Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj @maminkamonika @Heenka
Jak to tak čtu, tak s tím nezvracením to máme stejné
Břicho mě pobolívá jenom občas, až si někdy říkám, jestli jsem vůbec těhotná. Pak ale přijde odpolední „ranní“ nevolnost a je to jasné ![]()
Julietta mě břicho bolí když mám nějakou zátež. Nevolnost je hrozmá někdy mě to drží celej den. A ty čekáš první mimi? Mě to taky utíká pomalu.
Chci se vás zeptat, když jsem 9+4, tak jsem v 9tt nebo v 10tt??? Nevím, jak se to bere, jestli ukončený devátý týden a čtyři dny z desáteho, nebo čtvrtý den v devátém týdnu. Asi je to hloupý dotaz, ale opravdu nevím
![]()
Ahoj holky, tak já začínám 10tt a dnes jdu opět na kontrolu. Naposledy jsem byla v 8+2tt a už jsem viděla bít srdíčko a máme doma i fotečku
takže se nemůžu dočkat na tu dnešní. Je to také moje první těhu
Dnes bychom měli s doktorem také domluvit poradnu a testy…Máte už s testy v prvním trimestru někdo zkušenosti? Vůbec nevím co mě čeká ![]()
@Majush píše:
Ahoj holky, tak já začínám 10tt a dnes jdu opět na kontrolu. Naposledy jsem byla v 8+2tt a už jsem viděla bít srdíčko a máme doma i fotečkutakže se nemůžu dočkat na tu dnešní. Je to také moje první těhu
Dnes bychom měli s doktorem také domluvit poradnu a testy…Máte už s testy v prvním trimestru někdo zkušenosti? Vůbec nevím co mě čeká
Ahoj tak at u doktora vše dobře dopadne. Asi půjdeš na krev já už jdu v pátek a pak asi ultr. nevím, to jistě protože už je to skoro 7 let co jsem byla těhu a už se toho hodně změnilo. ![]()
Děkuji
jsem zvedava jak uz bude velké…No myslím, že sestra neco říkala o krvi a ještě nejaky speciální ultrazvuk tak jsem zvědavá.. taky říkala až si nachystam 1400 za ty vyšetření :-/
@Majush píše:
Děkujijsem zvedava jak uz bude velké…No myslím, že sestra neco říkala o krvi a ještě nejaky speciální ultrazvuk tak jsem zvědavá.. taky říkala až si nachystam 1400 za ty vyšetření :-/
jj něco takového jste taky slyšela, moje sestra taky říkala že to stojí tak ějak přes 1000kč. Ty já tam byla minulej týden a asi mimi bylo 2cm přibližně myslím teda
. A kdy máš termín porodu?
@maminkamonika Je to moje první těhu, proto to asi tak prožívám a přijde mi, že se to táhne… ![]()
@Julietta píše:
@maminkamonika Je to moje první těhu, proto to asi tak prožívám a přijde mi, že se to táhne…
jj tak to chápu to uteče rychle uvidíš. Chodíš do práce nebo jsi doma? Já už mám teda dvě holky 8let a skoro 6let. Pěkně si těhotenství užívej je to krásný když teda neni špatně ![]()
@tax12 jsme na tom úplně stejně, dneska jsem 9+5
Jsme tedy v 10 tt.
@maminkamonika Ještě chodím do práce, ale přemýšlím, že po Novém roce už zůstanu doma a pořádně si odpočinu
Téda, takový dvě velký slečny, to budou pomocnice. Jen aby se nehádaly, která bude vozit a která přebalovat ![]()
@Majush Na to testování jsem také zvědavá. Vím jen, že nejdřív půjdu na krev - cca 14 dní před ultrazvukem. Sestřička řikala, že to mají od pojišťovny částečně dotované, takže zaplatím jen 600 Kč. Ale co se tam bude všechno dít, to se budeme muset nechat překvapit ![]()
Podle posledního UZ na konci dubna a ty? No já jsem taky ještě v práci a asi tu zůstanu co nejdyl, dělám u pocitace takže nic náročného jen ta unava je někdy šílená ![]()
@Julietta píše:
@maminkamonika Ještě chodím do práce, ale přemýšlím, že po Novém roce už zůstanu doma a pořádně si odpočinuTéda, takový dvě velký slečny, to budou pomocnice. Jen aby se nehádaly, která bude vozit a která přebalovat
to jo, ta starší to už je pomocnice veliká no s přebalováním tam se nebojím že by se hádali
ale o kočárek to asi bude boj.
Tak jestli jsi ještě v práci tak uvidíš to uteče rychle.
@Majush píše:
Podle posledního UZ na konci dubna a ty? No já jsem taky ještě v práci a asi tu zůstanu co nejdyl, dělám u pocitace takže nic náročného jen ta unava je někdy šílená
já mám začátek května 2.5 jako první dceru
Jo tak u počítače to je fajn to neni náročný. Stou únavou to mi povídej já už pomalu odpadám dřív než holky.