Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Papaja32 jeste vydrž, ne každá má osmý den dvě čárky. Já měla osmý den sotva viditelného ducha a spousta holek má // až klidně 10 i další den. A btw. kdyby to náhodou nevyšlo, kety jsou někde i statisticky úspěšnějsi. Držím palce
Oficiálně se má testovat až 14-tý den po transferu.
Jelikož jsem byla vždy těhotná po IVF a prvně brali krev na HCG, tak jsem si zkoušela udělat TT v sedmém týdnu a na testu byla jen slabá čárka, takže co by tam bylo třeba 14-tý den či osmý? Asi nic.
8.den je proste brzy.to by ti normálně ještě ani nevynechala menstruace.
@Anonymní píše:
Oficiálně se má testovat až 14-tý den po transferu.
Jelikož jsem byla vždy těhotná po IVF a prvně brali krev na HCG, tak jsem si zkoušela udělat TT v sedmém týdnu a na testu byla jen slabá čárka, takže co by tam bylo třeba 14-tý den či osmý? Asi nic.
v 7tt čárka slábne, jelikož prý hcg je tak velké, že testy dělané na 10 či 20 jednotek nezvládají
@Papaja32 píše:
@karkarka ne ms má být ve čtvrtek ale hrozně bolí břicho![]()
ano a dneska je neděle, takže je to brzo a hodně
Zatím může být brzo, i když většina už 8. den aspoň ducha má. Možná patříš k menšině. Příznaky neřeš, většinu těch „těhotenských“ stejně tak můžou způsobovat léky.
Kdyby všechny IVF vycházely napoprvý, nemají reprodukční doktoři co žrát. Bohužel, ani DV nejsou záruka. I tam je úspěšnost pořád nějakých 50–70 %. 100 % nezaručí nikdy nikdo. KETy mají dnes už srovnatelnou úspěšnost s ET, takže šance tam je velká. Po dvou máš kumulativní úspěšnost kolem 80 %, po třech přes 90 %.
Jinak termín MS vůbec neřeš, pokud máš čerstvý ET, tak nejspíš v hormonálně řízeném cyklu, tudíž MS přijde nejspíš až po vysazení léků – nebo kdykoli. Příští čtvrtek je pozdě, pokud je to 8. den po vkladu 5denní blastocysty, tak dnešek odpovídá už 13. DPO.
Držím palce, ať se přece jen ukáže.