Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To dualita že. Když kouří chlap, zatímco žena je na mateřský - je to sobec a žena by si měla dávat stejnou částku na stranu pro sebe. Když kouří ženská - chlap má změnit práci aby bylo víc peněz na její koníček
![]()
Ne zakladateli, jako já tě chápu. 5 tisíc je fakt dost peněz a zvlášť za cigarety. Mě by tohle taky vadilo.
@Lynx.lynx píše:
To dualita že. Když kouří chlap, zatímco žena je na mateřský - je to sobec a žena by si měla dávat stejnou částku na stranu pro sebe. Když kouří ženská - chlap má změnit práci aby bylo víc peněz na její koníček![]()
![]()
Ne zakladateli, jako já tě chápu. 5 tisíc je fakt dost peněz a zvlášť za cigarety. Mě by tohle taky vadilo.
Díky díky, já jsem strašně rád že semnou někdo soucítí, i když my spolu nebydlíme jen chodíme
@Anonymní píše:
Ano má v plánu iqos, což by možná trochu vyřešilo zdraví ale rozhodně ne finance
Od dost kuřáků jsem slyšela, že jakmile přešli na elektronickou cigaretu, tak potom se jim podařilo přestat kouřit. Kolegyně kouřila skoro celý život, pak přešla na elektronickou, kterou ztratila v cizině na dovolené a pak už kouřit nezačala. Kolega přestal kouřit, protože měl motivaci, chtěl si koupit něco pro svůj koníček a manželka mu řekla, že kdyby to neprokouřil, tak by to měl. Pro něj to byla tak silná motivace a přestal s kouřením. Říkal, že nakonec to nebylo ani tak těžké, jak si myslel. Jsou určitá povolání, ke kterým se kouření více váže, ulevuje si tím od stresu atd. Teď mám kolegyně, které obě kouří. Ta jedna kolegyně, když tam byla sama kuřačka, tak tolik neprokouřila, ale jak tam jsou dvě, tak chodí častěji.
@ka2ka píše:
no a ty nemáš žádný koníček, žádný zlozvyk? ty si nedáš pivo? neprovozuješ žádný sport?
Jako sorry ale kouření se sportem fakt nesrovnavej…
s tim pivem, kdyz ho nepije porad, ale treba jednou za cas, kdzy jde s kamarady do hospody, tak ani to nesrovnavej ![]()
@_.Emilyyy píše:
Jako sorry ale kouření se sportem fakt nesrovnavej…
s tim pivem, kdyz ho nepije porad, ale treba jednou za cas, kdzy jde s kamarady do hospody, tak ani to nesrovnavej
ale tak on se pořád točí na těch penězích tak jsem chtěla vědět za co utrácí on
@ka2ka píše:
Uprimne do sportu se mi zda rozumné investovat…
Ani v tomhle tyhle veci nemuzes srovnavat…
Ahoj, úplně Ti rozumím co teď řešíš, ať z pohledu zdraví, tak z pohledu financí, ale řeknu Ti jedno. Ona je na tom závislá, takhle jsi jí poznal a teď jí chceš měnit. Pokud má dojít ke změně, musí chtít hlavně ona, jestli jí k tomu budeš nutit a ona chtít nebude, přijdeš o ní. Ultimáta nemusí zabírat, jestli jí miluješ, snaž se jí spíš pomoct a podpořit pokud s tím něco chce dělat. Pokud s tím nic dělat nehodlá, rozhodni se pak sám jestli s ní dál budeš. Nemám vlastní zkušenost, ale pro někoho přestávat kouřit je snadnější než pro jiné. Z mého okolí znám lidi, co kvůli založení rodiny přestali nadobro před plánováním rodiny, znám případy, co holky přestali těhotenstvím a po ukončení kojení se k tomu zase vrátili, znám i holčinu co nikdy nekouřila, její partner ano a když otěhotněla začalo jí to šíleně páchnout a on nezvládnul přestat, dostal už pak už s miminkem ultimatum a rozbilo jim to rodinu, kamarádka dodnes říká, že se opravdu snažil a že jim rozbilo vztah právě to ultimátum a on pak za dva roky nakonec zvládnul přestat a teď toho lituje. Je to asi hodně individuální. Ale každopádně je dobře, že to řešíš předem a máte prostor s tím pracovat, případně se rozejít bez následků pokud se neshodnete. Pokud to má „na háku“ a chce rodinu, asi už není co řešit. Pokud nějakou snahu přestat má, rozhodně bych to nezdávala a spíš se jí v tom snažila podpořit, než na ní spustit kolik to stojí a kdo to bude platit. Protože závislost o penězích není, ať je to cokoli, ten dotyčný pokud to potřebuje, tak si to prostě sežene za jakoukoli cenu. Cesta je odbourat tu potřebu. Ale jak na to je u každého hodně individuální. Držím palce
@ka2ka píše:
I kdyby ty peníze vyhazoval z okna, tak to má větší smysl, než cigára.
@ka2ka píše:
Za co? Já šetřím peníze abych dosáhl na hypo, zařídil si být a nějakým způsobem žil
Samozřejmě že si pivo dám jako každý, když se teď bavíme o financích nestojí mě to ani 500kc měsíčně
Delate si tady vsichni srandu? Nechapu, ze dneska se taaaak nadava na kuraky ale ze matky pred, v, i po tehotenstvi chlastaji prvni ligu, to je ok? Narozdil od vina, cigarety vam nemeni chovani, nejste z toho prichlastani a muzete se na 100% starat o domacnost, deti atd. Ale kdyz chlastate od rana vinecka, to je dneska v poradku 🙄 🙄 vzpamatujte se!!!
@Terodaktil píše:
Delate si tady vsichni srandu? Nechapu, ze dneska se taaaak nadava na kuraky ale ze matky pred, v, i po tehotenstvi chlastaji prvni ligu, to je ok? Narozdil od vina, cigarety vam nemeni chovani, nejste z toho prichlastani a muzete se na 100% starat o domacnost, deti atd. Ale kdyz chlastate od rana vinecka, to je dneska v poradku 🙄 🙄 vzpamatujte se!!!
Tady se bavíme o kouření, ne o alkoholu.
Ale máte pravdu, rozhodně to není správné
@Terodaktil píše:
Prosimtě vyklidni hormon a nesrovnavej kaluz a bahno. Cigara nebo alkohol oboji je svinstvo a do rodinného života a vůbec do života harmonického nepatří. Nevím z jaké si sorty ale žádnou matku v očekávání neznám, co chlastá první ligu.
@Anonymní píše:
Prosimtě vyklidni hormon a nesrovnavej kaluz a bahno. Cigara nebo alkohol oboji je svinstvo a do rodinného života a vůbec do života harmonického nepatří. Nevím z jaké si sorty ale žádnou matku v očekávání neznám, co chlastá první ligu.
Ja se nebavim o alkoholismu, ja se bavim o vinecku, ktere je dneska tak propagovane a to obzvlast matkama na materske.
Kdyby pritelkyne pila, fetovala… ale proboha ona kouri! Nijak ji to neovlivnuje chovani. Je stale pri smyslech. A vy z jeho pritelkyne delate nejaky odpad spolecnosti, ze kouri.
Netuším kolik, ale dost na to aby zaplatila vše co potřebuje, a dle jejich slov si něco málo ušetřila