Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní píše:panenka87 píše:Hm, takže myslíš, když mám 25, že nemá cenu testovat 11 DPO
Anonymní
Já bych testla zítra ráno, ale to už mám jen test 25 citlivostíto je na prd…
No myslím
když desítkovej mě 10DPO ukázal skoro prd, tak si myslím, že zítra by mě pětadvacítkovej ukázal tuplem prd
Ale třeba ty tam budeš mít douška! ![]()
Ono je to asi hodně individuální, co? Uvidím, jak vydržím, byla bych ráda, kdybych vydržela do toho devátého a byla jsem 12 DPO
Ale už jsem nedočavá, když vidím, jak testujete ![]()
Ahoj holky,
předem se moc omlouvám, že Vám takhle vpadám do diskuze a je to trošku mimo, ale vy mi určitě zodpovíte na otázku, týká se ovulace. Teprve teď se o to více zajímám, vysadila jsem HA a chci se zeptat, chápu dobře, že ovulace může být každý cyklus v jinou dobu? Tzn., že kdybych chtěla každý cyklus vědět, kdy přijde, musím se pořád testovat? Nebo jak to děláte „v praxi“? Já si naivně myslela, že stačí sledovat nějakou dobu a potom mám jistotu, že např. cca po 10 dnech nebo 14 dnech od MS přijde ovulka… Díky za odpověď a ještě jednou se omlouvám, nechtěla jsem kvůli tomu zakládat téma
![]()
Pomka píše:
Ahoj holky,
předem se moc omlouvám, že Vám takhle vpadám do diskuze a je to trošku mimo, ale vy mi určitě zodpovíte na otázku, týká se ovulace. Teprve teď se o to více zajímám, vysadila jsem HA a chci se zeptat, chápu dobře, že ovulace může být každý cyklus v jinou dobu? Tzn., že kdybych chtěla každý cyklus vědět, kdy přijde, musím se pořád testovat? Nebo jak to děláte „v praxi“? Já si naivně myslela, že stačí sledovat nějakou dobu a potom mám jistotu, že např. cca po 10 dnech nebo 14 dnech od MS přijde ovulka… Díky za odpověď a ještě jednou se omlouvám, nechtěla jsem kvůli tomu zakládat téma![]()
Já si nemyslím, že by bývala každý den v jinou dobu, třeba o pár dní jo, ale těžko budeš mít jeden měsíc ovulku třeba 10 DC a další 23 DC. Já co se sleduju a je to už pár měsíců, ještě než jsme se snažili, tak mám pořád ovulaci 13-15 DC, dřív ani později jsem ji ještě neměla
Teď už to poznám bezpečně podle ovulačního hlenu a bolesti podbříšku.
Pomka píše:
Ahoj holky,
předem se moc omlouvám, že Vám takhle vpadám do diskuze a je to trošku mimo, ale vy mi určitě zodpovíte na otázku, týká se ovulace. Teprve teď se o to více zajímám, vysadila jsem HA a chci se zeptat, chápu dobře, že ovulace může být každý cyklus v jinou dobu? Tzn., že kdybych chtěla každý cyklus vědět, kdy přijde, musím se pořád testovat? Nebo jak to děláte „v praxi“? Já si naivně myslela, že stačí sledovat nějakou dobu a potom mám jistotu, že např. cca po 10 dnech nebo 14 dnech od MS přijde ovulka… Díky za odpověď a ještě jednou se omlouvám, nechtěla jsem kvůli tomu zakládat téma![]()
Ahojky, ono by to tak aji bylo
jenomže já mám nepravidelný cyklus po vysazení HA. A ovulace chodí později a později, takže tím pádem chodí později i MS. Ovulaci snad poznáš. Pár dní před ní, budeš mít takový vodový hlen, a čípek měkký a otevřený. A mě teda osobně u ovulky bolí břicho, v podstatě jako na MS, tak se nenech zmást
Období od 1DC do ovulace může být různé. Ale doba od ovu do MS bývá u každé z nás + - konstantní (luteální fáze) Moje lut. fáze je cca 14dní, takže když mě teď ovu dorazila až 31DC, tak čekám MS za 14 od ovu, takže kolem 45DC ![]()
Holky, díky moc. Já mám teprve první měsíc, kdy neberu HA. MS před ní (kdysi, je to už 12 let
) byla pravidelná. Díky moc za info a přeju Vám, aby mimčo brzy vyšlo ![]()
Příspěvek upraven 06.11.11 v 17:31
Pomka píše:
Holky, díky moc. Já jsem teprve první měsíc, kdy neberu HA. MS před ní (kdysi, je to už 12 let) byla pravidelná. Díky moc za info a přeju Vám, aby mimčo brzy vyšlo
Děkujeme, Tobě taky brzké // ![]()
panenka87 píše:Pomka píše:Děkujeme, Tobě taky brzké //
Holky, díky moc. Já jsem teprve první měsíc, kdy neberu HA. MS před ní (kdysi, je to už 12 let) byla pravidelná. Díky moc za info a přeju Vám, aby mimčo brzy vyšlo
Panenko, děkuji, ale já s mimčem ještě počkám (přítel nechce), tak zatím to chci vypozorovat, jak to u mě funguje, abychom potom neztráceli čas
Držím Vám palce ![]()
Pomka, dobrý nápad
někdy to chce víc času na srování MS po vysazení HA, tak aspoň budeš vědět, jak na tom jsi ![]()
panenka87 píše:
Pomka, dobrý nápadněkdy to chce víc času na srování MS po vysazení HA, tak aspoň budeš vědět, jak na tom jsi
Přesto doufám, že si tady brzy s Váma a ostatníma holkama pokecám o snažení
Ale přesně tak, chci totiž vědět, že všechno funguje tak jak má. Přeji Vám pěkný večer, holky ![]()
Holky, tak poslední pokus při zvětšením. Myslíte, že to je lepší?
panenka87 píše:
Holky, tak poslední pokus při zvětšením. Myslíte, že to je lepší?
trošku je, vidím ducha.
![]()
Hm, takže myslíš, když mám 25, že nemá cenu testovat 11 DPO