Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Konys být zoofil nebo třeba pedofil je úchylka a nemůžete to srovnávat.
To že se někdo cítí jako zvířata nebo citrón taky v pohodě není. Je to jednoduché… když se někdo narodí biologicky jako žena a cítí se jako žena tak se tomu říká cisgender, biologické pohlaví se schoduje s genderem toho člověka. Když se někdo narodí biologicky jako žena ale cítí se jako muž, tedy narodí se ve špatném těle tak je to transgender. A když se někdo narodí biologicky jako žena a necítí se třeba ani jako jedno, nebo třeba jako žena i muž současně tak je právě nebinární, těch nebinárních identit je hodně…třeba genderfluid, agender, bigender atd.
Ale můžete si to vygooglit aby jste to pochopili 🙂
@Anna766 to jaká zájmena používám neurčuje můj gender. Každý může používat zájmena jaké chce. Používám ona protože je to jednodušší, hlavně v češtině, jsem na to zvyklá. Ale používám i ono, spíš méně. V angličtině používám jenom they/them
@Konys píše:
Takze druhy konec od nas. U mimca je to problem, ja mam strach z rotaviru. Mam o 21let mladsiho brachu, a kdyz mu byl rok, malem na rotaviry zemrel… 14dni ho krisili na JIP… Proto mala dostala ty dve vakciny Rotarix do pusiny. Z toho mam fakt lufta. Minuly tyden kdyz jsem shanela Tasectan, na prujem pro malou pac Smectu hrde vyzvraci ihned..jsem zjistila, ze maji spousty leku vypadek..![]()
Takze zahajuji predzasobeni vsema ruznyma lekama, na tyhle bezny veci
Clovek nikdy nevi, co si zase natahneme domu
Já takhle dopadla úplně stejně se sirupem Paralen pro děti. Prostě není.
@Modesta píše:
Já takhle dopadla úplně stejně se sirupem Paralen pro děti. Prostě není.
Ja zjistila ze vetsinou zapadly maly lekarny, mivaji jeste par kusu.. pac vsichni chodi v nakupacich do Benu, Maxe… tak jeste zkuste treba taky nejakou malou.. Loni jsem nikde nemohla sehnat Fenistil kapky, nikde ani na webu… a zastrcena mala lekarna mela asi 8ks… A ted jsem tam prave sehnala ten Tasectan, sice posledni kus, ale sehnala… ![]()
Večer jsem mluvila se ségrou a ta říkala, že jí kdysi stará pediatrička poradila, ať koupi normální malou flašku coly a do toho dá patřičnou dávku kynedrilu (prý stačí půlka prášku). Pořádně prohrkat, ať tam nejsou bublinky. A dávat po lžičkách. Ale ta cola musí být ledově vychlazená.
Prý nechat dítě dvakrát vyzvracet, ať se žaludek vyprázdní, a pá se takhle zklidní. Tasectan do nich při zvracení nedostanu. Tak příště zkusím tohle.