8. týden těhotenství a cesta letadlem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
223
11.7.14 10:49

Ahoj, ja letela ve 3.mesici do Saudske Arabie, uplne v pohode. Nebala bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.14 10:57

Pokud jsi pořádku a cítíš se na to, tak klidně leť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.14 11:24

Žádné problémy nemám, tak snad to bude v pohodě, je to jen na pár dní. Chtěla jsem slyšet názory ostatních :)
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
3
27.8.15 19:13

Zdravím všechny, které máte zkušenost s lítáním v počátku těhotenství. Jsem skoro 6.týden a za 3 dny mám letět na týden do Španělska. Za poslední 2 roky jsem prodělala 2 slepá těhotenství, poslední letos v červnu. Nyní zatím vše nasvědčuje prosperujícímu těhotenství. Sama jsem pracovala jako letuška, takže vím, že i v těhotenství se létá, ale vzhledem k mému věku (36) a prodělaným slepým těhotenstvím prosím o sdílení zkušeností s lítáním v tak časném stadiu těhotenství. Doktoři nechávají rozhodnutí na mě, nevidí v letecké dovolené u moře problém, ale prý, abych nelitovala, pokud by to náhodou po dobu dovolené nedopadlo… Díky všem za reakce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
27.8.15 19:22

Ahoj, nemám tedy zkušenost s letem v začátku těhotenství. Letěla jsem poprvé v životě ve 28. tt, pilot se mnou dělal různé akrobatické kousky a nic se mi nestalo, takže si myslím, že tobě se nic taky nestane, i když jsi na začátku. Já bych to brala tak, že pokud se něco má stát, tak by se to stalo, i kdybys neletěla nikam, ale zase chápu, že máš strach. Stejně se nakonec musíš rozhodnout ty sama, přeji hodně štěstíčka a hlavně pohodové těhulkování :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
27.8.15 19:22

@3.pokus
letela jsem temer presne ve stejnem tydnu (a pak jeste parkrat). Ja jsem v te dobe vedela, ze jsem tehotna, ale k doktorovi jsem sla az v 8tt, po letu.
litala jsem i ve druhem tehotenstvi, s jednim miminem v brise a s druhym v podpazi. muj doktor problem nevidel. vekove jsem na tom jen o chlup lip :D
nejsem odbornik, ale prubeh ranneho tehotenstvi je loterie a letani na tom nic nemeni. je videt kolik toho dopadne spatne, i kdyz sedi lidi doma na zadku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
27.8.15 19:23

Pokud tehotenstvi nema dopadnou, tak nedopadne a naopak je-li vse v poradku, tak ho zadny 3-4 hodinovy let nerozhazi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
27.8.15 19:44

Letu bych se asi moc nebala, ale s tvou minulosti spis pripadne nutne zdravotni pece v cizine. Revize je tezka i ve znamem prostredi, natoz v cizine.. Proste bych se bala pripadne hospitalizace. A nemusi byt treba kvuli vycisteni, ale treba i kvuli udrzeni.. Pokud bys nemela v anamneze ta neprosperujici tehotenstvi, ale dva pohodove porody, neresila bych a jela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
27.8.15 19:54

Já osobně jsem na tohle srab…na začátku těhotenství bych se bála (ikdyž vím, že objektivně tomu nic nebrání). Já teda při létání mám výkyvy tlaku a i mě dost bolí uši, tak bych se bála, zda ten tlak neudělá něco v břiše..A jak píše Svandu, bála bych se případné hospitalizace nebo řešení problémů. Člověk se bojí o mimi od začátku a v cizině asi víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
27.8.15 21:57

Letadlem bych se vůbec nebála, sama jsem litala při obou těhotenství a muj doktor s tím nemel jediný problém. ;)
Jen jsem myslela na pripadne komplikace v těhotenství a tak jsem si pro dovolene odpustila rizikovější destinace Egypt, Tunis atd., podle mě tam hrozí riziko chycení nějaké te bakterie a srajdy 8o a tamni zdravotnictví bych tam okusit nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.8.15 10:04

Díky za všechny reakce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
28.8.15 12:45

Me doktor rekl, ze pokud dojde po letu k potratu tak tam stejne byl problem a doslo by k nemu tak jako tak. Let by na to nemel sam o sobe vliv. Jedine co videl jako problem je mimodelozni tehotenstvi, ale to jsme riskli ze nebude (bylo to jeste pred tim nez bylo neco videt na UZ - 6. tt). Dalsi problem je tromboza u delsiho cestovani bez pohybu a to je jedno jestli let nebo bus. Proste je dobre pokud je let trochu delsi cas od casu se poradne protahnout. Jinak ja jsem jeste letela i pozdeji naposledy ted v 16. tt (sluzebne). a zatim v pohode: mimco prospiva. ale pokud jsi mela problemy jiz pred tim tak bych to asi zkonzultovala s doktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.8.15 12:58

Díky všem za sdílení zkušeností. Vzhledem k mé anamnéze jsem se rozhodla, že nepoletíme. Asi by to na 99% bylo vše v pořádku, ale kdyby náhodou ne, tak bych si to opravdu pak vyčítala!! Uděláme si hezkou dovolenou tady v Čechách. K moři se ještě podíváme až až :-)
Díky a přeji všem, ať se daří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario