9m mimi - je jeho chování "v normě" ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
662
4.10.21 23:28
@Hibou píše:
Pediatr ti řekl, že to s ním máš dělat, nebo jsi pediatra viděla, jak to s ním dělal? Pro pediatra to je čistě diagnostický úkon, u kterého sleduje, co dělá hlava. Jinak by se to s dítětem dělat opravdu nemělo.

Presne tak, pediatr tohle musi dělat, ale zakladatelko, ty to určitě nedelej.
Jinak zda se mi jako normalni, musí posoudit spis lekar nebo fyzioterapeut… v lezeni bych ho zkusila podporit, motivovat. U nas to docela zabralo. Syn začal driv sedet a obchazet nabytek, nez lezt, tak jsem zacala brat zajimavou neokoukanou vec a aby za ni zkusil lezt jako pejsek. :lol: ale to uz umel na 4, nevím, zda tvuj syn to umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
4.10.21 23:30

@Hibou mám to dělat, tak 1-2× jednou do týdne. Vím, že je to pro doktora diagnostický nástroj. Ale už dlouho je to spíš tak, že prcek se mi sám přitáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
4.10.21 23:31

No jo tchýně. Mám to stejný, naštěstí s ní nebydlím, ale jezdíme na víkendy a co se narodila první dcera tak děláme všechno špatně. Teď čekáme třetí dítě, tak jsem zvědavá jestli nám konečně někdy přestane radit. Já ji na to většinou vůbec nereaguju, ale pořád ji to baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.10.21 23:32

Krom toho, že mi přijde obrovský- můj bude mít rok a takové míry nemá, tak je to naprosto normální dítě, tedy dle popisu. vzteka se, páč mu něco nejde, neumí to, co by chtěl.. např zmoulani uši je třeba u nás zcela běžné. Řekla bych, že je úplně v pohode.. starší mi v tomto věku leželi jak placky a akorát rvali, když jim něco nešlo.. nejmladší mi sice od tohoto věku chodí, ale hází takové držky, že bych radši, aby ležel :mrgreen: nenech se zvyklat, max si nech poradit, jak mu pomoct s tím pohybem, motivace, popř nějaké podpůrné cviky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
4.10.21 23:37

@Anny A Ne, na všech 4 to vybalancovat ještě neumí. Občas mu pomahame s plinou pod briskem. Motivovat se snažíme, ale jak se motivace vzdali z dosahu, spustí rev. Prostě zatím funguje tak, ze kdyz jde zadek na horu (na kolinka uplne ignoruje, jde rovnou na nozky) tak hlavu zabori do podlozky a ruce rozpazi. A naopak, kdyz se vzepre na rukach a dokaze to uplne, je spis na plene a nozky ma rozcaple jak zaba. Nejde mu to do kupy zkoordinovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4172
4.10.21 23:41
@Sharimal píše:
@Hibou mám to dělat, tak 1-2× jednou do týdne. Vím, že je to pro doktora diagnostický nástroj. Ale už dlouho je to spíš tak, že prcek se mi sám přitáhne.

V mém vesmíru není přitahování miminek do sedu žádoucí :nevim: Mají posilovat úplně jiné svaly než přímý břišní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
4.10.21 23:50

@martina.se No, tohle jsem uz slysela od par sousedu, ze je nejaky veliky. Asi bude po mych rodicech (tata 2m, mama 1,8m) ja jsem od postaka (158cm) :lol: muz ma 175cm… od narozeni jsme na UM a krmim kazde 3H (od 5m 150ml UM a prikrmy) prvni 3m pribiral 200g za tyden a kolem 5 tydne se vytahl o vic jak 10cm skokově.

Příspěvek upraven 04.10.21 v 23:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
4.10.21 23:52

@Hibou měly jsme pupeční kýlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
4.10.21 23:52

@Sharimal
Ja bych do toho proste takhle nezasahovala. Je vazne jeste maly a dle meho nazoru, pritahovani do sedu, pomahani na 4 plenkou…no nevim… pockala bych na poradneho fyzioterapeuta. Verila bych malemu, je sikovny, zda se byt zdravy, nemusi mit proste tabulkove tempo. Mas normalni mimino, hod se do pohody a užívej si cas s nim. Leti rychle. Nas malej ted bude slavit 2. narozeniny a prijde mi to jako vcera, co zacal lezt v 10 mesicich. Do te doby taky nechtěl. A pak sup a v 11m uz byly prvni krucky. :) a nohama kope obcas porad :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.10.21 23:54
@Sharimal píše:
@martina.se No, tohle jsem uz slysela od par sousedu, ze je nejaky veliky. Asi bude po mych rodicech (tata 2m, mama 1,8m) ja jsem od postaka (158cm) :lol: muz ma 175cm… od narozeni jsme na UM a krmim kazde 3H (od 5m 150ml UM a prikrmy) prvni 3m pribyral 200g za tyden a kolem 5 tydne se vytahl o vic jak 10cm skokově.

Je to kus chlapa tedy :kytka:. můj nejstarší je taky big boss, nejmladší je jak ustrelene kecky :lol: bude mít rok a má 72 cm a necelých 9 kg.. ale každé dítko je v tomto jiné ;) um bašti prcek taky, s příkrmy je to tedy boj.. on by nejradši jen mlíčko :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
5.10.21 00:01

Děkuji Vam všem za nazor a rady. Do poradny jdeme za tyden, k neurolozce za 2, poresim s ni fyzio a dalsi postup.
Dámy, vratili jste mi klid do hlavy. Tiše se uculuji v postely, za hlavou mi totiz spi maly kulometcik, prdi jak stary chlap :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
5.10.21 00:06

Moje zkušenosti říkají, že miminka která jsou takto velká po velkých rodičích jsou pohybově zpomalenější. Je pro ně náročné se zkoordinovat a ovládat, myslím že to v tom bude hrát roli.

• Citovat
  • Upravit
54
5.10.21 00:11

@martina.se Prvni prikrm ktery se ujal, byl pastrnak a dala jsem mu ho z flasky, pak bataty, pak mrkev a pak vse dokupy. Az to bastil bez reptani z te flasky, presli jsme na lzicku. Uz znal chut, tak se jen chvili pral s technikou. Ted uz basti i vetsi kusy lzickou. Jen si vzdy kazde jidlo zkontroluje - vyplazne jazyk a musim mu dat na spicku jazyka nejprv ochutnat. Musi otestovat chut a teplotu. Kdyz se oklepe jak mokry pes a otevre pusinku, muzeme krmit, kdyz se oklepe a zatahne rty a koukne mi do misky, je neco spatne, vetsinou teplota, nema rad teple jidlo ani mliko, max pokojove teploty. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
5.10.21 00:15

@Altavista Ano, s tim souhlasim. Jenom, velci jsou jeho prarodice, my s muzem jsme maly. Ale od postaka mimco neni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
5.10.21 00:18
@Sharimal píše:
@Altavista Ano, s tim souhlasim. Jenom, velci jsou jeho prarodice, my s muzem jsme maly. Ale od postaka mimco neni :D

Jj četla jsem :D ale on velký je, takže mu děj trošku více času, je na to co zvládne na sebe ještě navíc těžký. A ten start měl pěkně pitomý.

Bylo vtipné pozorovat mého bratránka který byl drobné miminko (až extrémně) a jeho kamaráda, který byl už jako novorozeně tak dvojnásobný a extrémně rychle rostl, po rodičích. Taky nemotorné dítě, ale pak se to prostě srovnalo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure