Mám vyloženě zkušenost, že máme pobočku v Praze, kde na stejné pozici, co jsem měla já na Moravě, měla kočka 30tis. a já 17tis. Mluvím o době před 3 lety, ale situace je pořád stejná, akorát trochu navýšená mzda.
Nejsem z Prahy
A počítala jsem to tak, že pokud je na rodičáku bere 8-9 tis. Takže její chlap bere tak do 25ti k. A to je prostě podprůměr.
@Anonymní píše:
@ka2kaJde mi to že až bychom začali spolu žít, tak budeme žít z čeho?
Našel sis jí jako kuřačku. Takže ona ti nic neprovedla, že kouří dál. Asi by mi vadilo, kdyby kouřila i v těhotenství a poškozovala dítě, ale to zatím nenastalo. Takže, pokud chceš ženu, která nekouří, tak sis měl najít nekuřačku. To je jako by sis našel holku, ale chtěl bys, aby se vlastně chovala úplně jinak, protože to, jak se chová, se ti nelíbí. ![]()
@Enmamma píše:
Našel sis jí jako kuřačku. Takže ona ti nic neprovedla, že kouří dál. Asi by mi vadilo, kdyby kouřila i v těhotenství a poškozovala dítě, ale to zatím nenastalo. Takže, pokud chceš ženu, která nekouří, tak sis měl najít nekuřačku. To je jako by sis našel holku, ale chtěl bys, aby se vlastně chovala úplně jinak, protože to, jak se chová, se ti nelíbí.
@Anonymní píše:
Nejsem z PrahyA počítala jsem to tak, že pokud je na rodičáku bere 8-9 tis. Takže její chlap bere tak do 25ti k. A to je prostě podprůměr.
překvapím tě, ale v Brně na pozici vedoucího ve spediční firmě bere chlap 40tis. hrubého. Takže podle tebe podprůměr.
Moje tchyne je podobny pripad, ta je schopna nejist, ale ma na cigara. Manzel mi z detstvi vypravel silene historky jak jedli plesnivy chleba, spali 3 v jednom pokoji az do dospelosti, spoustu veci si plni az ted s nami, ale na cigara bylo vzdycky. Nikdy bych tohle svym detem neudelala, poznali jsme se jako kuraci a ted jsem ja nekurak a on si da v praci tak 2-3 denne, doma ho vidim tak jednou denne o vikendu. Nejsem uplne proti, ale existuje hranice mezi prilezitostnym kourenim a pak tim, ze to ohrozuje zdravi a rodinu, finance.
@Anonymní píše:
Moje tchyne je podobny pripad, ta je schopna nejist, ale ma na cigara. Manzel mi z detstvi vypravel silene historky jak jedli plesnivy chleba, spali 3 v jednom pokoji az do dospelosti, spoustu veci si plni az ted s nami, ale na cigara bylo vzdycky. Nikdy bych tohle svym detem neudelala, poznali jsme se jako kuraci a ted jsem ja nekurak a on si da v praci tak 2-3 denne, doma ho vidim tak jednou denne o vikendu. Nejsem uplne proti, ale existuje hranice mezi prilezitostnym kourenim a pak tim, ze to ohrozuje zdravi a rodinu, finance.
Ono je to jako se vším. O stylu myšlení. Pokud budu přemýšlet jako socka, budu tvrdit jak nemám peníze ale cigár se nevzdám. Pokud budu přemýšlet jako člověk, který si chce zvednout životní úroveň, odstraním toto zbytečné vyhazování peněz. Kurnik vždyť 2 roky se na to hnusný kouření vykašlat a člověk má na luxus dovolenou na Maledivách. Třeba. A to si může dovolit opravdu málokdo.
Neslysela jsem o matkach na MD ze by nasavaly vino. A kdyby, v poradku to neni. A odpad není ale chce rodinu a jde prece o zdravi jeji a budouciho miminka. A musi to byt žalostny pohled mladá holčina a v průměru 2 cigarety za hodinu v ústech