Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj lidi, chtěla jsem se zeptat jestli je tu těhotná budoucí maminka okolo 6.měsíce a chodí pracovat? Já zatím do práce chodím ale, kolegyně přišla do práce s tím že její dítě přišlo do kontaktu s nakaženým a teď čekají na testování které ještě neproběhlo. Nechci ohrozit sebe ani miminko. Navíc nám nakázali v práci nosit zase roušky což si myslím taky není úplně ok v těhotenství. Byli by jste doma? Šli by jste za téhle situace na „rizikáč/neschopenku“?Díky za radu ![]()
Sla bych na neschopenku. Pokud se nervujes, ze muzes chytit coVid, tak to taky neni pro dite dobry. S klidem bych byla doma…
Asi to taky tak vidim @kalie
přítel je na mě naštvaný že jsem vůbec dnes šla do práce když ta kolegyně zatím nezná výsledky testů a ona doma nejspíš nebude…jí to je jedno jestli někoho nakazí…a navíc ta nemoc se neprojeví hned no ![]()
Šla jsem na neschopenku z jného důvodu, ale chvíli nato se v práci objevil rizikový kontakt a rozhodně bych na neschopenku šla i kvůli COVID. V 6. měsíci už jsem nechtěla riskovat vůbec nic, ten měsíc práce by nikoho nespasil.
Asi budu doma holky díky za radu, chtěla jsem pracovat dokud to půjde ale riskovat opravdu nic nechci a navíc je teď prej nové nařízení že lidi co byli v kontaktu s nakaženýma můžou chodit do práce když budou mít roušku
tak to už se mi opravdu nelíbí
Opravdu bych urcite byla doma. Zdrave miminko je uplne to nejdulezitejsi ![]()
Od zítra jsem doma holky
rozhodla jsem se nic neriskovat a nejít tomu naproti, doktorka po vysvětlení situace neměla absolututně problém mě nechat doma tak jsem za ní moc ráda
![]()
Já teda do práce chodím. A do teď mi na tom nepřišlo nic zvlastniho!
pracují v openspace
@Marmarram píše:
Já teda do práce chodím. A do teď mi na tom nepřišlo nic zvlastniho!pracují v openspace
Mě by taky na tom nepřišlo nic zvláštního, kdybych neslyšela že někdo z příbuzných kolegyně v práci s kterým sdílí jednu domáctnost má nařízenou karanténu…tak bych dál do práce ráda chodila měla jsem v plánu jít na mateřskou 6 týdnů před termínem…ale jen se mi nechce jít covidu naproti no, za ten risk to nestojí…díky rozvolněným opatření už nemusí být v karanténě všichni členové domáctnosti a to mi příjde jako hloupost.
@Meleys píše:
Mě by taky na tom nepřišlo nic zvláštního, kdybych neslyšela že někdo z příbuzných kolegyně v práci s kterým sdílí jednu domáctnost má nařízenou karanténu…tak bych dál do práce ráda chodila měla jsem v plánu jít na mateřskou 6 týdnů před termínem…ale jen se mi nechce jít covidu naproti no, za ten risk to nestojí…díky rozvolněným opatření už nemusí být v karanténě všichni členové domáctnosti a to mi příjde jako hloupost.
a jak si jako myslíte, že by se to dělalo, co kdyby jste každý měsíc potkala někoho nakaženého a každý měsíc byla celá rodina v karanténě, to by se zrovna mohli jít všichni houpat na švestku a pak členové domácnosti mají další kontakty a ty další kontakty a tak by to bylo nekonečný
@evulinda79 když jste těhotná tak to asi vidíte jinak…mě se to jako risk zdálo bavim se o svojí situaci, kolegyně zrovna u mě byla blízko a myslím si že mohla počkat týden než se dozví alespoň výsledky testů.
Jdi na rizikove a neres par mesicu nekde v praci. Ale neznamena to ze mas sedet doma v bubline. Normalne chod ven bez rousek a hadru na ksichtu akorat bych omezil mhd a nejake hromadne seslosti. Spis chod do prirody a nejakou fyzickou aktivitu nebo konicek. Kdyby lidi byli zodpovedni nemuseli bychom byt tak obezretni.
Já vám holky nevim, al už se resi, že bezpriznakovi nakazeni, nebudou muset být v karantene, pokud budou nosit respirátor. (Jistá si tím nejsem, doufám, že nesirim bludy). Co budeš dělat, jak takového člověka potkáš v obchodě, restauraci, v servisu, MHD, na kontrole u lékaře?
Takové nakažené můžeš potkat kdekoliv a oni ani nemusí vedet, že jsou pozitivní. To se chceš na celé těhotenství odříznout od světa? Být zavřená doma? Jako jasne, pokud si myslíš, že to pomůže, budeš klidnější a nemocenskou ti lékař napsal, tak proč ne.
jen nevím, jak by to vypadalo, kdyby to takhle udělali všichni.
a ještě, můžu se zeptat, vycházky mas neomezené?
@Marmarram píše:
Já vám holky nevim, al už se resi, že bezpriznakovi nakazeni, nebudou muset být v karantene, pokud budou nosit respirátor. (Jistá si tím nejsem, doufám, že nesirim bludy). Co budeš dělat, jak takového člověka potkáš v obchodě, restauraci, v servisu, MHD, na kontrole u lékaře?Takové nakažené můžeš potkat kdekoliv a oni ani nemusí vedet, že jsou pozitivní. To se chceš na celé těhotenství odříznout od světa? Být zavřená doma? Jako jasne, pokud si myslíš, že to pomůže, budeš klidnější a nemocenskou ti lékař napsal, tak proč ne.
![]()
jen nevím, jak by to vypadalo, kdyby to takhle udělali všichni.
a ještě, můžu se zeptat, vycházky mas neomezené?
Ja jsem se od sveta neodrizla ani kdyz byl nouzovy stav
chodila jsem normalne do prace az ted jsem si rekla kdyz mame rizikovy pripad v praci ze nema cenu riskovat. Nejsem zas blazinek abych to zas moc resila, pracovat jsem chtela…jde o to ze o tom rizikovem pripadu vim a byl by v me blizkosti proto jsem se rozhodla do prace uz nejit a nepodstupovat to riziko, myslim si ze to za to nestoji…nekdo jde na rizikovy hned jen proto ze se mu nechce v sest rano vstavat do prace…taky z toho nejsem moc nadsena no, ale podle toho co vidim ve zpravach situace se bude zhorsovat tak si myslim ze jsem udelala dobre ![]()
Jinak vychazky jsem si mohla urcit 6 hodin denne nemam je neomezene
@Meleys píše:
Ahoj lidi, chtěla jsem se zeptat jestli je tu těhotná budoucí maminka okolo 6.měsíce a chodí pracovat? Já zatím do práce chodím ale, kolegyně přišla do práce s tím že její dítě přišlo do kontaktu s nakaženým a teď čekají na testování které ještě neproběhlo. Nechci ohrozit sebe ani miminko. Navíc nám nakázali v práci nosit zase roušky což si myslím taky není úplně ok v těhotenství. Byli by jste doma? Šli by jste za téhle situace na „rizikáč/neschopenku“?Díky za radu
Před pár dny jsem nastoupila na Md, roušku fakt nenosím a ani jsem nenosila, do práce jsem chodila.. Takže asi tak ![]()