Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@bosorkajanka já myslím že digitálním testem rozhodně nic nezkazíš. Za vyzkoušení nic nedáš… ![]()
@Terry1991 spíš abych si nedělala zbytečné naděje, ale jak přemýšlím, tak přemýšlím, hlava mi to nebere kde může být. Mimoděložní mi už snad nehrozí když nemám ani jeden vejcovod.
Tak já ten test ještě udělám. A ty máš kdy volat do CARu?
@bosorkajanka já nemám volat…ve čtvrtek ráno mám jít na krevní testy a odpoledne k dr. na konzultaci…to už bude mít výsledek u sebe.
Snad ho/jí tam už v úterý uvidí
![]()
@Terry1991 Ahoj,nekomu se ukaze az pozdeji, ale myslim si, ze zitra uz by tam neco melo byt. Ja u minuleho Ketu mela uz 5 den ducha, ale bohuzel to nedopadlo. Vcera jsem si byla pro posledniho snehulacka, tak me ceka dlouhych 14 dni. Drzim pesti at se ti dusik jeste objevi ![]()
@Zuzinka555 Ahoj,moc děkuju a držím taky palečky ať ti vyjde. Já myslím že mě to tohle kolo už nevyjde nejspíš. Ráno jsem se z toho hroutila a celý den je mi z toho už smutno. Jestli nebude ani zítra, tak už nevěřím absolutně vůbec. Potom mě bude čekat taky sněhuláček, ale ač v Červenci, dřív do toho jít nechci. ![]()
@Terry1991 vsechny se hroutime, brecime a rikame si proc zrovna ja. Znam to, tohle je 3 pokus, takze vim jak ti je.Ver,ze jak opadne smutek uz budes premyslet nad dalsim pokusem.
@Zuzinka555 já vím, jen to potřebuji nějak vstřebat… 3 pokus a máš doma už nějaké dítko nebo taky ještě žádné?
člověk si pořád říká jak se mu to nemůže stát a najednou se v tom veze taky.Je to jako si vytáhnout černého Petra a každý mě hned prokoukl který to je.Tak teď mám dojem že ho držím a nemůžu se ho zbavit.
![]()
@Terry1991 zadne dite zatim nemam. navic nemam ani jeden vejcovod takze jina sance nez IVF u me neni…Je to bohuzel 50 na 50
. Neboj dockame se, jen musime byt trpelive a mit plne penezenky ![]()
@Zuzinka555 u nás nejsme na tom s penězi špatně, ale zase né tak dokonale aby jsme dokázali dát za jeden měsíc 65.000,– bokem na IVF
jinak když to u tebe tak čtu postupně tak jsi dobrá…já tu fňukám a ty uklidňuješ mě i když máš sama taky velikou nejistotu. U nás jsem já v naprostém pořádku a proto mě o to víc mrzí že se nejspíš drobek nechytil…Muž měl ale Azoospermii a povedlo se skoro nemožné, našli se dvakrát po sobě spermie…Jenže nikdo neví jak rychle zase vymizí, je možné že už teď zase nejsou. Máme ty dva mrazáčky a potom je to ve hvězdách i do budoucna…Hlavně každým rokem už to u něj bude horší a horší a menší šance že by se zase něco našlo. Když se povede jedno, přemýšlím už nad tím jak a z čeho se povede druhé… ![]()
@Terry1991 taky mam stresy a jeste me dnes boli bricho jak na MS, ale po prvnim nezdaru jsem to nesla hodne spatne. U nas je zase problem u me. Spermie mame na jednicku pry by mohl delat darce, ale ja nemam ty vejcovody. Zkousely jste nejake vitaminy? Uz jsem i cetla, ze pomahaji, ale nevim jake to byli.ja se taky uklidnovala, ze mame jeste dva mrazacky a uz mam posledniho u sebe a pak cele kolo znovu. Stimulace, OPU je brnkacka, nejhorsi je tohle cekani. Nechce si zavest obe a treba budou dvojcatka a nebudes muset premyslet nad druhym. Ja si rikam, ze budu rada za jedno
@Zuzinka555 vitamíny bereme oba dva už dlouho. Já beru nosifol, před tím jsem brala gravital. Už jsem taky uvažovala že bych nechala zavést obě, ale to nám zase nezbude nic do zásoby…máme tedy na mrazáčku ještě spermie nějaký, dr. říkal tři kousky.Tak nevím zda myslel tři spermie nebo jak
kdybych musela znovu absolvovat OPU a UTZ kontrolní tak už bych musela v práci s pravdou ven… ![]()
@Terry1991 zaleti jestli to chcete risknout
. Tak v tom ja se nevyznam, ale dulezi je, ze jeste neco mate.Ja uz pred OPU dostala neschopenku mam fyzicky narocnou praci a marodila jsem od konce listopadu do pulky unora a nikdo nic nevi…nevim co delas, ale ja bych se v praci nikomu nesverovala
@Zuzinka555 když půjdu na měsíc marodit tak se mnou už nikdy nepromluví ani klika od dveří v práci…to vím jistě. Takže pokud by se to nepovedlo asi bych v práci nevydržela. Byla bych zavržená. U nás se toleruje max týden. Dělám ve zverimexu a i teď celou dobu normálně chodím do práce. Jen nezvedám těžké pytle. Nevím jestli se dvěma je větší šance nebo ne. ![]()
@Terry1991 sance je si myslim stejna jako u jednoho. A to jsi tam sama, ze nemuzes na ultrazvuk atd? Toleruji tyden? U nas nadseni taky nebyli, ze jsem sla marodit, protoze jsem v lete byla na operaci, takze jsem byla taky mesic a pul doma, ale u me se nejde vvyhout tem tezky vecem, takze jina volba nebyla a navic mi u druhe kontroly pred OPU popraskaly 3 foliky, takze se me Mudr ani neptala jestli chci neschopenku a napsala mi ji, protoze nejspis diky fyzicke zatezi mi pry praskly.
@Zuzinka555 nejsem tu sama, ale nahradit mě na tu směnu někdo musí. Tady se nedá být v jedné a na směně jsme dvě. Dělám ale ranní a odpolední střídavě. Takže prakticky denně v práci jsem. Tudíž to neutajím. A vůbec nevím ani na co bych se vymluvila že marodím. Navíc by to po týdnu už nikoho z holek nezajímalo a byla bych vyvrhel… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.