Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak pise @Ali-Ali resit praktickou vec.Mas aspon neco nasetreno? Co ty rodice? Co jeho rodice? Mas se o koho oprit? Aspon do zacatku?
to je síla
co mu houplo? Něco se táhlo? Jediný řešení jsou příbuzný, kamarádi apod. Dokud se to nevyřeší.. někdo snad pomůže z okolí.
No asi jsem byla dost naivní a na tohle jsem nemyslela.no jsem jak opařená…poslední dobou byl sice divný, ale přikládala jsem to stresu v práci. I když jsem se zeptala, jestli se něco děje tak to vždy popřel…občas jsme se chytli, ale tak v mezích normy jako asi každý…
Příspěvek upraven 29.05.13 v 23:00
Je mi to líto! Já si bokem spořím, přestože máme spokojený vztah, mám za to, že chlapovi může rupnout v bedně kdykoliv… Bohužel je to tak. Snad tě podrží rodina, rodiče..
Tak to je dost blbý, že tě to nikdy nenapadlo
Asi ti fakt budou muset pomoct rodiče, než se to vyřeší.
@snecek
od toho jsou ta predbezna opatreni, abys nemusela cekat az do soudu. nech si poradit na urade a zkus si najit i pravnika, ktery pomaha zdarma - mohli by na nej mit kontakt taky tam nebo v charitach apod.
bratrance u rozvodu zastupovala pravnicka, ktera pracovala jen za nejaky smesny poplatek, byla to pravni pomoc v nouzi.
jinak pokud mas prehled, koik ve skutecnosti vydelava a ze nepriznava vsechno, tak to samozrejme u soudu pouzij, dneska uz soudci vi moc o dobre o tehle „podnikatelich“ a jen tak jim na neco neskoci.
V prvé řadě nemysli na prachy a řeš vztah. Sama říkáš, že jsi byla napruzená a on chodil z nějakého důvodu z práce naštvaný. Víš proč byl „napruzený“? Co jsi s ním vlastně sdílela? Sama umíš o svých pocitech napsat román, ale empatie nulová. Vyžaduješ ji jen u ostatních.
Vprvé řadě bych měla vědět, jestli s ním chceš pokračovat nebo ne. Pokud ne, tak se odstěhuj do levnějšího a řeš to s rodinou, příp. sociálkou a advokátem. Pokud ano, tak se nad sebou a nad svým vztahem zamysli. Když se to takto táhne, je celkem pochopitelné, že druhé straně prasknou nervy a jde od toho… Protože ale říká, že sám nebude, je celkem jasné, že sám bude a že tě chce jen vyhecovat, aby jsi se sebou něco dělala nebo to sama ukončila definitivně.
Radu nemám, ale je mi to moc líto. Holka, drž se a to hlavně kvůli dětem, nedej se. Moc Ti budu držet palce, to snad není možné, co jsou chlapi schopni udělat. Je to síla ![]()
A hlavně se uklidni a nepiš sem svý majetkový poměry. Hlady nechcípnete a nic se nejí tak horký, jak to vypadá. Měl kromě peněz prot tebe manžel ještě nějaký jiný přínos?
@Kottattko píše:
V prvé řadě nemysli na prachy a řeš vztah. Sama říkáš, že jsi byla napruzená a on chodil z nějakého důvodu z práce naštvaný. Víš proč byl „napruzený“? Co jsi s ním vlastně sdílela? Sama umíš o svých pocitech napsat román, ale empatie nulová. Vyžaduješ ji jen u ostatních.Vprvé řadě bych měla vědět, jestli s ním chceš pokračovat nebo ne. Pokud ne, tak se odstěhuj do levnějšího a řeš to s rodinou, příp. sociálkou a advokátem. Pokud ano, tak se nad sebou a nad svým vztahem zamysli. Když se to takto táhne, je celkem pochopitelné, že druhé straně prasknou nervy a jde od toho… Protože ale říká, že sám nebude, je celkem jasné, že sám bude a že tě chce jen vyhecovat, aby jsi se sebou něco dělala nebo to sama ukončila definitivně.
Možná v tom máš trochu pravdy…
@Kottattko píše:
V prvé řadě nemysli na prachy a řeš vztah. Sama říkáš, že jsi byla napruzená a on chodil z nějakého důvodu z práce naštvaný. Víš proč byl „napruzený“? Co jsi s ním vlastně sdílela? Sama umíš o svých pocitech napsat román, ale empatie nulová. Vyžaduješ ji jen u ostatních.Vprvé řadě bych měla vědět, jestli s ním chceš pokračovat nebo ne. Pokud ne, tak se odstěhuj do levnějšího a řeš to s rodinou, příp. sociálkou a advokátem. Pokud ano, tak se nad sebou a nad svým vztahem zamysli. Když se to takto táhne, je celkem pochopitelné, že druhé straně prasknou nervy a jde od toho… Protože ale říká, že sám nebude, je celkem jasné, že sám bude a že tě chce jen vyhecovat, aby jsi se sebou něco dělala nebo to sama ukončila definitivně.
sorry, ale prijdes mi trochu mimo. ona je doma s dvema malyma detma, jedno jeste miminko, chlap praskne dverma, rekne at sebe i deti zivi sama, ze ji nic neda - a ty reknes, ze JI chybi empatie?
jiste, nikdo nevi, jaky byl jejich vztah a co kdo kdy pokazil, ale promin, takhle dospeli lide problemy opravdu resit nemaji a jako totalne arogantni blb mi z toho vychazi on.
i rozchod se da pojmout rozumne a ferove. takhle odchazi urazeny pubertak a ne dospely chlap…
@snecek píše:
No asi jsem byla dost naivní a na tohle jsem nemyslela. Věc s majetkem se má asi tak…vlastní byt nemáme, auto je psané na manžela. Vybavení bytu je myslím standart žádný luxus, ze kterého bych po prodeji mohla žít. Krátce po tom co se narodila malá manželovi krachlo s jeho společníkem podnikání. Abychom se z toho dostali tak jsem zrošila své spoření, vzala všechny své úspory a ještě jsme si vzali půjčku…Nenapadlo by mě, že je to divné…je to můj manžel, tak mi to přišlo normální. No a pak jsem byla na mateřské takže nebylo z čeho bych si já zas dávala stranou. Manžel si postupně rozjel nové podnikání. Teď se mu daří…jenže já oficiálně nemám nic. Jen děti mají spoření, ale na to jim prostě nemůžu sáhnout, to je jejich. Moji rodiče jsou sice fain a asi by mi i pomohli, ale určitě ne s bydlením. Mají doma taky psa a dost divokého a malá z něj má děsnou hrůzu, nechtějí ani abych k nim s dětma jezdila na návštěvu, vždy raději přijeli oni sem…no jsem jak opařená…poslední dobou byl sice divný, ale přikládala jsem to stresu v práci. I když jsem se zeptala, jestli se něco děje tak to vždy popřel…občas jsme se chytli, ale tak v mezích normy jako asi každý…
Ach jo. Obratils bych se na financni injekci na rodice. Aspon dokud nevybehas soudy a pod.OT:Myslis, ze je to definitivni? Nehrablo mu ze financne je v prdeli? Neni v tom alkohol, automaty? Vis vice o jeho podnikani?
@Kottattko píše:
No to je zas kec hozeny do placu, boze. Nemela by mu z vedlejdi diskuse poslat kuryra s pugetem ruzo s vzkazem:Uz budu empaticka?
@Ali-Ali Jestli je to hezké nebo ne, nevím. Asi nelze po druhém chtít donekonečna něco snášet. Že se nechce dohodnout nemusí být zlá vůle, ale jen snaha v afektu toho druhého potrestat.
Můž by měl vždycky mít jistotu, že i rozchod ten druhý přijme (to platí samozřejmě i v opčasném gardu), pak by takhle neviváděl.
Na jídlo mám, to zas jo. Hlady teď neumřeme, ale nevím kam s dětma jít, protože tenhle byt já sama neutáhnu, jen energie dělají víc jak můj rodičák aNo asi se něco dít muselo, ale já jsem asi tak slepá, že jsem si toho nevšimla…teď to vlastně taky začalo kvůli blbosti…Ta starší má nějaké střevní potíže tak jsem dnes vařila dietní jídlo tak to byl první problém, pak mu vadilo to, že jsem v sedm večer vysávala v pokojíčku drobky od rohlíku a to už jsem musela poslouchat ty tituli co mi dával…
Příspěvek upraven 29.05.13 v 23:03