Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Meleys píše:
@martina.se každá se rozhodujeme podle sebe, já jsem teď izolovaná děti nemám jen jedno na cestě které ohrozit nechci. Navíc děti taky nechodili dlouho do školy že, půlroční prázdniny tu byly letos po dlouhé době a vsadím se že školy zase zavřou a domů ti to snad nedotáhnou…
Tak jasně.. Já mám doma 3 kluky, 6,8 a 14 let, je jen otázkou času,, kdo něco dotáhne.. Sama jsme teď nastydla - spala jsem pod otevřeným oknem, paní v lékárně úplně odskočila od plexiskla, když jsem požádala o něco na bolest v krku.. Divna to doba.. Člověk, aby se bál nastydnout, fakt ![]()
@Meleys píše:
Ahoj lidi, chtěla jsem se zeptat jestli je tu těhotná budoucí maminka okolo 6.měsíce a chodí pracovat? Já zatím do práce chodím ale, kolegyně přišla do práce s tím že její dítě přišlo do kontaktu s nakaženým a teď čekají na testování které ještě neproběhlo. Nechci ohrozit sebe ani miminko. Navíc nám nakázali v práci nosit zase roušky což si myslím taky není úplně ok v těhotenství. Byli by jste doma? Šli by jste za téhle situace na „rizikáč/neschopenku“?Díky za radu
Do práce chodím a jsem taky v 6. měs.
Práce v kanceláři openspace. Sluzebku cesty eliminovány. Můžu dělat i z domova, ale stejně tam chodím, prostě jak se mi chce. Nakazit se můžeš kdekoliv.
Mám obdobný problém jako zakladatelka. Jsem v ranném stádiu těhotenství, v práci máme kolegu, který má celou svou rodinu nakaženou a samozřejmě ještě do pondělí chodil do práce. Já jsem si hodila PN, protože jsem měla teplotu a škrábání v krku. Dnes naštěstí kolegovi vyšel negativní test. Mám pocit i vše nasvědčuje, že zmiňovaný kolega chodí na firmu, aby mohl pracovat (na tajňáka, velká ruka se šéfem). Takže je otázka kontaminace. Kolegové (chlapi) to neřeší, nakazit se prý musíme všichni. Šéf řekl, že jsem hysterická. Má pravdu jsem. Protože vím, že úplně se nedodržuje hygiena, není větraná kancelář a na 25 M2 jsme i v jednu dobu nasáčkovaný klidně i po 7 lidech. Otěhotněla jsem vlastně zázrakem a nechci si něco vyčítat, i když první trimestr není jistý nikdy. Co teď?