Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Podle me normalni miminko.
Nevyhazovala bych ho do vzduchu a ani bych ho nepritahovala do sedu.
Moje 8m taky sije porad nohama, poti se taky dost.
Nasla bych si max fyzioterapeuta a pod dohledem motivovala k pohybu a cvicila s nim. Ale spis tak, ze abych mela dobry pocit, ze delam maximum. Myslim, ze je v pohode a nemel lehkej start do zivota, tak ho mazli a rozmazluj, za chvili vyroste ![]()
Jo a ad ocni kontakt atd, nemyslim si, ze by to pred 3.rokem nekdo nejak extra resil.
Mě to přijde v normě. Taky mám nedonošený dítě a všechno u ní nastupovalo později a to i při zohlednění korigovanýho věku. Vezmi si, že tvýmu dítěti je vlastně osm měsíců. Neurolog mi na její vývoj řekl, že je tlustá a líná, takže jí mám dát čas…
No, měl pravdu. Počkej na vyšetření a nestresuj se..
Jediny co bych řešila tak to nelezeni. Pokud nezačne kolem 10 měsíce tak bych ho nechala zkontrolovat na fyziu. Lezení po čtyřech je celkem důležitý.
Taky mi přijde normální. To lezení bych zatím neřešila, to bych řešila až po 10 měsíci. To je dle tabulek, ale jsou děti, co lezou i déle a jsou v pořádku. Vím to z první ruky, docházím tam s našim. Co se týká očního kontaktu, tak našemu bude teď 8 měsíců a že by s námi nějak navazoval oční kontakt se říct nedá.
spíš sleduje co kde okolo litá. Taky sebou furt šíje u ničeho nevydrží..taky se potí a taky ho nezajímají paci paci a nebo cokoliv jiného. Plazí se, stoupá si, vzteká se, kňourá a to je asi vše. Neleze, nesedí..spíš huláká než že by si povídal..ouška si taky žmoulá, spíš teda škrábe..dělá to z únavy nebo se tím uklidňuje. Max bych ho nechala zkontrolovat fizio. Jinak nic. ![]()
Normalni mimino. Moje zacaly lezt az v 11-12 mesicich, predtim se jen plazily, a to byly donosene a jsou ted uplne v poradku. Se starsi jsem to trochu resila, s mladsi jsem uz byla v klidu. ![]()
Pokud se nepokousi zvedat na rukách, dají vám asi cvičení. Já jsem prcka převezla tak, že jsem zalepila dolní část zrcadla, které sahalo až na zem.
Dámy, děkuji Vám. Ona mě trocha nakopla moje tchýně, s kterou žiji pod jednou střechou a ne vždy je to ideál - zakašle = malo ho oblikam; poti se = moc ho oblikam; dám mu prikrm = krmim ho ho**… konzervami; neluxuji/nevařím od 6ti rana = jsem líná… mužův strýc byl těžký autista… kombinace toho všeho, nedostatek spánku a zkušeností, nemožnost se s tím někomu vykecat,
udělal ze mně uzlíček nervů.
Fyzio pořeším. Děkuji moc. A ať Vaše prcky nezlobí vas moc.
P. S. občas ho potáhnout za ruky do sedu a zpátky mám od pediatra.
@lalaláček Prcek se vzepře na rukách a vydrzí dlouho. Ale kdyz jde zadek na horu, hlava jde dolů. Určitě si někdy videla video ledniho medveda jak se soupe po snehul - hlava predni tlapy na zemi a zadek nahoru, zadníma normalne kraci. (Myslim, ze to ma ted nejaka banka v reklame)… no a tak on funguje ![]()
@Sharimal píše:
Dámy, děkuji Vám. Ona mě trocha nakopla moje tchýně, s kterou žiji pod jednou střechou a ne vždy je to ideál - zakašle = malo ho oblikam; poti se = moc ho oblikam; dám mu prikrm = krmim ho ho… konzervami; neluxuji/nevařím od 6ti rana = jsem líná… mužův strýc byl těžký autista… kombinace toho všeho, nedostatek spánku a zkušeností, nemožnost se s tím někomu vykecat,
udělal ze mně uzlíček nervů.
Fyzio pořeším. Děkuji moc. A ať Vaše prcky nezlobí vas moc.
P. S. občas ho potáhnout za ruky do sedu a zpátky mám od pediatra.
Pediatr ti řekl, že to s ním máš dělat, nebo jsi pediatra viděla, jak to s ním dělal? Pro pediatra to je čistě diagnostický úkon, u kterého sleduje, co dělá hlava. Jinak by se to s dítětem dělat opravdu nemělo.
Taky mi prijde normalni, maly se porad nehybal nehybal, pak jsme zacli chodit na kojenecke plavani a behem par dni si sedl, stoupl a zacal lezt
mozna zkuste to plavani
Popis chování normální… Jen bych si zašla někam k fyzio pro děti.. Poradi jak posílit ručičky, popřípadě cviky na „rozlezeni“
Zdravím. Jako starší prvorodička (38let), která nemá předešlé zkušenosti ani s cizími miminkami, Vás prosím o názor. Že jsem těhotná, jsem zjistila až kolem 5m těhotenství, nakolik jsem měla stále MS, žádné těhotenské stavy, byla jsem tlustá, pořád ve stresu a unavená. A s partnerem jsme byli diagnostikovaní jako neplodný. Mám 9m kluka, narozený v 36tt (2,2kg; 46cm) akutním císařem, 10 min resuscitován. má vrozenou vadu ledviny. Pohlaví bylo překvapením, protože byl celý čas otočený zadečkem dolů. Mléko jsem po 5ti dnech ztratila, takže je na UM. Po 14ti dnech jsme si ho mohli přivést domů. Od začátku je to „zlaté“ mimi, ale… od narození šíleně jede z nožičkama, v podstatě v kuse je v pohybu. Jedině když spí, je v klidu. cca ve 3m se začal usmívat a protáčet na obě strany, následně na to začal pást koníčky. Proto jak sebou šije, potí se až na hlavě, i když je jenom v tričku, teplotu v pokoji má 20-21°C. Je na UM, ve 4m jsme začali s příkrmem, baští vše. Následně začal žvatlat, když ho lechtám směje se na plné kolo. V 5-6m se řezali první zoubky. Teď je mu 9m (80cm; 10kg), jdou ven vrchní zoubky… neleze, nesedí, kroutí se jak žížala, přestal si žvatlat nebo broukat, oční kontakt - někdy se na mně koukne, ale rychlovka. Většinou se chová, jak kdyby jsem ho nezajímala, za hlasem se neotáčí (hluchý není, např. za mňoukající kočkou a štěkajícím psem se otočí). Paci paci nehrozí, taak veliký ho zajímá málokdy. Při ničem dlouho nevydrží (5min), max kdy mu stavím věž s kostek a on je bourá. Ale když si tu kostku vezme, otáčí ji v prstech jako by „studoval“ jednotlivé obrázky. Hodně se vzteká, občas se lehce tluče do hlavičky, nebo žmoulá ouška, hlavně když pije s flašky, i při tom dost často šije z nohama. Když ho „tahám“ do sedu, má zakloněnou hlavu a směje se na plné kolo. To stejný když děláme letadélko, nebo ho „vyhodím“ do vzduchu. Rád se koupe, rád je venku. Cizí lidi mu nevadí. Uvnitř se nerad nosí na rukách, venku chce být na rukách a otáčí hlavu tak rychle sem a tam, že se za ním nestíháte otočit. Když je na podložce a kostka mu uteče z dosahu, začne vyšilovat, jinak mně nepotřebuje. Snaží se lézt, ale zadek má nahoru a ruce pasivně pod trupem „zakousnutý“ do podložky a řve vzteky. Tyhle stavy trvají už 4tý měsíc, k neurologovi jedeme až v listopadu. Já vím, že každé dítě je jiné, ale s mimi žádné dosavadní zkušenosti nemám, snažím se pro něho udělat jen to nej, jak asi každý a nechci něco zanedbat, nebo přepísknout. Děkuji za Váš názor.
P. S. to že je prcek od narození stále v pohybu, je svalnatý jak malý rambo a náš pediatr je z něho nadšený jak je „udělaný“.. a já na něho musím kupovat oblečení pro 1 až 1,5 roční děti