8měsíční pozdě usíná

2643
14.5.14 09:32

8 měsíční pozde usíná

Ahoj ženy, potřebuji radu a nebo aspoň povzbudit ze bude líp. Ma 8 mesicni dcera vždy usinala cca v 19:30 a rano se budila okolo 8:00 což bylo super. Jenže, změnou jarního času nastal problém. Adelka usne v 19:30 ale v 21:00 se vzbudí vyspana a prostě neusne, tak si hrajeme a usíná s placem třeba i po 23:00. Rano vyspava klidně do devíti. Co s tím? Zkoušela jsem ji dat spát déle ve 21:00 a ona se mi vzbudí v 22:00 zase vyspana a radí do noci. Jak jste to řešili vy? Nebo se to srovná? Jsem už unavená chodit spát po půlnoci každý den a ještě k ni v noci vstavat na dudlika. Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
14.5.14 09:36

@Kachnicka25 Jak spí přes den? Pokud večer usíná pozdě, doporučuji přes den trochu víc unavit/nenechat spát tak dlouho. A ráno taky budit (nenechat vyspávat do 9h).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35847
14.5.14 09:38

Ja ted jedu model 2-3 hodiny vzhuru, vecer az 4, pres den spi dvakrat az trikrat, podle delky spani. Jak ti spi pres den? Nerostou zuby? Moje se zubama. vstaval i pred 6 :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
14.5.14 09:38

@Kachnicka25 predevsim bych si s ni nehrala. Zkratka ted je noc a spinka se, zadne hrani (nas tohle zkouso treba ve dve rano). Polozit, pohlsdit, pusinku a haji.
Jinak abys vedela, kdo ti tu odborne radi: nas osmimesicni nespi a nespi, v noci stokrat vzhuru, vecny prsomil, ze spankoveho deficitu uz mi hrabe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.5.14 09:42

@pikola Můj i bez zubů vstává kolikrát 5:15. On má vůbec rozptyl 5:15-7:00, ač večer usíná plus mínus 15 minut stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
14.5.14 09:43

My jsme měli to samo akorát se vzbudil po půl hodině. Po měsíci kdy mě to přestalo bavit že usíná klidně i o půl 1 jsem ho prostě nechala řvat v postylce. Po týdnu pochopil že i když se vzbudí tak je noc a má spinkat. Máme ale večerní rituál aby poznal že je noc…koupání, mlíčko v posstýlce, hajánka. přeji at se to brzo srovná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16666
14.5.14 09:49
@Kachnicka25 píše:
Ahoj ženy, potřebuji radu a nebo aspoň povzbudit ze bude líp. Ma 8 mesicni dcera vždy usinala cca v 19:30 a rano se budila okolo 8:00 což bylo super. Jenže, změnou jarního času nastal problém. Adelka usne v 19:30 ale v 21:00 se vzbudí vyspana a prostě neusne, tak si hrajeme a usíná s placem třeba i po 23:00. Rano vyspava klidně do devíti. Co s tím? Zkoušela jsem ji dat spát déle ve 21:00 a ona se mi vzbudí v 22:00 zase vyspana a radí do noci. Jak jste to řešili vy? Nebo se to srovná? Jsem už unavená chodit spát po půlnoci každý den a ještě k ni v noci vstavat na dudlika. Děkuji za rady

ja myslim, ze to je vekem.. teda nechci strasit, ale moje dcera do 10 mesicuc spala jako andel, cele noci, ve dne taky spoustu hodiny a pak prisel zlom a hruza des. naspala denne tak 3 hodiny, 2,5 nad ranem, tak od 4 do 7 a pul hodinky pres den… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
14.5.14 09:55

Já si myslím, že je to vnitřním nastavením - skřivan, sova, nic s tím nejde dělat.
Taky jsme si užili s dnes už 5,5 letou dcerou..Upravovali jsme jí režim, přes den ji budili..Dodnes, když nemusí ráno vstávat, jde spát později a ráno si ráda přispí..V 9 ji ale ženu do postele, až usne tak usne..Když se jako malá vzbudila v noci, taky jsem si s ní nehrála, ale ona si klidně po tmě hrála sama..

Pro srovnání - nejmladší dcera bude mít za chvilku dva roky, od půlroku spí celou noc - cca od 19 - 20 hodiny do 5 - 7 rána, to je individuální(věkem a dobou - zima, léto),ale v noci se nebudí, neponocuje, nevadila jí ani změna času, kterou prožila už několikátou.
Stejně tak je nastaven i nejstarší 8 letý syn, neponocuje, chodí brzy spát a brzy vstává.

Pokud máš dítě tak nastaveno, nic moc s tím neuděláš, jen za cenu „nervů“..Moje nejmladší dítě snad nikdy nevstávalo později než v 7 hodin, vyspávat do 9 ji ani nenapadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3605
14.5.14 09:57

@Kachnicka25 Měli jsme úplně to samé u holčičky. Šla spát o půl osmé a v devět byla vyspaná, pak jsme ji nosili ve tmě a snažili „vysvětlit“ že má spát. Nakonec si udělala režim, že spí dvě hodiny dopoledne, odpoledne hodinu, chodí spát o půl osmé a spí do 6-7 hodin ráno. Prostě se to časem nějak utřepalo. Ale trvalo to fakt dlouho, cca 3 měsíce. Jo a nepomohlo nic, ani vyřvání, ani dávání spát později. vyřešil to čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
14.5.14 10:10

Moje mala jako uplny pidimimino usinala natvrdo az kolem jedenacte bezne, ja to pricitala sobe, ze ja jsem sova a i behem tehotenstvi jsem chodila spat az kolem pulnoci. Jinak jsem ji to zacala po ctvrt hodinkach zkracovat a vysledek? Chodi spat priblizne okolo devate, driv to u nas nema zatim cenu a o co jsem ji to ukratila, o to driv vstava :zed:, zrovna dneska rano, no rano 3:48 jsem uz chytla solidniho nerva, kdyz se rozhodla vstavat, jsem navic nemocna, takze lezu po ctyrech a princeznicka proste spat nechce, usla az pred sestou a v sedm vstavala. Ma 10m, tak snad te aspon uklidni, ze nejsi sama. Na malou teda zabira byt nekompromisni, bohuzel nefunguje polozit, pohladit, pusinku a haji, musim ji nekolikrat, protoze si stoupa, zase polozit a durazne ji rict, ze se ted spinka, ze je noc. Ona tomu samozrejme nerozumi, ale vi, ze se „zlobim“ a to jediny na ni jakz takz zabere :nevim:  Byt tebou tak si urcite nehraju, protoze ji v tom akorat podporujes. Proste do zblbnuti pokladat po tme do postylky, dokud zase neusne.

Edit. preklep

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2643
14.5.14 10:28

Dík všem. @Svistice Včera jsem ji vzbudila v sedum rano a ona to dospava pres den no :( Po obědě spala 2,5 hodiny a nesla probudit, jezdila jsem okolo kočárku se sekackou a ani to sni nehlo a to jindy spi dost lehce.
Dobra zkusim ji rano budit a pres den ji nechat spát max 3 x po 45 minutách a uvidim. Když to nepomůže budu čekat az se to srovná.
Jo a zkoušela jsem už i nehrat si nechat ji ve tmě, ale to pak nespí další 3-4 hodiny protože se neunavi :nevim: povídá si a nebo hraje po tmě, no a nebo řve a řve. Zuby se mi nezdaji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí