6m - udrží se na nožičkách?

243
14.9.10 15:04

6m - udrží se na nožičkách?

ahoj maminy,
chci se zeptat - udrží se 6,5 m mimino na nožičkách? Myslím, když ho držíte v podpaží a zkoušíte postavit na podložku, jestli chvilinku vydrží mít napnuté nožičky.

Jen mě prosím nekamenujte, že se to nemá. Samotnou by mě to vlastně nenapadlo, ale byli jsme teď u mamky a ta to samozřejmě zkoušela a malý hned nožky pokrčí a ona začla plašit.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
14.9.10 15:07

jezis, co si ty babicky nevymysli…
v 6 mes to nemusi umet, nema prece posileny nohy, taky z ceho? KLIDDDDD a babce kup nejakou NOVOU knizku o vyvoji ditete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
14.9.10 15:08

:roll: Pokud si stoupá samo, tak to umí, jinak bych řekla že ne. Já to nezkoušela a zkoušet nebudu ;) . Rozhodně bzch to neviděla jako problém.

Mch, byli jste na půlroční prohlídce? Tam by případný problém ve vývoji pediatr poznal, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
14.9.10 15:11

Nekamenuju, ze svého okolí znám dost takovýhle babiček (ty naše mají naštěstí rozum). Vůbec jí takové praktiky nepovoluj - posazování, postavování… jen to ne. Jasně naše generace to přežila, ale to není důvod pro to, abychom to dělali s našimi dětmi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
14.9.10 15:29

naše tchýně babičky, mámy, tu východu měly jinou, moje tchýně už ve třech měsících tahala klárku do sedu za ručičky, oni to tak rý dělaly a další věci

nech mámu šílet a ty bud v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
14.9.10 15:30

Ne, rozhodne to nedokazal a nezkousela to ani doktorka na pulrocni, ani kdykoli jindy. Jeste v 10m ho manzel „postavil“ v ohradce a on se okamzite svezl a visel tam jen za ruce, v ocich zoufalej vyraz. Ted chodi normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.9.10 15:34

Byla jsem minulý týden u odbornice na Vojtovku, kam mě poslala moje dra kvůli tomu, že mimi ještě neumí to, co by podle tabulek mělo. A protože dle drbů je paní doktorka tak trochu spíš vědecká pracovnice než ženská, zkoušela malého i postavit. No ani smykem, že jo. Buď jak buď, podle ní je moje dítě poněkud zaostalé …

… no, vyděsila mě pořádně.

Ale naštěstí ve mně zbyl kousek mateřské intuice, který mi napovídá, že moje dítě jednak nebude skákat (i doslova) jak kdo píská a to, že „ještě“ nedělá tohle a támhleto, neznamená, že to nebude dělat nikdy a vůbec. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Takže tak! :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
14.9.10 15:40

Syn začal na 6,5 měsících sám lézt a nějak v té době se sám začal stavět v postýlce. Zpátky dolů neuměl, pouštěl se a padal jako prkno - hrozné období, neustále jsem ho musela hlídat a v noci trnula hrůzou, aby se nepostavil a pak nespadl a nepraštil se o postel. Možné to tedy je, ale musí k tomu dospět samo a ne ho do takového postoje nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
14.9.10 15:42

Moje mala se zvedne sama ,porad me chyta za ruky a neda si vymluvit,ze by jeste nemela :mrgreen: ,ale na nozickach se samozdrejme udrzi chvilicku.Rechta se tomu.
Myslim,ale ze maji jeste dost casu.

Ja babicku mam takovou doma,ty stary rady mi lezou na nervy.

• Citovat
  • Upravit
20777
14.9.10 16:12
janibubi píše:
Moje mala se zvedne sama ,porad me chyta za ruky a neda si vymluvit,ze by jeste nemela :mrgreen: ,ale na nozickach se samozdrejme udrzi chvilicku.Rechta se tomu.
Myslim,ale ze maji jeste dost casu.Ja babicku mam takovou doma,ty stary rady mi lezou na nervy.

Jani, to jsou automatické reflexy a nemají se u dětí podporovat. Jeden z nich je například odrážení nožičkama, když se něčeho dotýkají. Sestřenka takhle furt postavuje dítě na klíně (dělala to už v šestinedělí) a chlubí se tím, jak je šikovný. Jinak neustále ho má schouleného v sedu v náručí… Nemám už sílu jí vysvětlovat, že takhle fakt ne. Jinak samozřejmě každé dítědělá to, co mu ty dovolíš. Pokud ho podporuješ v tom, aby se přitahovalo ručičkama (což smí pouze doktorka na prohlídce kvůli zjištění reflexů, ale dřív se to doporučovalo s dětmi cvičit doma),tak to dělat bude. Pa mu začneš vyvyšovat hlavičku, aby dobře vidělo a skončíš u toho, že ho budeš posazovat, protože dítě to tak chce :zed: Opravdu super výmluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
14.9.10 16:22

Emilie, tak s vědeckou pracovnicí jsi mě pobavila. Některé pediatry by bylo lepší poslat někam na kongres, aby pochopili, že dneska už je to dělá trošku jinak než před třiceti lety :lol: Synek se někdy v osmi měsících začal plazit. A pak dlouho nic a na přelomu devátýho a desátýho měsíce najednou bum a během týdne si sám kleknul, sednul a postavil. Chodit začínal někdy kolem jedenáctýho měsíce a zvednout se bez opory někdy před dovršením jednoho roku. Nutno podotknout, že je to docela rychlík. Pro rejpaly - bavím se tu o dítěti, které nikdy nikdo neposadil, dokud to neuměl sám, to samé s postavováním a chozením. Dokonce jsem nezaznamenala ten první pomyslný krok. Tahání za ruce taky bytostně odsuzuju. Takže dokud sám nechodil, nikdo ho nesměl za ruce vodit. Až pak tak, že jsem mu podala ruku a on se jen přidržoval, ale ŠEL SÁM. To jsem se vykecala :jazyk: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
14.9.10 16:56
Amabilis77 píše:
janibubi píše:
Myslim,ale ze maji jeste dost casu.Ja babicku mam takovou doma,ty stary rady mi lezou na nervy.
Jani, to jsou automatické reflexy a nemají se u dětí podporovat. Jeden z nich je například odrážení nožičkama, když se něčeho dotýkají. Sestřenka takhle furt postavuje dítě na klíně (dělala to už v šestinedělí) a chlubí se tím, jak je šikovný. Jinak neustále ho má schouleného v sedu v náručí… Nemám už sílu jí vysvětlovat, že takhle fakt ne. Jinak samozřejmě každé dítědělá to, co mu ty dovolíš. Pokud ho podporuješ v tom, aby se přitahovalo ručičkama (což smí pouze doktorka na prohlídce kvůli zjištění reflexů, ale dřív se to doporučovalo s dětmi cvičit doma),tak to dělat bude. Pa mu začneš vyvyšovat hlavičku, aby dobře vidělo a skončíš u toho, že ho budeš posazovat, protože dítě to tak chce :zed: Opravdu super výmluva.

Hele vis co,je to moje prvni dite a nevim co muze a co ne,kazda doktorka tvrdi neco jinyho. Jak si mam po tom vybrat.Nevim,proc bych se vymlouvala.Ja sem na vse sama a nema mi kdo poradit,tak nemusis hned krytizovat.

• Citovat
  • Upravit
20777
14.9.10 17:09

Jani, já taky měla dítě poprvé, ale když už jsem se nacházela na netu, snažila jsem se získat i nějaké info o tom, co jo a ne. Píšeš, že jsi sama a nemá ti kdo radit. Fajn, tak to vezmi jako radu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
14.9.10 17:13
Amabilis77 píše:
Jani, já taky měla dítě poprvé, ale když už jsem se nacházela na netu, snažila jsem se získat i nějaké info o tom, co jo a ne. Píšeš, že jsi sama a nemá ti kdo radit. Fajn, tak to vezmi jako radu :wink:

Jo,ale problem je,ze i na netu najdes jine rady ,kazdej dela vse jinak.Rady si vazim od tebe,konecne nekdo napsal neco logickeho.

• Citovat
  • Upravit
14046
14.9.10 17:18

Emilie,
my mame takovou silenou neurolozku, nejhorsi je, ze ta tupa pani musi mit nad vyetrovacim luzkem TABULKU s FOTKAMA co dite ma a nema umet, protoze si to sama nepamatuje. DOdavam, ze kluci jsou podle ni zaostalci a je potreba rhbilitace. OD 7 mesicu oba lezou, jeden v pohode jde do sedu a zase zpet. Na rehabilitaci nam rekli, ze jsou kluci DOST NAPRED a kdyz budeme cvicit, jen se to urychly… no nekteri doktori jsou na .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí