Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky dcera 9 mesicu mela rymu strikali jsme sterimar s medi, za 8 dni byla dobra, jeden den ji jic nebylo a 9 den chytla zase rymu :/ ale takovou, ze dycha pusou, tece ji to z nosu nekdy bile nekdy zlute, ale hlavne porad dycha pusou v noci ji nejsem schopna nakojit jak to ma ucpane :/
Ptala jsem se v lekarne ci ji dat vcera.. Lekarnice mi rikala, ze se mam radeji poradit s dr:/ pry kdyz se ji to vratilo tak sterimar uz nedavat..
Co byste daly? Mazu psim sadlem, v pokoji mame nakrajenou cibuli, ale nic.. Takovou rymu, ze dycha pusou ma uz dneska 3 den
Mas odsavacku na vysavac? Strikala bych treba vincentku nebo zase sterimar, po chvilce poradne odsala a pak kapla vibrocil. Pokud by to nezabralo, tak v pondeli k lekari. Odsavat muzes casteji, ten vibrocil ma davkovani podle veku.
1. prostříkat každou nosní dírku mořskou solí (kup v lékárně dle věku, myslím, že pro tahle mrňata ti dají Quick). Nejdřív jednu dírku, chvíli podržet, pak duhou, zase chvilku podržet.
2. pak hned odsát
3. pak se do takto vyčištěného nosu dává nějaký ten lék Nasivin či něco jiného pro děti tohoto věku, ale to teď již nedávej, když to brala před pár dny.
Nicméně mazej s ní k doktorce. Dá ti i nějaký lék na rozpouštění hlenů v nosohltanu. Dlouhotrvající rýma je velmi nebezepečná pro lahůdky typu zánět středního ucha, vedlejších dutin,…
@LadyLada píše:
1. prostříkat každou nosní dírku mořskou solí (kup v lékárně dle věku, myslím, že pro tahle mrňata ti dají Quick). Nejdřív jednu dírku, chvíli podržet, pak duhou, zase chvilku podržet.
2. pak hned odsát
3. pak se do takto vyčištěného nosu dává nějaký ten lék Nasivin či něco jiného pro děti tohoto věku, ale to teď již nedávej, když to brala před pár dny.Nicméně mazej s ní k doktorce. Dá ti i nějaký lék na rozpouštění hlenů v nosohltanu. Dlouhotrvající rýma je velmi nebezepečná pro lahůdky typu zánět středního ucha, vedlejších dutin,…
Ja jsem s ní byla u dr. už s tou první rýmou (byla žlutozelená tak jsem raději šla) dr. mi poradila ten sterimar, nassivin říkala, že nemám dávat a pak mi doporučila mucosolvan.. to jsem davala těch 7 dni..
teď když jsem ji v pátek volala říkala, že uvidíme co přes víkend, že mucosolvan mám dávat pořád sterimar už raději ne.. jenže co místo toho mi neřekla, jen uvidíte v pondělí..