9 měsíců - nepříjmá zeleninovou potravu

3379
23.7.09 02:04

9 měsíců - nepříjmá zeleninovou potravu

Ahoj holky,
mám problém s kterým si docela lámu hlavu.
Mám skoro 9 měsíců mimčo a vůbec mi nechce jíst zeleninové příkrmy.
Pije Nutrilon 2 a k tomu jen ovoce, tzn, banán.
Začala jsem mu banán míchat s ovesnýma vločkama (které napřed namočím do horké vody a poté s banánem rozmixuji) (nemá alergkii a vločky trávím v pohodě).
Zatím mimís nestrádá váhově (prospívá), ale bojím se kvůli vitamínům.
dost je jich v tom Nutrilonu, ale jinak jsme out.
Vodu nechce pít vůbec, čaje také ne, en to mléko Nutrilon 2 je přísun jeho tekutin. vypije plnou dávku xkrát denně., což je fajn.
Je mi tedy divná jedna věc, že když je u babky na hlídání, tak mu udělá zeleninovou polévku a tam jí bez zábran.
Bud mu lezu na nervy nebo jsem už okoukaná, nevím. Jak je možné, že zeleninu jí jinde a u mě ne?
Máte také některá takový zapeklitý případ? Jestli ano, jak jste ho vyřešily?
Díky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4548
23.7.09 06:26

Ahoj, asi babicka vari lepsi namky. :wink:
No, muj klucina taky neni prave zeleninovy priznivec. Kdyz do nej vpravim na obed tri lzicky, tak jsem stastna, jak dobre jsem mu uvarila. Kdyz se trefim do chuti, spapa celkem hodne.
Ovoce ma rad. Takze je proste na sladky. Takze pro nas reseni je sweet potato - sladky brambor a s nim sni pak i dalsi nenavidene druhy zeleniny vcetne spenatu. Jeste zabira takova ta zluta tykev, pokud je dost sladka.
A rajska (se sladkou bramborou :lol: ) Pokud ti nepapa ani mrkvicku, tak zkus koupit baby karotku, ta je sladsi, zvlast, kdyz se uvari. Pridavam i trochu koreni, ona i speticka udela svoje. Sladka paprika neublizi, do omacky mu nechavam vyvarit nove koreni, davam i trosicku bazalky atp. Nesolim, nesladim, nepeprim (max. kulicka cerneho pepre, kterou vylovim pred mixovanim).
A co jablka, ty neji? Mrkev nastrouhana s jablickem je dobrota, muzes to zahustit treba ryzovou kasi, jablicko se da pridat i do zeleninove smesky.
A ovoce muze papat vic druhu, maliny, boruvky, tresne, hrusky… ja davam i broskev i jahody (alergici nejsme) a z ovoce bude mit spoustu vitaminu. O ty bych ale strach nemela, kdyz pije UM, myslim, ze dostava vitaminu vic nez potrebuje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
23.7.09 07:11

Ahoj,
vyřeší to čas. Adam mi taky nejdl žádné zeleninové příkrmy a to vůbec. Později teda začal, ale jen skleničky. Něco doma připraveného vůbec. Řešit se to vlastně nedalo. Do krku jim to nacpat nemůžeš :? Nebo se poptej babičky co speciálního dává do polívky :wink: No a dneska jsou mu čtyři a už zase ve všem frfňá. Nic nechce jíst a mě to šíleně vytáčí :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí