Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdyz nebude každé pohlaví chtit vlastni wc a vagon vlaku, mělo by to jit zvladnout. Vlastním dětem to musime nejak vysvetlit my rodice.
@Floralys píše:
Ale fuj.
![]()
Koukala ses? Je to úplně normální rozumná ženská. Tyhle reakce fakt nechápu.
@Freeandwild píše:
Koukala ses? Je to úplně normální rozumná ženská. Tyhle reakce fakt nechápu.
Já jen, že ještě není po 22 té hodině. ![]()
Mě konkrétně to, jak se lidé identifikují, žíly netrhá. Ať se kdo chce identifikuje třeba jako špagetová příšera, já mu tak klidně říkat budu, to mě nijak neubude. Stejně je mi jedno s kým a jak souloží, pokud to nejsou děti nebo zvířátka.
Co mi fest vadí je, že jsou všichni teď tak připosr. aní říct, že ať se člověk identifikuje jak chce, pořád tu jsou mezi pohlavími rozdíly, a vzniká z toho taková absurdita, že taková Rowlingová musí chodit kanálama za to, že řekla, že lidé, kteří menstruují, jsou ženy, jak skandální. A pak nechají klidně přeoperované chlápky soutěžit v ženských kategoriích, jenom, aby se to jejich křehkých duší nedotklo, ale že se to dotkne tisíců žen, které proti nim fyziologicky nemají šanci, to už je každýmu jedno.
Ty řeči „Mě to nevadí, ale ať se všude necpou“ to je tak krásná ukázka, jak moc vám to vadí. Já začal o těchhle věcech pomalu mluvit s dětmi a je vidět právě to, jak moc jsou ovlivněný tím, s čím se setkávají a s čím ne. Takže pokud se nebudou „cpát“ do pohádek a tak podobně, tak se s nimi děti nesetkají v běžném životě a nebude to pro ně „v pohodě“ až je potkají. Otázka gendrové identity je otázkou až někdy okolo puberty, ale tou dobou už mají děti daný určitý vzorec chování a myšlenek.
@Kipa22 píše:
Ahoj všem, tak na mě vyskočil další článek o nepřeberném množství genderových identit, které každým dnem rostou jako houby po dešti:
https://www.lifee.cz/…_286719.html?…. sznhp. box&dop_req_id=R5Sovcxmwa1-202201110743&dop_id=14819021
Začínám mít pocit, že se svět zbláznil. Asi špatně koukám, ale já v životě viděla jen dvě pohlaví - ptáka a pipku. Nic víc neznám. Přišla jsem jen sdělit své dojmy.
V pohodě, naštěstí přišel covid, Rusové se snaží vyvolat válku, takže problémy s těmito jedinci se asi brzo vyřeší ![]()
@gabrriel píše:
Ty řeči „Mě to nevadí, ale ať se všude necpou“ to je tak krásná ukázka, jak moc vám to vadí. Já začal o těchhle věcech pomalu mluvit s dětmi a je vidět právě to, jak moc jsou ovlivněný tím, s čím se setkávají a s čím ne. Takže pokud se nebudou „cpát“ do pohádek a tak podobně, tak se s nimi děti nesetkají v běžném životě a nebude to pro ně „v pohodě“ až je potkají. Otázka gendrové identity je otázkou až někdy okolo puberty, ale tou dobou už mají děti daný určitý vzorec chování a myšlenek.
Tady by mohla pomoci hospitalizace. A zábaly. ![]()
@Kipa22 Tak existují i lidi, kteří se narodí s zenskym i mužským pohlaví zároveň. Tam bych to chapala, tu potřebu odlišit se od ostatních, přeci jen jsou jiní. Ale jak tu píšou ostatní, taky je mi to jedno, ať se vymezují, jak chtějí. Je to jejich právo.
@Freeandwild píše:
Prosímtě a v čem konkrétně Ti to vadí?
Pro rozšíření obzorů doporučuju mrknout na Lenku Královou a její pořad V Tranzu. Celkem věcně tam popisuje realitu trans životaI trans nebo jiní lidi jsou pořád lidi, většina z nich nikomu neubližuje, tak ať si každý žije podle svých představ.
Ano souhlasím ale nemusejí to pořád někde veřejně vytrubovat. A s prominutím se s. r.á. t do lidí co někde řeknou že jsou 2 pohlaví. Viz. Emma Watson a autorka Harryho Potter, málem je ukamenovali kvůli nějakýmu komentáři, kterej beztak ani nemyslely nijak proti těmhle lidem.
Ať si má každej pohlaví jaký chce ale ať si ho schová do spoďárů a dá s tim pokoj.
@Pruhovaný_mýval Pokud narazis na toho preoperovaneho chlapa na ženu, který soutěžil se ženami ve vzpirani, tak pokud si to dobře pamatuji, tak ani nevyhrál 😀 🙂.
Příspěvek upraven 11.01.22 v 10:02
@gabrriel píše:
Tak nějakou takovou pohádku vymysli ty chytrolíne. Myslím že by moc velkej úspěch neměla. Ale za pokus to stojí ![]()
@Floralys píše:
Tady by mohla pomoci hospitalizace. A zábaly.
Tak jsem rád, že víš, co ti pomůže. Tak šup ![]()
@Kaktusanda píše:
Tak nějakou takovou pohádku vymysli ty chytrolíne. Myslím že by moc velkej úspěch neměla. Ale za pokus to stojí
To není úplně moje parketa a proto se do toho neženu. Udělal bych víc škody, než užitku. Ale první vlaštovky už jsou. Viz nová norská Popelka. A co křiku tu bylo, že se tam líbají dva muži.
@Freeandwild píše:
No, tak ono to v ČR s právy třeba pro trans osoby není nijak žhavý. Aby si trans člověk mohl změnit pohlaví v občance, a nemusel tak při každém ukázání občanky sdělovat, že je trans (což je třeba pošťákovi, při půjčení lyží atd… žejo, tak se musí nechat vykastrovat. Což je právní úprava na úrovni asi tak Ukrajiny
Takže se nedivím, že se snaží získat pro sebe podmínky, aby mohli nějak slušně žít.
Tak pozor pozor…nemluvíme tady o trans osobách. Protože trans osoba je žena v těle muže nebo nopak. Stále jsou to 2 pohlaví, které se prostě jen blbě narodili. To je podle mě diametrální rozdíl, než to co tady nově vzniká.
Ale fuj.