Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
male je 7 mesicu, nikdy nam nanny nespustila i kdyz mala putovala az do rohu postylky,putuje neustale.jinak je totalne zdrave mimi.kdyz zacla houkat, tak jsem to rychle vypla,ale mala si spokojene oddechovala a snila si v klidku,ani ten jecak ji neprobudil,je fakt,ze ona se nikdy v noci jen tak neprobudi,max.si postezuje,ale ocka nikdy neotevre.no jsem totalne vystresla,nevim jestli mam zajit k doktorce,mam pocit ze uz nikdy nebudu stastna,v noci budu bdit a neustale sledovat svou dceru a to i do budoucna,takto se neda zit.no nevim.jinak byla polozena mirne mimo,ale nerekla bych ze to ty nanny vadilo,jinak mala rada spi na boku,a prospi tak vetsinu noci,holky,ja mam strach ze uz snad nebudu normalne fungovat
![]()
Ahoj, nam Nanny uz taky 2× houkala zbytecne. Ale bylo to tim, ze jak byla mala na boku, tak uz byla mimo tu desku.
Ted se snazim davat Eri spat jen na zada, abych mohla monitor zapnout. Kdyz je na boku, tak radsi nezapinam. Ty poplachy za to fakt nestoji!!
Taky jsem nekde cetla, ze Nanny falesne houka, kdyz ji dochazi baterky.
Zkus se hlavne uklidnit, mala je evidentne v poradku a Ty se zbytecne stresujes a ver, ze tim vystresujes i ji ![]()
Preji uz jen same klidne noci!!! ![]()
Nám taky nanny 2krát vyřvávala falešně,takže jsem jí zrušila a spalo se klidně ![]()
U nás to teda houkala dost často, mala totiž děsně cestovala. Spala na boku, úplně v rohu postele, tak už to občas nestihlo snímat dech. Párkrát jsem se vyděsila a potom už jen v klidu vypínala a zapínala. Dala jsem jí pryč až v 11 měs, kdy začala chodit po postýlce. Tak se neděs, je to asi úplně normální. Buď jí dej pryč nebo si časem zvykneš ![]()
Nám se to taky stalo asi třikrát a falešně. To víš, že jsem z toho byla v šoku jako každý. Volala jsem i na novorozenecké a sestra se mě ptala jestli měla malá normální barvu a jestli dýchala atd. a pak taky řekla ať zkusíme vyměnit baterky, že se to stává. Nanny jsme zrušili protože malá spí stejně jen se mnou v posteli a tam by to bylo jaksi k ničemu. Neboj za chvíli budeš zase fungovat normálně a na monitor dechu nebudeš myslet. Fakt se to stává. Pro kontrolu můžeš zajít k dětské dr. a pak monitor zrušit.
martulko, já si myslím, že máš zbytečný strach, vždyť u ž je malé 7.měsíců, už to není žádné malé mimi, ale velká slečna
![]()
Nanny by se měla požívat u malých miminek, kdy leží na jednom místě a ani se nehnou, což ti může způsobit, že houká.
Hlavně si myslím,že malé nic nehrozí, už je fakt veliká. Tak bejt tebou, tak dám Nanny pryč, pár dní možná z toho budeš nervózní, ale pak ti to nepřijde.
Už jí fakt nic nehrozí ![]()
Nám houká Nanny dost často. Vojta má srdeční vadu a doktor nám doporučil nechat monitor ještě nějakou dobu. Ale máme větší postýlku a velkého cestovatele, tak pípáme. Vždycky byl v pořádku, ale stočený někde v rohu. Už jsem si na to zvykla a tolik nejančím. Tak se pro jistotu poraď s doktorkou a uvidíš. Přeju pevné nervy.
ahoj psala jsem dřív už někam jinam,
nám Nanny nepískala nikdy, pokud byla malá v postýlce. Ani když se odkutálela a spala třeba bůhví kde mimo tu desku. Jedinej případ, kdy spustil, bylo - když jsem ji vyndala z postýlky a zapomněla tu Nanny vypnout. To za chvíli bylo „ťuk ťuk ťuk“ a houkání na lesy.
Kamarádka si ze mě utahovala (trošku nemístně), jestli prej ta Nanny funguje. Jo, fungovala, pořád tam blikalo to zelený světýlko, ale prostě nespustila nikdy žádnej planej poplach. A to se ta naše postel nedotýkala její postýlky. Měla jsem Nanny asi nějak do 10 měsíců, pak malá začla vypadat že si začne sedat takže jsme monitor dali pryč.
Možná mimi dýchá nepravidelně a ten řev alarmu ho zpět probere nebo nevim, ale často tady lidi píšou o falešných poplaších, i kamarádky mi o nich říkají.
Každopádně pokud tam ten monitor je, tak bych se nestrachovala - vím že je to šílenej pocit když to začne houkat.
Taky někdo říkal, že jde přikoupit přídavná deska. Myslím ale že monitor má (asi) smysl do toho půl roka… já ho nechala tedy trochu dýl, jak jsem psala.
Chci připomenout, že Nanny sleduje i počet nádechů za minutu a v případě, že jich méně než určitý počet (to číslo je napsaný v návodu, já si ho z hlavy nevybavím), tak začne houkat.
Pokud miminko cestuje po postýlce, tak si kup druhou destičku a propoj je mezi sebou - ten kabel na propojení je u každého balení.
Na otázku kdy vyndat monitor jednoznačná odpověď neexistuje, jsou případy SIDS i ve dvou letech a tak mi ppřijde poněkud riskantní a i sobecké, když mě něco ruší a děsí v noci, tak to vyndám… a budu spoléhat na to, že se nic nestane.
Po nevysvětlitelném alarmu bych rozhodně destičku nevyndávala. Samozzřejmě zkontroluj, jestli je plně funkční, z vlastní zkušenosti vím, že Nanny snímá poměrně dobře i pokud na ní dítě celé neleží, s ležením na boku jsme nikdy problém neměli. Babysense snímá pouze, když na něm dítě leží, pokud se trochu odvalí, tak už ne, v tomto má Nanny prostě „větší dosah“, je citlivější a je tam ta kontrola frekvence dechu.
Na rozdíl od jiných přispěvovatelek jsem Tě moc neuklidnila a na tvém místě bych určitě navštívila lékaře, nejlépe dětskou nemocnici k vyloučení aspoň srdeční vady a epilepsie a vyšetření základních laboratorních testů (anémie).
V noci budeš spát na půl oka a budeš šťastná, že už je ráno. A nezbyde Ti nic jiného než prostě žít. Dcery si budeš užívat míň. Buď šťastná, uvědom si, že nejedna žena se musí vyrovnat s tím, že poplach opravdu planý nebyl…
A nezlob se na mě, ale neumím falešně konejšit.
Ahoj, je fakt, že já si na Nanny nemůžu stěžovat. Malá cestovala po postýlce od 3 měsíců a i když spala úplně v rohu mimo dosah desky, tak Nanny pořád snímala. Postýlka se taky našich postelí nedotýkala. Nechala jsem malé Nanny až do jejích 14ti měsíců, tak jsem si na ni zvykla, že bylo těžké se s ní loučit
. Určitě bych taky raději zašla k doktorce a poradila se, jistota je jistota. U nás se nikdy žádný poplach nekonal, jen když jsem někdy malou vyndala z postýlky, ale Nanny nevypnula, to pak byl tedy alarm ![]()
Třeba ale může svou roli sehrát i matrace v posteli. My měli na roštu tvrdý karton a na něm snímací desku a na tom matraci - anatomickou molitanovou. A vše OK. Desce ani nevadilo to, když malá začala v 8,5 měsících v postýlce stát.
Já bych určitě Nanny nevydělávala v 6ti měsících. Je to podle mě brzy. Riziko SIDS je určitě až do 1 roku a nedávno jsem četla, že největší riziko je mezi 4 a 8 měsícem ![]()
Nesmysl, když byla moje malá mimi, tak jsem se toho taky bála a furt jsem něco zjišťovala a vím, že všude psali, že sids je nejrizikovější do 4 měsíce a jsou výjímečné případy do 6 měsíce.
Když jsem se ptala doktorky v porodnici, jestli si mám podložku koupit, tak mi říkala, že pouze pokud bych byla starší jak 35let, nebo mimi mělo nízkou porodní váhu, nebo bylo předčasné narozené.
http://www.miminka.cz/…ce/SIDS.html?
Další věc, že se u nás procentuelně sids snížil díky tomu, že miminka nespí na bříšku.
Fakt si myslím, že u takhle velkýho prcka se zbytečně strachuješ.
martulka píše:
mam pocit ze uz nikdy nebudu stastna,v noci budu bdit a neustale sledovat svou dceru a to i do budoucna,takto se neda zit.
Tohle snad nemůžeš ani myslet vážně, to bys nemohla vůbec mít děti, anebo lépe bys sama nemohla vůbec existovat.
Mně to pípalo planě jednou ve dvou měsících, tak jsem tu potvoru zrušila, v noci mi řvou děti, nepotřebuju, aby tu ryčela ještě chůvička.
Rada bych se zastala anonymni…moji tete umrela loni na SIDS holcicka, ktere bylo 8 mesicu a nebyla nedonosena ani nemocna ani nic…proste zdrava jako ripa a jen tak v noci umrela. teta nemela nanny a zjistila to az rano. Takze se nenechte ukonejsit, ze 4 nejrizikovejsi mesice jsou pryc. A zase tak extremne vzacne SIDS neni, znam 3 rodiny od nas, ktreym se to stalo. Ja mam miminko a rozhodne nedam nanny pryc. To radsi pokryju deskama celou postylku. Ale to asi udelate taky, az se to stane nekomu koho znate osobne.
Rada bych se zastala anonymni…moji tete umrela loni na SIDS holcicka, ktere bylo 8 mesicu a nebyla nedonosena ani nemocna ani nic…proste zdrava jako ripa a jen tak v noci umrela. teta nemela nanny a zjistila to az rano. Takze se nenechte ukonejsit, ze 4 nejrizikovejsi mesice jsou pryc. A zase tak extremne vzacne SIDS neni, znam 3 rodiny od nas, ktreym se to stalo. Ja mam miminko a rozhodne nedam nanny pryc. To radsi pokryju deskama celou postylku. Ale to asi udelate taky, az se to stane nekomu koho znate osobne.
je pravda, že neznám díkybohu nikoho, komu umřelo mimi na sids.