Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky snad mi poradíte, posledníms jsem měla 28.8. a mám pozitivní test jenže sem ve ctvrtek 10.10. začala krvácet, jako normální menstruace, jen krev je jakoby tmavá. Dle kalendáře jsem ten den byla v 6tt a dnes už to jsou 4 dny co krvácím, tak myslím že se jedná o samovolný potrat. Zítra jdu k lékaři na ultrazvuk. Jen mě zajímá jak dlouho ještě bývá pozitivní test? Teď sem si dělala jen ze zvědavosti a je dost silná carka pořád.
@marca9 Nevím, jak dlouho v těle zůstávají hormony, poptej se zítra gynekologa. Přesto ti přeji, ať máš z ultrazvuku radost, ať jde třeba jen o hematom. Držím palce a dej zítra vědět ![]()
Moc děkuji všem za reakci, zítra dám určitě vědět jak jsem dopadla i když tomu moc šancí nedávám. Tohle se mi ještě nestalo, tak jsem z toho úplně mimo.
@marca9 Ja mela vcelku peknou carku na mamatestu jeste 10-14 dni po potratu s revizi na zacatku 10. tydne a ducha po mesici.
Každopádně se bojím toho co mi doktor řekne, ted už jen spinim, slabé krvácení ustalo. Všude čtu že při potratu bývají bolesti, silné krvácení, dokonce stahy s následným vypuzenim jakési sraženiny. Nic takového nemám. Krev byla trochu růžová ale spíše do hněda, bez bolestí. Mám akorát zmatek v hlavě. Test mi přijde že zesílil ještě o trochu.
@Aduš8 píše:
No, když by se jednalo o začínající potrat, dá se někdy zastavit medikamenty, já bych šla na pohotovost.
pokud to je uz ve stadiu odvrhovani, coz by u krvaceni bylo, tak s tim zadne medikamenty nic neudelaji. Tohle plati pri pripady, ze se embryo nevyviji spravne a telo se rozhodlo plodu zbavit.
Medikace se da podavat treba pri hrozicim potratu kvuli hematomu, ktery se vytvoril za gestacnim vackem, ale i to je udajne placebo, tak nevim no. Mne osobne to asi pomohlo, kdyz jsem u prvniho tehotenstvi mela za uhnizdenym vajickem dva obri hematomy.
K otazce zakladatelky: takhle ze zacatku to nijak zvlast neboli. Tak zhruba jako silnejsi menstruace. I to krvaceni je takove o chloupek silnejsi. U mne se potrat taky rozbihal na pokracovani, chvilku jsem krvacela, pak to ustavalo, pak zase, az se to nakonec rozjelo na plne perdy. Sliznice ze mne kupodivu neodchazela zadna, alespon si na nic takoveho nevzpominam. Kdybych nevedela, ze jsem tehotna, budu to povazovat za opozdenou silnou menzes.
Prozatim neztracej nadeji, taky to muze byt hematom, ktery praskl a vyprazdnuje se. V takto ranem stadiu byva deloha hodne prokrvena, neni neobvykle, ze nekde praskne zilka a zena krvaci, plod muze ale byt v poradku. Uvidis pak na kontrole. Do te doby se setri, ROZHODNE NEZVEDEJ NIC TEZKEHO.
Holky tak z dnešní kontroly nejsem moc chytrá, jako váček tam je, byl hodně blbě vidět, je někde až vzadu. Nicméně doktor říkal že nedokáže posoudit jak se to bude dál vyvíjet. Je tam vidět prý nějaké odlučování, ale čeho už neřekl. Nabral mi krev, výsledky budou zítra a za týden na kontrolu. Poté se uvidí, jestli embrio roste či nikoliv. Je to tedy šance 50/50.Srdíčko nevím jestli bylo, ani velikost neměřil. Dnes tedy 6tt+4, držte mi palce🙏
@marca9 píše:
Holky tak z dnešní kontroly nejsem moc chytrá, jako váček tam je, byl hodně blbě vidět, je někde až vzadu. Nicméně doktor říkal že nedokáže posoudit jak se to bude dál vyvíjet. Je tam vidět prý nějaké odlučování, ale čeho už neřekl. Nabral mi krev, výsledky budou zítra a za týden na kontrolu. Poté se uvidí, jestli embrio roste či nikoliv. Je to tedy šance 50/50.Srdíčko nevím jestli bylo, ani velikost neměřil. Dnes tedy 6tt+4, držte mi palce🙏
ted je to hop nebo trop. Drz se, setri se, nezvedej nic tezkeho a nenervuj se.
@warita no on doktor říkal, že děloha je hodně prosáklá, když mě vyšetřoval pohmatem. Podle toho ultrazvuku nebylo nic moc poznat, uvidí se za týden zda těhotenství prosperuje a hlavně zítra se dozvím hodnoty hcg zda odpovídají stáří těhotenství
Ahojky chtěla bych se zeptat jsem sice 12+3tyden těhotná ale už 5ti den krvácím byla jsem na pohotovosti a tam mi řekli že placenta na zadní stěně, nad vnitřní brankou projasnění nevíte co to znamená ještě mi tam dopsal hrozí potrat
tak se bojim
@Lucinka279 a jdes k doktorovi zitra? Neco ti rict museli, ne? Ja se vzdycky vyptavala jak blazen na podrobnosti..
každopádně se určitě setri a doktor ti rekne vic ![]()
No právě že nic víc mi neřekli dali mi nějaký prasky Ascorutin a to je všechno prý se uvidí ale co to znamená nevím
Holky jak mi v pondělí Dr říkal podle ultrazvuku že se něco odlučuje, tak teď večer ze mě něco malého vypadlo, je mi trapné sem dávat forku, ale vypadá to jako maličký kousek nějaké tkáně (když to přirovnam tak jako uriznuty kousíček jater) blbé přirovnání vím ale jinak to popsat neumím. Bolesti žádné, tak nevíte zda třeba je už konec? Nebo co to může být? ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.