7 měsíční usíná s pláčem

139
10.11.19 21:25

7 měsíční usíná s pláčem

Ahoj maminky,
jdu si k Vám pro radu. Naše malá má už narození problém s usínáním, ale vždy jsme to zhruba do 20 minut zvládly i když občas s pláčem. Teď ji je 7 měsíců a usínání je minimálně na 2 hodiny a ještě k tomu s hysterickým pláčem. Do teď usínala sama v postýlce. Doktorka mi poradila, ať ji chovám, že nechce být sama. Chovám ji, ale to by si nejradši hrála a ne spinkala, takže vymyslí kde co. Vzala jsem si ji do postele, s tím že počkám až usne. Nic. Přetáčí se na bříško, peruje na kolinkach a poknourava. Přitom je unavená, protože neustále ziva a mne si očička. Většinou usne az vyčerpáním z řevu a je jedno jestli ji hladim, zpívám, povídám, jsem s ní a prostě nic. Jednou jsem ji nechala i vyrvat, ale to bylo taky k ničemu, akorát jsem z toho měla výčitky 8o malou dávám do postýlky kolem 7 a usne většinou až kolem 21-22 hodiny. Jinak spinká celou noc, už od jejího 2 měsíce spinká až do rána do 6 hodin. S tim usinanim je to problem i pres den. Malokdy usne v klidu. Vetsinou ji musim dat do korbicky na balkon a tam usne, ale spani v postylce je proste problem. Kojim ji už jen ráno a večer a vecer ji ještě musím dokrmovat kasi protože ji mliko nestačí. Nemyslím si že by mohla mít ještě hlad. Nezažila jste některá něco podobného? Už jsem zoufalá 8o jo a šátek taky neplatí, už od mala není moc chovácí typ a neměla ráda ani zavinovačku. Děkuji za jakoukoli radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
608
10.11.19 21:32

A je v těch 19 hod skutečně unavená? Dcera od narození usínala kolem 22 hod, vstávala v půl 6 - 6. Prostě nepotřebovala moc spát. Až od doby, kdy přes den nechodí spát, tak se spánek přesunul na 20-20.30. (vstává v 6.30). Když jsme upustili od společensky přijatelného času usínání a prostě si s ní do těch 22 hod hráli v klidovějším režimu, tak usnula během chvilky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.19 21:39

Já myslím, že ti nechce usnout, protože na to prostě ještě neni dost unavená… Nedávej jí spát tak brzo… A že zívá a mne si očička - podle mě to se děje protože vycítí, že já´í začínáš uspávat, cítí že je v postýlce, že má spát, tak si mne oči a zívá… Ale podle mě ve skutečnosti opravdu spát ještě nechce, takže já radím odložit uspávání aspon o hodinu až dvě… Uvidíš, že to pomůže… Proč jí dáváš tak brzy?

• Citovat
  • Upravit
207
10.11.19 21:42

No asi to budeš muset vydržet. Náš mrňous, kterému bude teď rok, spi s námi v posteli. Když byl uplně maličký, tak nebylo uspávání problém. Momentálně je to tak, že mi u uspávání zdrhá z postele, ale vím, že už je třeba pět hodin vzhůru, navíc na něm taky poznám, že už je unavený. -ale nemůže vydržet ležet. Musím ho chvíli držet v objetí, aby se zklidnil a pak během chvilky začne oddychovat. Kdybych ho nechala, tak mi bude taky klidně hodinu zdrhat z postele a spát nebude. Ale každý je jiný. Naše nejstarší v jeho věku usínala sama v postýlce poté, co jsem ji přečetla pohadku-otocila se na bok a usnula… A až jako starší začala najednou blbnout s usínáním.. kamarádka zas měla miminko úžasný, co se týká usínání. Ale jen do té doby, co se naučilo si stoupnout. Pak mu úplně hráblo a třeba dvacetkrát za noc se postavil v postýlce a pak brečel, protze si zas neuměl zpátky sednout:D
Já bych ti za sebe doporučila uspávat buď v naruci-coz je dost fyzicky náročný..nebo si s ní lehnout do vaší velké postele-abyste byly spolu..nic moc jinýho asi nevymýšlíš. Možná zkusit uložit pozdeji-ale moc dobře vím, že tohle nemusí vůbec pomoci-kdyz nám naše prostřední taky nechtěla večer usínat, tak jsme taky dostávali rady-ulozit později, nebo nenechat odpo tak dlouho spat-vubec nic to ale nezměnilo na tom, jak potom dlouho večer usínala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
10.11.19 21:52

Dávej ji spát později. Dost mít a bude pořád brečet, ale usne třeba rychleji. Náš nejstarší usínám s řevem od narození až asi do dvou let. Doteď si pamatuju, jak jsem ho vzdy naschvál rozbrecela, aby usnul, protože bez pláče prostě nikdy neusnul. Az jednoho dne najednou usnul nějak sám a bylo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
10.11.19 21:54

@Petula16 Kdy má poslední denní spaní? Taky se přikláním k názoru zkusit ji večerní usínání posunout na později..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
10.11.19 22:10

Buď je to jen fáze, která přejde nebo ještě není tolik unavená… Může to být také tou blízkosti, že si více uvědomuje kdo je kdo a tak nechce být sama v té postýlce. Potom tím, že dřív byla zvyklá na tu postýlku v rámci uspavani a s maminkou si hrála, tedy ty sama si ji přímo u sebe nikdy neuspavala, je pak v rámci aktuálního uspavani zmatená, co že se to bude dít… Co takhle zkusit nějaký rituál, který naznačí, že se jde spát a ne hrát. U mojí dcery zabírá, že si ji v pololehu dám na sebe, po koupání dostane mlíčko, sedí na mě a pije. Jak dopije dám si ji na sebe v tom pololehu a sedím v potemnele místnosti bez jakýchkoliv zvuku. Nemluvím na ni (to je pro ni základ ke spánku, jak začnu mluvit zpívat, okamžitě se probere), prostě jen tak na mě leží, trošku ji jednou rukou natrasam, hlavičku má na mých prsou a moje dýchání a tlukot srdce ji uspava. Jinak podotýkám, že moje dcera je spací nezmar, tohohle docílit mi trvalo spoustu urvanych večerů, byla zvyklá usínat u kojení, ale kupodivu do 14ti dnu si zvykla. Že bych jí položila do postýlky, pohladila a ona by usla to je úplná říše science fiction :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
11.11.19 07:35

Dávala bych spát pozdějí a zkusila bych tu kaši dát raději ráno. Kaše může být těžká pro ní, hůře stravitelná. Může ji bolet bříško. Já později dávala na večeři zeleninové polévky. Nebo jen mlíko ještě v 7m. Polevky já teda dávala kolem 10m. Kaši ale jen ráno, nebo dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
11.11.19 11:15

@Maylaa @chaela @t-jani tak já ji dnes večer zkusím dát do postýlky později a uvidíme, ale nemyslím si, že by to bylo tím, že by byla málo unavená. S odpoledním spánkem mívá také problémy a pokud spinká v kočárku, tak spí +/- 1 hodinu okolo 15:00. Někdy jsou dny, kdy odpoledne nespí vůbec, nebo max. 10-15 minut, protože třeba nemůžeme jít ven a v postýlce ne a ne usnut. S večerním usínáním je to úplně stejné, ať už odpoledne spí, nebo ne. Právě se mi zdá, že když přes den víc spí, tak ji jde večer i lépe to usínání. Snažím se ji stále nastavit nějaký režim, ale nějak se nám to nedaří. Ráno vstává kolem té 6, někdy se stane, že i kolem 7. Dám ji najíst a hrajeme si. Kolem 9-10 (jak kdy) začne být protiva, tak ji dám do postýlky, tam si chvíli hraje a většinou brzy usne. Spinká někdy 30 minut, někdy i 2 hodiny. Odpoledne usíná jak kdy, venku v kočárku ano, doma ne, ale pláče, je protivná, zívá a vidím na ní, že by spinkala, ale prostě doma ji to nejde. Nevím, jak ji ten režim nastavit, když pokaždé spí jinak dlouho. Nicméně dneska ji zkusím dát spát déle a uvidíme, jak nám to půjde :think:

@hicha malá právě není ani muchlací typ, už jsem si ji do velké postele zkoušela brát, ale zajímá ji všechno okolo, jen ne spaní. Muchlat se se mnou nechce ani náhodou, to se ode mě odstrkuje :roll: a to já bych se s tou rošťandou muchlala nejradši pořád :srdce: na usínání v náručí ji moc zvykat nechci, za chvíli bych měla vytahaný ruce, jak je těžká :lol: zkusím to pozdější ukládáná a uvidíme :)

@Martha03 rituál taky máme, každý večer stejný, koupání, jídlo, už s ní mluvím v klidu, žádné blbosti. Občas se stane, že v tu dobu příjde zrovna manžel z práce, tak spolu chvíli blbnou, ale není to vždycky :roll:

@Veru1987 mlíko ode mě ji už nestačí a tím, že jsem celou dobu kojila, tak nechce flašku, proto ji dávám tu kaši. Jídla má přes den dost, kojim už jen ráno a večer a proto jsem chtěla, aby měla večer mléčnou stravu, i když ve formě kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
11.11.19 11:24

@Petula16 jak rikam kase jsou ale tezke, jsou to sacharidy. Muze to hure travit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
11.11.19 11:27

@Petula16 já bych fakt zkusila nastavit pevný režim toho spaní. Postupne posouvej ten dopoledni spanek smerem k obedu, treba kazdy den ji uloz o 15 min pozdeji. Nakonec ti bude spat jen jednou po obede a vecer usne lip. Ono čím líp dítě spí přes den, tím líp většinou spí i v noci.. Mne mladší taky nikdy neusnul přes den v postýlce, tak jsem ho dávala spát na balkón do kočárku. Spaval tam až do 2 a půl roku. Když to nešlo na balkón, byl v kocare v ložnici. Teď nejmladší doma taky přes den nespí, tak opět učím na kočár na balkoně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí