Premenstruační syndrom - co pomůže?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12262
21.3.13 21:34
@Anonymní píše:
@Ali-Ali gynekolog mi říkal, že tělísko vhodné není, že mi to od těhle stavů nepomůže
@martulkasloník a co tedy dopuručíš špíš první zkusit kašičku neba ten Sarapis?

asi rovnou sarapis i když zase je dražší :nevim: já se právě taky bála co bude až bych šla do práce, to fakt nešlo, musela sjem si dokonce plánovat menzes pomocí HA tak aby mi ty nejhorší dny migrény a vůbec náladiček vyšli na víkendy a manža se mohl postarat o malou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.13 21:37

@martulkasloník moc děkuji za rady. Vyzkouším to, než nasadím HA.Taky se sežene v lékárně?

• Citovat
  • Upravit
16694
21.3.13 22:27
@Anonymní píše:
@Ali-Ali gynekolog mi říkal, že tělísko vhodné není, že mi to od těhle stavů nepomůže

Mám hormonální tělísko krátce, procházím teprve první MS, která je co se týče fyzických příznaků totální pohoda oproti tomu, co bylo ještě minulý měsíc, ale potvrzuji, že moje nálada je tedy na stejné úrovni, jako minule. Ale doufám, že až se hladina hormonů ustálí, tak už nebude důvod k výkyvům nálady… kdo to tu psal o tom grafu? Když nebudou skoky v hormonech, tak to snad bude mít taky vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
22.3.13 09:02
@Anonymní píše:
@martulkasloník moc děkuji za rady. Vyzkouším to, než nasadím HA.Taky se sežene v lékárně?

jj a když to nebudou mít tak ti to objednají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
22.3.13 09:03

@Kakika to jsem psala já, netuším jak je to u tělíska záleží jestli máš hormonální či ne, moc se v tom nevyznám. myslím že by to mohlo pomoct i když švagřina má tělísko a prý je protivná pořád :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.3.13 09:23

@martulkasloník mám hormonální, tak snad se mi hladina srovná. švagrovka bude asi protivná od přírody, to já nejsem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
22.3.13 09:27

@Kakika přesně jsi to vystihla, ona je protivná pořád, jí nic nepomůže:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.3.13 09:28

@martulkasloník Ale jo, asi by pomohlo, ale drogy jsou nelegální :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.13 12:58

Také prosím o radu. Mám něco podobného jako zakladatelka. Problémy s MS, bolestivou ovulací i PMS jsem měla vždy, ale teď po prvním porodu je to hrůza! Bolesti k ovulaci delší a dokonce už i stavy nějaké podrážděnosti atd. Předmenstruační syndrom - týden před menstruací: střídavě příšerná nálada, příšerná únava, bolesti kostí a kloubů, pobolívání podbřišku a v kříži i prsou a hlavy, k tomu návaly horka, průjem a poslední dobou navíc pocit na zvracení trvající i půl dne. K tomu všemu se navíc díky hormonálnímu výkyvu přidává minimálně na týden šílené svědění typu kvasinkové infekce. Je mi 28. Je to každý měsíc šílený týden, fakt horší jak týrání. Manžel už je z toho taky hotový. Problém navíc je, že hormonální antikoncepci brát nemohu díky velkým předešlým komplikacím a jsem velký alergik, takže mateří kašička je také vyloučená. Přemýšlela jsem ještě o tělísku nebo ten gynex či kontryhel? Jsem již bezradná. Máte nějaký tip či radu? Díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.13 10:58

Ahoj, jsem na tom úplně stejně. Nejhorší je, že už ani nevnímám fyzické potíže, ale s hrůzou očekávám co nastane s mojí psychikou. Začalo to až po porodu, od té doby je to se mnou jako na kolotoči, mám pocit, že pokud mě někdo za ty moje fakt děsné nálady nezabije, tak to bude vážně zázrak :jazyk:. Vždy už upozorňuji partnera předem, ale i tak to vždy končí téměř rozchodem. Homeopatika užívám, ale bohužel bez úspěchu. HA užívat nemůžu, takže přemýšlím nad mateří kašičkou či jiným přípravkem, jen se bojím, aby to zase nebylo jen vyhazovaní peněz za komerční přípravky… :,(

• Citovat
  • Upravit
53
18.10.13 09:19

Ahoj holky, snad nevadí, že trochu obnovuji diskuzi, ale mám dotaz ohledně toho Sarapisu. Nyní mám skoro osm měsíců po porodu a již třetí menstruaci a konečně díky vám jsem zjistila, proč jsem tak nemožná před tou potvorou - nikdy před tím jsem to nezažila, ale co se týče po psychické stránce, je to fakt hrůza (navíc vedle nás bydlí tchýně a ty její kecy mi vůbec nepřidávají na náladě), jsem strašně podrážděná, chce se mi pořád zvracet, ale hlavně bych nejradši někoho pořádně dořvala, navíc teď dcerce rostou zuby, takže celou noc nespím. A tak jsem se chtěla zeptat, jestli je možné brát ten sarapis i když ještě pořád kojím, případně jestli ještě existují nějaké další ulevováky…Díky moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
6.2.14 16:05

PMS - co uživám :)

Zdravím,

Všimla jsem si tvého přípsěvku ohledně PMS, tak píšu co nového jsem začála užívat. Koupila jsem to v lékárně na počkání, ovšem ted jsem zjistila, že to může koupit i na internetu.

Přípravek se jmenuje Fem Eeze pro ženy (90 kapslí) od společnosti Natures Aid, Anglie. Je to speciální kombinace ženšenu, horčíku, vitamínů a minerálů právě vhodné pro ženy při PMS. Jsem velmi spokojena, PMS mám mírnější, užívám dlouhodobě již 3–4 měsíce (2–3 tablety denně). V lékárně se to :D sehnat dá, případně i tady

http://www. lekarna. cz/…y-90-kapsli/

Doufám, že jsem ti pomohla, poradila a přeji hodně zdraví!
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nez
47
16.2.14 15:53

nez

Kolik to stojí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.3.14 22:04

PMS chci poradit

Ahoj, chci poradit mojí několikaletou zkušenost, jak jsem vyzrála definitivně na PMS. Píšu to, protože mám radost, že už mě to netrápí a myslím, že rady většiny gynekologů jsou dnes mírně nestydatý, neni potřeba se cpát hormonální antikoncepcí ani mít nitroděložní tělísko s hormony, to je jen nesmysl moderní doby, který potlačuje vaše vlastní hormony, ale tělo nefunguje tak jak by mělo, základem je mít zdravé tělo s vlastním fungujícím hormonálním systémem. Základem je kvalitní výživa a jsem o tom velmi skálopevně přesvědčená, neboť jsem to odzkoušela sama na sobě. Jsem velice pracovně vytížená už několik let. Pravda zatím jsem bezdětná, je mi 27 a tak ne. můžu posoudit tělo žen, které děti mají. Měla jsem odjakživa velmi bolestivou menstruaci, potom během střední školy se přidala bolestivá ovulace, na vysoké silný premenstruační syndrom zahrnující zadržování vody v těle s otoky a přibíráním na váze kolem 2-3 kg měsíčně, zduřením prsů, kteeré byly velmi bolestivé. až postupně ke konci vysoké a v práci jsem zkoušela co s tím. Je zdlouhavé tady vysvětlovat jak jsem na to postupně přišla, ale kombinace, která mi spolehliivě funguje je: pivovarské kvasnice v tabletách 4 ráno a 4 večer, vápník půl tablety ráno a večer, přes den piju magnesii kvůli vysokému obsahu hořčíku, mořská řasa kelp v tabletách kvůli jodu (užívam třičtvrtě tablety 1× denně ráno, abych se nepředávkovala jodem), rybí olej v kapslích 1 ráno a 1 večer (s obsahem vitaminu D). Stačí když si to beru ode dne ovulace do prvních dnů menstruace, ale lepší je pořád, aby mělo tělo dostatečnou výživu :) vypadá to, že je toho hodně, ale zároveň mam krásnou pleť díky B vitaminum a hlavně je mi fajn :)Mechanismus účinku si po přečtení trochy odborné literatury představuju takhle: jod snižuje hladinu hormonu estradiolu, zvyšuje hladinu estronu, chrání buňky prsní žlázy, jod funguje dohromaady s mastnýma kyselinama v rybím tuku, navíc je v něm vitamin D, který zvyšuje hladinu vápníku v krvi (protože zvyšuje vstřebávání vápníku ve střevě),vápník podporuje močení a tak se nezadržují tekutiny v těle, pro vstřebávání vápníku je podstatný hořčík a k tomu ještě kombinace vápník, hořčík, vitaminy B působí uklidňujícím účinkem na mozek, jo a ještě B vitaminy snižují též hladinu estrogenů, tim že podporují jejich zmetabolizování v játrech, takže se ve výsledku vyrovnává hormonální nerovnováha mezi estrogeny a progesteronem, která právě může za vznik PMS, takže je rázem po PMS :) Estradiol je poměrně agresivní typ estrogenního hormonu, který je v nadměrném množství škodlivý, proto je lepší mít ho trochhu míň a víc estronu, což je mírnější typ estrogenu s ochrannou funkcí na buňky dělohy a prsní žlázy. Možná že některé údaje mého odborného vysvětlení budou nepřesné, protože se o PMS zatim moc neví a tak vyčíst a dát dohromady informace tak aby měly hlavu a patu je těžký, nejspíš se to přesněji ještě zjistí časem. Prosím necpěte se hormonální antikoncepcí, je škodlivá a hrozí při ní vážné riziko krevních sraženin s následkem mrtvice a plicní embolie, riziko je ještě vyšší při kouření, vidim to v práci docela často. Nepotřebujete žádnou hormonální antikoncepci, abyste vyzrály na PMS, chraňte si svoje tělo a netrapte ho, máte jen jedno!!! Snažte se mu pomoc, jodu je tu nedostatek, doplníte jen doplňkama stravy, stejně tak rybí olej, kdo má čas klidně upravujte jídelníček, ale takhle je to jednodušší i pro pracovně vytížené ženy. Přeji všem ať vám to pomůže tak jako mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nez
47
19.3.14 17:12

nez

No to je zajímavé, ale já už beru na štítnou žlázu léky, ale jinak ty problémy mám stále a to mám dvě děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí