8 měsíců a autosedačka 9-25kg?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1165
8.2.12 07:53

Holky samozřejmě, že to lze, ALE je to zcela vaše věc, ono něco jiného je, že to lze tento převoz uskutečnit a něco jiného je NÁHODA nehody nebo malé srážky. Já bych prostě nesedící dítě do sedačky po směru jízdy nedala už ze zkušenosti známé, když měli ťukaneček :,( :,( :,( :,( :,( Ono to toiž j něčemu je. To je jako jsem se onehdy bavila na FB ohledně taxi. Maminka se jen ujišťovala zda dvouleté dítě může jen v taxi bez sedačky :roll: :nevim: :nevim: :nevim: Náhoda je strašná a v dnešní době :(

Anonymní píše:
raději anonym
je blbí, že ti nesedí no… :think:
máme taky tuhle sedačku kluka tam dávám od 7měs. a žádný problém na tu cestu k doktoroj a rodičům to stačí
samozřejmě, že přes celou rebubliku ne, ale pokud jezdíš občas a krátké vzdálenost nevidím v tom velkej problém :nevim:
mušíš tam hlavně dítě naštelovat,at nemá při spánku hlavu dolů u těchto sedaček to jde ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.12 08:13
jezdíme jen občas a krátké vzdálenosti,ted v zimě nejezdíme vůbec,jen výjmečně,tak si taky myslím,že když nejedu přes celou rebubliku. :nevim: taky jsem radši anonym,protože vím,jak dokážou být některý maminky zlý :cert:
Anonymní píše:
raději anonym
máme taky tuhle sedačku kluka tam dávám od 7měs. a žádný problém na tu cestu k doktoroj a rodičům to stačí
samozřejmě, že přes celou rebubliku ne, ale pokud jezdíš občas a krátké vzdálenost nevidím v tom velkej problém :nevim:
mušíš tam hlavně dítě naštelovat,at nemá při spánku hlavu dolů u těchto sedaček to jde ;)
  • Citovat
  • Upravit
1165
8.2.12 08:27

ale já nejsem zlá :lol: jen trvdím, že já bych takto nejela. Ono nejde o vzdálenost, je jedno zda pojedete metr či 200 km :mavam:

Anonymní píše:
jezdíme jen občas a krátké vzdálenosti,ted v zimě nejezdíme vůbec,jen výjmečně,tak si taky myslím,že když nejedu přes celou rebubliku. :nevim: taky jsem radši anonym,protože vím,jak dokážou být některý maminky zlý :cert:
Anonymní píše:
raději anonym
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
8.2.12 08:39
Anonymní píše:
Anonymní píše:
raději anonym

dělejte si jak chcete, je to zdraví vašich dětí… mě naboural blbec 70km rychlostí z boku při výjezdu z garáže (my vyjíždíme na hlavní a on vyjel ze zatáčky po vedlejší a nevšiml si me… i tak měla malá podezření na otřes mozku, být v tu dobu (10 měsíců - neseděla)v posměrné, tak už asi není nebo má následky daleko horší!!! )
sednout si znamená, že se do sedu dostane bez jakékoliv dopomoci šprušlema a přitahováním se o něco ;) to že díte posadíte a ono „asmo sedí“ neznamená, že umí sedět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
8.2.12 09:05
Anonymní píše:
Dobrý večer,mám takovej dotaz,kdy jste dali svoje dítě do větší autosedačky?Máme vajíčko do 9kg a malá už má kil 10 a hlava jí už přesahuje,máme koupenou sedačku 9-25kg,malá bude mít 8 měsíců,sama ještě pořádně nesedí,ale chvilkama jo,nejezdíme na dlouhé výlety max do 20 km a ted v zimě jen občas,zrovna zítra chci vyjet na návštěvu,protože se v té zimě nedá jít pořádně ven a doma je to už dlouhý.Můžu tam už malou dát?Je polohovatelná,tak není ůplně v sedě.

do posměrné sedačky 9-18( či 9-25) může dítě jít až když má nejméně 9kg, 9měsíců a samo sedí- musí být splněny všechny podmínky, takže nejlépe vydržet ještě ten měsíc ve vajíčku
jinak představa, že jezdíme málo, a nic se nestane je scestná, bohužel nejvíce nehod- cca 75% se stane ve městě, a ne mimo město či na dálnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
8.2.12 11:48
Anonymní píše:
Anonymní píše:
raději anonym

Tak holky, je to vaše dítě… jestli vám nevadí, že si mohou zlomit vaz i při náhlém prudkém zabrždění… já bych tam také dítě nedala. A i cestou k doktorovi se to může stát, do nás také jednou ťuklo auto, asi 100m od domu, při vyjíždění na hlavní silnici…
Mmch, koupila jsem novou sedačku Maxi Cosi Tobi 9-18kg na Aukru za 2700Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.12 13:42

tak jsme jednu cestu jeli ve vajíčku,které jí je malé a zpátky ve větší sedačce,kde měla polohu na lehnutí,takže tam byla jak ve vajíčku,kolem hlavy ty chrániče a pásy utažený na tělo,tak,aby jí to moc netlačilo a myslím si,že to bylo bezpečnější,i když jela ve stejném směru jízdy......má 10 kilo a měsíců 8 a vím,že by tam jezdit neměla…ale ted stejně tak měsíc nikam nepojedeme,tak pak už to řešit nebudu......

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.12 13:42
neříkám,že ty jsi zlá,ale některé maminky ano
Kacenka1987 píše:
ale já nejsem zlá :lol: jen trvdím, že já bych takto nejela. Ono nejde o vzdálenost, je jedno zda pojedete metr či 200 km :mavam:
Anonymní píše:
Anonymní píše:
raději anonym
  • Citovat
  • Upravit
3200
8.2.12 13:54

Já nechápu :zed: jak někdo může být tak nezodpovědný a dá nesedící dítě do posměrné sedačky a čeká,že tady všichni napíšou,že to nevadí na ten kousek. :zed: VADÍ to,neudělala bych to i kdybych popojížděla po parkovišti ;) ,nehledě na to,co se může stát když prudce zabrzdíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
8.2.12 15:27
Anonymní píše:
tak jsme jednu cestu jeli ve vajíčku,které jí je malé a zpátky ve větší sedačce,kde měla polohu na lehnutí,takže tam byla jak ve vajíčku,kolem hlavy ty chrániče a pásy utažený na tělo,tak,aby jí to moc netlačilo a myslím si,že to bylo bezpečnější,i když jela ve stejném směru jízdy......má 10 kilo a měsíců 8 a vím,že by tam jezdit neměla…ale ted stejně tak měsíc nikam nepojedeme,tak pak už to řešit nebudu......

aji kdyby ji k té sedačce přilepila izolepou, tak svaly na krku neudrží hlavu ta pak letí setrvačností dopředu a dítěti se zlomí vaz!!!! mrkni se na nějaké testy na netu toho je spousta!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.12 19:57
kecačka píše:
Já nechápu :zed: jak někdo může být tak nezodpovědný a dá nesedící dítě do posměrné sedačky a čeká,že tady všichni napíšou,že to nevadí na ten kousek. :zed: VADÍ to,neudělala bych to i kdybych popojížděla po parkovišti ;) ,nehledě na to,co se může stát když prudce zabrzdíte…

mě dítě sedí od 5měsíců na 8mi začíná chodit tak co nechápeš :think: co dělám špatně :nevim:
hlavu mi udržel 12hod po porodu
né každé dítě na 8měs leží a občas se překulí

• Citovat
  • Upravit
13765
8.2.12 20:58

Anonymní, tak pokud sedí už dávno, tak ho samozřejmě do té sedačky dát můžeš. Budeš ale asi jiná Anonymní, než která založila diskuzi… té dcera nesedí, aspoň jsem to tak pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.12 21:01
AnastazieB píše:
Anonymní, tak pokud sedí už dávno, tak ho samozřejmě do té sedačky dát můžeš. Budeš ale asi jiná Anonymní, než která založila diskuzi… té dcera nesedí, aspoň jsem to tak pochopila.

tak to sem ráda, že nedělám nic špatně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
nepřihl.karin
8.2.12 21:06

Holky, já vážně nechápu, proč tak strašně spěcháte z vajíčka do větší sedačky? Jaký máte důvod? Mě třeba daleko víc vyhovovalo vajíčko, páč jsem měla malou hezky vedle sebe a když plakala, tak jsem ji jednou rukou hladila po tváři a za chvilku se uklidnila. VOzila jsem ji ve vajíčku do 15 měsíců

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.12 21:31
nepřihl.karin píše:
Holky, já vážně nechápu, proč tak strašně spěcháte z vajíčka do větší sedačky? Jaký máte důvod? Mě třeba daleko víc vyhovovalo vajíčko, páč jsem měla malou hezky vedle sebe a když plakala, tak jsem ji jednou rukou hladila po tváři a za chvilku se uklidnila. VOzila jsem ji ve vajíčku do 15 měsíců
já jí ve vajíčku vedle sebe mít nemůžu,nemáme v autě deaktivaci airbegu :nevim: :nevim: a taky mi nepřipadá bezpečný jí mít na sedadle smrti :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix