Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Amalthea píše:
Fakt jsi v životě neviděla jiné pohlaví něž tyhle dvě?
Ty jo? Protože transgender chlap je zase jenom chlap. Pokud neresis způsob, jak se tím chlapem stal, ale řešíme pohlaví.
@sirikit píše:
Asi bych nebyla až takhle ostrá, ale taky mi to přijde jako… umělé vytváření problému.![]()
Dcera se mi to neuměle snažila vysvětlit, že já se přeci taky každý den necítím jako 100% žena, ale někdy jenom na 85% a někdy na 50…
Ale ne, nemám na to.
Furt se cítím jako ženská a nemám sebemenší pochybnost, akorát občas mi holt nesedne účes a pak ta tlustá období…![]()
Každopádně jsem ráda, že to mám takhle jednoduchý a nenutím svoji niternou identitu pitvat ani sama sebe, natož svoje okolí, které má svých starostí dost a je mu to úplně fuk.
A u toho bych asi zůstala.
Nijak mě nepohoršuje, když se kdokoli cítí být kýmkoli - pokud mně samotné svými pocity nekomplikuje život, například požadavkem na nestandardní oslovování.
Prosím, pan Vopička nebo paní Vopičková, děkuju moc pěkně.
I když mám někdy špatnou náladu nebo mi není dobře, vždy se cítím jako 100% žena. Není ve mně ani jiného.
@inkakřivák píše:
Ty jo? Protože transgender chlap je zase jenom chlap. Pokud neresis způsob, jak se tím chlapem stal, ale řešíme pohlaví.
Jop tady to mám stejně - transgender mi přijde jako zbytečné označení. Maximálně po dobu „přechodu“ z jednoho pohlaví na druhé. Ale když je hotovo, tak jaké pak trans. Už je to chlap, žena a co je komu po tom, čím byl loni.
@gabrriel Tady se totiž míchá psychika a fyzicno. Fyzický můžeš být chlap nebo žena. Bez ohledu na to, jak to pohlaví vzniklo. Gayové jsou také muži, lesbičky ženy, z tohoto pohledu. Nevím, prý je možné dokonce být i obojí, prý to existuje jsem četla. Ale to, jak se cítím neznamená, že jsem. Z toho pohledu bych občas mohla být balón nebo prase, ne? Anebo utopená krysa třeba. A pochybuji, že by tohle někdo zařadil jako další pohlaví.
@gabrriel píše:
Jop tady to mám stejně - transgender mi přijde jako zbytečné označení. Maximálně po dobu „přechodu“ z jednoho pohlaví na druhé. Ale když je hotovo, tak jaké pak trans. Už je to chlap, žena a co je komu po tom, čím byl loni.
Vidím stejně.
Nemám sebemenší problém říkat Michaele, která byla ještě loni Michal, Míšo vy, a to v ženském rodě.
Větší problém bych nejspíš měla s nebinárním TÍM, ve smyslu „buďte tak hodné a navažte mi dvacet deka polickýho uheráku.“
Ale úplně bez ironie - jak můžu já, jako zástupkyně většinové společnosti, vyjít vstříc zbylým 69ti pohlavím, krom pokrčení rameny a akceptujícího „Hm..
“?
Hlavně ať s těmito nesmysly nepletou hlavy dětem ve školách. Odjakživa byly dvě pohlaví jak u lidí tak v přírodě.
@gabrriel píše:
Teoreticky to tak v běžném styku asi může být chápáno a po tranzici je ten člověk svým sociálním statusem nebo i formálně muž nebo žena.
Je ale spousta trans lidí, co nechtějí absolvovat operaci genitálií, a spokojí se třeba s hormonální terapií a psychoterapií - tzn. ty lidi pak vypadají jako muž/žena, ale v občance mají své původní pohlaví a můžou mít stále i původní genitálie. To bude zajímat minimálně asi jejich partnery ![]()
@Oli.Lyon píše:
Kdyz nebude každé pohlaví chtit vlastni wc a vagon vlaku, mělo by to jit zvladnout. Vlastním dětem to musime nejak vysvetlit my rodice.
No, nedovedu si představit, že někde postaví 72 WC vedle sebe. ![]()
Mela jsem spoluzacku, co jde dnes muzem. Vysla s tim v maturitnim ročníku. Pokud s tim fakt maj takovej pakec, je mi jich spis lito, užil si svý. Myslim si, ze za jejich práva až ujete bojuje par exhibicionistu, co prostě chtějí uznání, na druhou stranu, nebudeme se tvarit, ze nejsou rozdíly mezi zenou, muzem, zlutym, černým, bilym… Vzdyt jsou. Ta hyperkprektnost se vyzaduje jen smerem od bileho heteraka.mi prijde. Ale nijak o tom nedumam. Buhvi s cim se mi jednou identifakujou moje dvě děti 😅
@Kipa22 píše:
No, nedovedu si představit, že někde postaví 72 WC vedle sebe.
Ja v případě nouze největší klidně zabehnu na pany, neb moje zkušenosti hovoří jasně, pánské wc je vzdycky blíž! Jen nevim, jak by se označovali ma dveřích. To by byl zas monstr problém ![]()
@Pitřice píše:
Hlavně ať s těmito nesmysly nepletou hlavy dětem ve školách. Odjakživa byly dvě pohlaví jak u lidí tak v přírodě.
pohlaví jsou dvě, gender je něco jineho.
@jahodacervena píše:
@Kipa22 Tak existují i lidi, kteří se narodí s zenskym i mužským pohlaví zároveň. Tam bych to chapala, tu potřebu odlišit se od ostatních, přeci jen jsou jiní. Ale jak tu píšou ostatní, taky je mi to jedno, ať se vymezují, jak chtějí. Je to jejich právo.
Mě je to jedno do té doby, dokud to necpou dětem do hlav a nedělají jim v hlavách bor.del.
@Amalthea píše:
Fakt jsi v životě neviděla jiné pohlaví něž tyhle dvě?
Neviděla, mám v tomto oboru asi vzdělanostní mezery. Já znám opravdu jen ptáky a pipiny.
Ale můžeš mi klidně nějaké jiné pohlaví přijít ukázat. Ráda se dovzdělám. ![]()
@Kipa22 píše:
Mě je to jedno do té doby, dokud to necpou dětem do hlav a nedělají jim v hlavách bor.del.
Mě třeba štve, že na holčičky je v obchodech skoro všechno růžový a neustále poslouchám hromadu sexistických předsudků. V pohádkách se musí princezny vdávat a být zachraňovány a další hromady výmývání mozků malým dětem. Zajímavé, že ti vadí možnost, že si tvé dítě možná bude mít možnost si vybrat nějakou třeba i dodnes neexistující genderovou identitu, ale tyhle nesmysly a tupé staletí hlavně ženy omezující tradice ti nevadí. ![]()
Mně vadí spíš to, co dětem cpou do hlav tradiční pohádky a takoví omezenci, jako jsi ty. ![]()
@Freeandwild píše:
Teoreticky to tak v běžném styku asi může být chápáno a po tranzici je ten člověk svým sociálním statusem nebo i formálně muž nebo žena.
Je ale spousta trans lidí, co nechtějí absolvovat operaci genitálií, a spokojí se třeba s hormonální terapií a psychoterapií - tzn. ty lidi pak vypadají jako muž/žena, ale v občance mají své původní pohlaví a můžou mít stále i původní genitálie. To bude zajímat minimálně asi jejich partnery
což vlastně spadá do té kategorie „v průběhu přeměny“ protože to nedokončili a skončili někde mezi.